Dave
subcomandante
- Член од
- 15 февруари 2008
- Мислења
- 1.663
- Поени од реакции
- 2.949
Па овде зборуваме за протерување и убивање цивилно население или јас се лажам....кој треба тогаш да оди?Да сите разгорувачи во војната требаше да идат,но што се криви генералите кога нивна задача била да ја добијат битката,само направиле она што било потребно за својот народ.Ако некој треба да иде тоа се тие што ја разгореа војната и им дале таква наредба тоа да го направат.Најглупа работа е ова барање жртвени јагниња после војна со цел да се исполни квота на уапсени за воени злосторства,ова важи и за српската страна и за секој кој си го бранел негово парче земја..
Ако е по овој аршин - Туѓман, Милошевиќ, Изетбеговиќ и никој друг не требаше во затвор да иде....овие носеле одлуки на терен и побааги се одговорни....зошто е воден Нирнбершки процес тогаш? Мене ако ме прашаш и пониски инстанци од командата требаа да си лежат, баш за да се делува поучно и тоа што е можно повеќе и од едната и од другата страна....а вака е како на нас со качациве што ни го спопикаа во Хаг (работниците на ГП Маврово - фамозни „мавровски“ и другите 3 не ми текнува во моментов)....