Џон Ролс (Јohn Рawls) „Теорија на правдата“ (А theory of justice)

• Креатор на темата Креатор на темата Kiril_U
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 септември 2012
Мислења
18
Поени од реакции
15
Дали можеби некој го има главното дело на Џон Ролс -Теорија на правдата, или пак некоја друга негова книга во електронски формат на македонски (и дали воопшто постои превод на македонски), српски, хрватски или бугарски? Благодарам однапред! :)

Дали можеби некој го има главното дело на Џон Ролс -Теорија на правдата, или пак некоја друга негова книга во електронски формат на македонски (и дали воопшто постои превод на македонски), српски, хрватски или бугарски? Благодарам однапред! :)

Теорија на праведноста од Роулс е преведена на македонски јазик, јас ја имам книгата дома. Може да се купи во секоја попристојна книжара, јас ја купив од Икона.

Издавачка куќа Слово, библиотека Логос, преводот е на Драган Јакимовски, и не е лош.

За електронски формат не знам да ти кажам.

во насловот првата буква од презимето и на кирилица и на латиница е иста ...

Фала ти многу, и ова е доволно, ќе си ја купам :)
Кажи ми само, те молам, твое кратко мислење, вреди да се има во домашната колекција? И ако се сеќаваш која и е цената... Се надевам не е 1000-ка :))))))
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 01:09 ---
Фала, грешка е, ќе поправам! :)
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 01:12 ---
Кажи ми само, те молам, твое кратко мислење, вреди да се има во домашната колекција? И ако се сеќаваш која и е цената... Се надевам не е 1000-ка :))))))
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 01:09 ---
Фала, грешка е, ќе поправам! :)

Хмммм, уствари сега гледам дека не знам како да поправам... :(

Цената сеуште стои напишана на мојот примерок, 630 денари. Не верувам дека е различна во моментот. Инаку, Теорија на праведноста се смета за најдобрата книга од областа на политичката филозофија на 20 век, ако те интересира оваа област, тогаш мораш да ја прочиташ...

;)

јас ја купив од саем за 250 денари. Од издавачка куќа Слово. Редовна цена мислам дека и е околу 500 до 600 денари.

Супер! Инаку сакам да разберам нешто повеќе за начини на државно уредување и државни политики, па освен другите и за либерализмот на Ролс. Ако си навлегол во оваа област, слободно препорачај ми и нешто друго што би можел да прочитам дополнително, а ти оставило впечаток!
Фала :)
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 02:38 ---
јас ја купив од саем за 250 денари. Од издавачка куќа Слово. Редовна цена мислам дека и е околу 500 до 600 денари.

Не ми се чека до пролет :) Кажи од преводот на Слово задоволен си? Ставрогин ја купил од издаваштвото на Икона, значи има повеќе преводи...

Цената сеуште стои напишана на мојот примерок, 630 денари. Не верувам дека е различна во моментот. Инаку, Теорија на праведноста се смета за најдобрата книга од областа на политичката филозофија на 20 век, ако те интересира оваа област, тогаш мораш да ја прочиташ...

;)
Баш ме интересира што виде толку добро во книгава.

Баш ме интересира што виде толку добро во книгава.

Море интелектуален силеџијо, 2.44 е во Македонија. Плус и поднапиен сум. Плус, не реков дека јас видов нешто толку добро, само го пренесов генералното мислење за таа книга. Еве, ако не ми веруваш мене, читај го Рорти, кој смета дека оваа книга е најдоброто нешто што го имаме од областа на политичката филозофија...

:)

Море интелектуален силеџијо, 2.44 е во Македонија. Плус и поднапиен сум. Плус, не реков дека јас видов нешто толку добро, само го пренесов генералното мислење за таа книга. Еве, ако не ми веруваш мене, читај го Рорти, кој смета дека оваа книга е најдоброто нешто што го имаме од областа на политичката филозофија...

:)
Не прифаќам оправданија. Рорти не е логиран на форумов. Аргументи барам од тебе, аргументи! Сега!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom