Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Srbite imaa ubav plan za Kosovo no ne im trebase da se glupiraat so napadot na Hrvatska.
Mozea ubavo da go sprovedat istiot dodeka Milosevic seuste ja imase megjunarodnata podrska do nekoe nivo.
Da ne mu bese idiotskiot poteg so napad na katolicka zemja podrzana od Germanija i Vatikan bez problemi ke si gi resese BiH i Kosovo.

Србите немаа никаков план. Ги имаа Милошевич, Јович итн. После говорот во Косово каде што Слобо практично им вети војна на србите све отиде у курац. Ниту Словенија, ниту Хрватска ниту Босна сакаа да останат во Југославија и Милошевич им ги с'сна ЈНА па се деси и Сребреница.

Косово дојде после Хрватска, кога Србија веќе имаше нарушен меѓународен углед. Уште долго ќе плаќаат Србите за срањата што ги направи Слобо. Ама ќе плаќаме и ние. Дека можело да се режи Косово во почетокот на 90-тите, можело. Ама тоа е завршена приказна. Новата реалност на Балканот не е убава, ни за Србија, ни за Македонија.

Последно им го напикаа на Србите со Готовина....

Се игра на карта со православието.... не ни се пише убаво...

Косово дојде после Хрватска, кога Србија веќе имаше нарушен меѓународен углед. Уште долго ќе плаќаат Србите за срањата што ги направи Слобо. Ама ќе плаќаме и ние. Дека можело да се режи Косово во почетокот на 90-тите, можело. Ама тоа е завршена приказна. Новата реалност на Балканот не е убава, ни за Србија, ни за Македонија.

Косово требаше да биде решено осумдесетите пред тогашниот претседател на Босна да ги прошверцува спијачите на Балканот.

Си ја утнал малце формулацијава за мене, повеќе е реалист него патриот, ама како и да е ама преку глава ми е од овој цинизмов, и ругање на скоро секоја тема на која најмал проблем е "патритоскиот" став на одредени членови.

Досадни сте веќе, ама она ептен, истите ефтини формулации, и неинвентивен хумор all over, again and again.
Незнам дали сум ја утнал формулацијата,инаку и дежурниве патриоти по форумиве и созцијалните мержи како ФБ се досадни,се они направиле нешто ние другите сме биле предавници,карај ги и нив малце.
И од кога стана експерт за хумор не се сеќавам?

Ajde be ne tuku digajte prasina.
Bitkata za znameto se vodese
http://www.youtube.com/watch?v=bfG0BWMtYPA
Sega e se toa kasno.

Albanski znaminja na pomali jarboli se veat vo sekoe selo vo Kicevsko, pominete vo Zajas, Gresnica, Dolno i Gorno Strogomiste, Kolari, koga se odi za Mamudovci
Albanski znaminja ima na sekoja deseta kuka vo sekoja naselba so mnozistvo Albanci

Znameto se vee pred Opstina Tetovo pa nikomu ne mu preci i nema temi so 12 strani

Povtoruvam Bitkata za znameto bese 1997. Nekoj ja izgubi i sega toa e minato. Albancite stavaat sekade kade sto se mnozinstvo. Nikoj ne im usporuva i pokraj toa sto bode vo ocite na Makedoncite. Vo svoja drzava da ti se vee tugo zname.
Klasicno obelezuvanje teritorija.

Последно им го напикаа на Србите со Готовина....

Се игра на карта со православието.... не ни се пише убаво...
Православни се и Грците и Бугарите и Романците, па тие немаат проблеми. Сами сме криви, нема потреба што да бараме изговори. Палевме амбасада на САД, кршевме ембарго, лошо водевме војна, теравме инает за името. И на крај за се попуштаме. Македонецот и ќе копа и ќе пасе и пак на крај ќе си плати. :)

Не мора да значи.Ние неможеме да предвидиме што ќе се случува во иднината.Националистичките, конзервативните, анти јудаистичките, расистичките организации во Европа секогаш варираат на 3-4 место по популарност, а нивната бројка и моќ расне секаде во Европа од ден на ден.Сите тие организации се на страната на Србија и српскиот народ.Во тоа те уверувам.Незнам што ќе се случува во иднина кога тие организации ќе станат доволно моќни и ќе почнат да добиваат власт во Европа, а тоа сигурно ќе се случува наредниот период.

И не заборавај Слободан Милошевиќ и Фрањо Туѓман беа комуњари, а не националисти.Голема е разликата.

Косово требаше да биде решено осумдесетите пред тогашниот претседател на Босна да ги прошверцува спијачите на Балканот.
Според некои легенди и приказни, последниот аманет на Тито до неговите наследници бил да ја употребат ЈНА на Косово. Многу грешки биле направени, од кои многу и намерно, ама нема начин тоа да се врати назад.

Zosto ednostavno ne razbirate deka kako vas a posebno nas ni perat mozok so vakvi ili onakvi patriotski dela. Pa gledajte samo procentot na nevrabotenost vo Makedonija, kako drugo ako ne vaka bi ja sokrile taa realnost koga oni mnogu dobro znaat na sto se palime nie, i kako bi zaboravile 4 godini beda za da gi glasame pak(n)

Тешко дека ќе имаме толку време. Едиствен начин нешто да се смени брзо е голема војна на Балканов. Ама и тоа нема кој да го креира.
Според мене војна не е начин,бидејќи Македонија е сиромашна земја,а војната е скапа работа пари ни за кондури ќе немаат да обезбедат за армијата.

Srbite imaa ubav plan za Kosovo no ne im trebase da se glupiraat so napadot na Hrvatska.
Mozea ubavo da go sprovedat istiot dodeka Milosevic seuste ja imase megjunarodnata podrska do nekoe nivo.
Da ne mu bese idiotskiot poteg so napad na katolicka zemja podrzana od Germanija i Vatikan bez problemi ke si gi resese BiH i Kosovo.Za Vojvodina i Crna gora ne ni ima somnez deka istotaka ke si ostanea pod negova kontrola.

Потполно се согласувам ............... Слобо имаше голема моќ НО ја оплеска работата ............ не требаше да напаѓа доминантно Католичка земја, бидејќи сите Католички земји се под закрила на Ватикан и општо на западот ........... Слобо удри истовремено на БиХ и на Хрватска, но згреши, требаше да удри на БиХ и на Косово ... а он Косово го батали .......... оваа грешка на Слобо Србите ја плаќаат и ќе ја плаќаат !
Исто и во 2001 година наместо да се прогласеше уште на почетокот од конфликтот воена состојба, не, тогашните политичари го одбегнуваа тоа и цело време го лажеа народот преку медиумите дека не, нема војна, мирно е, има само одредени мали изолирани престрелки таму по Шара, Липковско и Скопска Црна Гора ........... војската и полицијата во таа 2001 година да беа малку порадикални(на пр. ко Хрватите во 1995 год. во Крајина)поинаков ќе беше епилогот ........... Арачиново скоро беше готово партал направено, што им требаше на нашиве безбедносни сили(АРМ/МВР) да ги пуштат шпоните да ја здуваат со автобуси, требаше сите до еден да ги скинат и тоа место Арачиново тотално да го срамнат, запалат и избришат од гео.картата !

Според некои легенди и приказни, последниот аманет на Тито до неговите наследници бил да ја употребат ЈНА на Косово. Многу грешки биле направени, од кои многу и намерно, ама нема начин тоа да се врати назад.
Pa procitaj za protestite na Kosovo 81va i koga za prvpat JNA intervenirase na svoja teritorija.

Арачиново скоро беше готово партал направено, што им требаше на нашиве безбедносни сили(АРМ/МВР) да ги пуштат шпоните да ја здуваат со автобуси, требаше сите до еден да ги скинат и тоа место Арачиново тотално да го срамнат, запалат и избришат од гео.картата !
Не беше нивна одлука,туку на Америка,нивни поранешни високи официри и генерали беа во Арачиново како стратези.Тоа сите го знаат веќе,не е тајна.

Косово ТРЕБАЛО да биде решено уште во ’45 год. другарче .......... Тито наместо да им дава автономија и права на тамошните Албанци требал убаво да ги ’’помасира‘‘ ........... воопшто не е тешко еден народ(без разлика на неговата големина) да го средиш ........... мал дел ќе убиеш, поголем дел ќе асимилираш и еден дел ќе протераш ........... поедноставно од ова здравје !
Грците што им направија на Македонците во Егејска Македонија(сигурно знаеш) ........... мал дел убија, дел протераа надвор, а поголемиот дел тотално го асимилираа во етнички Грци .......... истото требало да го направат и Комунистите со Албанците, ама толку имале во тоа лејките и тие !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom