Полициска контрола без контрола

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, као мислите дека изглеа тоа? Се возат пандури у марица низ Ѓорче, гледаат куќа и си викаат ај ќе напуштиме и должност и све и ќе влеземе у куќава за да ги троламе луѓето што живеат унатре пошто неаме попаметна работа. Дај немојте со овие Орвелови сценарија.
Се надевам само дека законов ги фаќа шпониве. Или смееш само ако си 25% сигурен дека ги сумњаш да им влезеш.

si sedi cajkan na plostad i go glea momcevo,pijano i ne mu e denot i si vika daj da go vospitam malku...i od mnogu vospitni go ubiva na lice mesto....na goli otok da pocnat da ne nosat uste malku

Криминалец си? Правиш некое злосторство дома? Ако си чист тогаш никој нема да ти влезе дома верувај. Законов можеби ќе наиде и на некоја злоупотреба но пред се е за добро направен. Не влегуваат туку така кај нормален човек, од што им прднало па да те претресат, малце работа имаат со деликвенти и разбојници па ќе влагаат кај невини луѓе. Ако имаш досие и ако има полицијата некакви сознанија дека си вршел/вршиш кривични дела тогаш нека влезе, за кој кур е налогот во таква ситуација кога се знае дека некој е наркоман/крадец/разбојник.
Е ради такви налози многу “лоши“ момци и имаат избегано на полицијата, додека да се издаде тој налог тој фатил џенем накај Косово па после иди најди го, особено ако се работи за тие поситните кражби, пример на мобилен телефон, на ланче, саат, ташна итн. За тоа не се ангажираат Интерпол и затоа застаруваат тие случаеви и остануваат како нерешени.
Дајте ве молам не си прајте бајрами на мозокот дека некој ќе ви влезе дома туку така, не е ова Сомалија иако сме можеби далеку од Западниве земји но сепак не е до таму отидена работата.
Проблемот кај нас е судството, а не полицијата бе друже.
Не може да ми ја злоупотребуваат мене слободата без причина.
Ваквите закони се за политичка чистка и притисок кон медиумите, а не за доброто на народот.
Искрено немам време да дебатирам колку само ги повредува ова човековите права се надевам ќе те просветли некој друг од форумџииве.
Само едно ќе ти кажам ако постои закон што може да се злоупотреби тогаш ќе се направи токму тоа.
Апсолутна моќ=Апсолутна корумпираност

Криминалец си? Правиш некое злосторство дома? Ако си чист тогаш никој нема да ти влезе дома верувај. Законов можеби ќе наиде и на некоја злоупотреба но пред се е за добро направен. Не влегуваат туку така кај нормален човек, од што им прднало па да те претресат, малце работа имаат со деликвенти и разбојници па ќе влагаат кај невини луѓе. Ако имаш досие и ако има полицијата некакви сознанија дека си вршел/вршиш кривични дела тогаш нека влезе, за кој кур е налогот во таква ситуација кога се знае дека некој е наркоман/крадец/разбојник.
Е ради такви налози многу “лоши“ момци и имаат избегано на полицијата, додека да се издаде тој налог тој фатил џенем накај Косово па после иди најди го, особено ако се работи за тие поситните кражби, пример на мобилен телефон, на ланче, саат, ташна итн. За тоа не се ангажираат Интерпол и затоа застаруваат тие случаеви и остануваат како нерешени.
Дајте ве молам не си прајте бајрами на мозокот дека некој ќе ви влезе дома туку така, не е ова Сомалија иако сме можеби далеку од Западниве земји но сепак не е до таму отидена работата.

i momceto na plostad so go ubija ne bese kriminalec ali go ubija neli...nevino...ne daj boze na tvoja koza da osetis...togas kasno ke bide

Проблемот кај нас е судството, а не полицијата бе друже.
Не може да ми ја злоупотребуваат мене слободата без причина.
Ваквите закони се за политичка чистка и притисок кон медиумите, а не за доброто на народот.
Искрено немам време да дебатирам колку само ги повредува ова човековите права се надевам ќе те просветли некој друг од форумџииве.
Само едно ќе ти кажам ако постои закон што може да се злоупотреби тогаш ќе се направи токму тоа.
Апсолутна моќ=Апсолутна корумпираност
Објасни ми како ќе ти ги повреди правата тебе овој закон, збориме ако си чист граѓанин, без досие и патем не правиш кривични дела и не се бавташ со дрога?
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 22:54 ---
i momceto na plostad so go ubija ne bese kriminalec ali go ubija neli...nevino...ne daj boze na tvoja koza da osetis...togas kasno ke bide
Тоа не е претрес, не бегај од темата.

Објасни ми како ќе ти ги повреди правата тебе овој закон, збориме ако си чист граѓанин, без досие и патем не правиш кривични дела и не се бавташ со дрога?

Ти кажав лично мене нема ништо да ми направат јас сум си чист.
Ама ќе се користи за политичка чистка и притисок врз медиумите или бизниси и поединци кои и сметаат на власта без оглед кој е на власт моќта корумпира како што историјата покажала повторно и повторно низ минатото.

Ќе можат да ме прислушкуваат без никаков судски налог ќе нема доказ дека воопшто сум бил прислушкуван.
Затоа постои во секое нормално опшество правен систем за да не се злоупотребува поединецот.
Полицијата ако има причина зошто не би добила налог од судија?
Ако работиме на база на сомнеж ја оплескавме работата.

ne begam voopsto od temata...temata e mokta so i se dava na policijata...koga ke ti go udrat kjotekot alfite posto si izgledal sumljivo i posle ke ti kazat izvini decko te pomesavme so drug....a ti skrsile veke 3 zaba i ti ebale majkata...ke zborime togas...ili koa ke utepaat nekoj po greska so goli race....a vo policija i po posledniov konkurs sve so vrski vlagaat....nikoj so potrebniot fakultet ne e vo policija...diplomirani kriminalisti ni eden ne e vraboten sve se slatkari i semkari....klosari neobrazuvani ni psihicki spremni i mnogu jasno deka e strasno da im se dade takva mokj na takvi lugje

Ти кажав лично мене нема ништо да ми направат јас сум си чист.
Ама ќе се користи за политичка чистка и притисок врз медиумите или бизниси и поединци кои и сметаат на власта без оглед кој е на власт моќта корумпира како што историјата покажала повторно и повторно низ минатото.

Ќе можат да ме прислушкуваат без никаков судски налог ќе нема доказ дека воопшто сум бил прислушкуван.
Затоа постои во секое нормално опшество правен систем за да не се злоупотребува поединецот.
Полицијата ако има причина зошто не би добила налог од судија?
Ако работиме на база на сомнеж ја оплескавме работата.
Во ред прав си до негде, убаво мислиш само да не ја разглабаме дискусијата понатаму. Се слагам со тебе дека има доста проблеми во државава, особено во Судството, таму имаме мислам и најголеми проблеми, не е се розово само не можам да се начудам што народ ќе бевме, ама буквално се ни смета.
Ако прават Булевар зошто го прават, ако не прават тогаш зошто не го прават, и да не набројувам натака бидејќи има уште милијарда глупости за кои само кењаме. Не сум член на ниедна политичка партија а не ни планирам да бидам, само знам дека истово ќе се случува доколку СДСМ е на власт. Тогаш ВМРО ќе рипнат и се ќе им смета и се така во круг.
Ја едно ќе кажам, за нас само некој диктатор и да не строи, маме да ни ебава на сите до еден, попроста нација од нашата немало а и ќе нема, да можеме очите ќе си ги извадиме од завист.

Kocka
За тој случај конкретно не сакам да зборам, греота е стварно толку млад човечки живот да се одземе, е сеа едно е како на тебе ти било презентирано а друго е како е уствари реалното но не сакам да ја пипам таа тема, пак ќе кажам, жално е што толку млад човек не е повеќе меѓу нас.
Само јас уште се чудам како мене, обичен смртник, нит татко ми е нешто нит мајка ми е нешто, не ми извршиле претрес нити сум изел ќотек од некого... Т.е. еднаш во маало додека седев со другарите на клупи ни дојдоа Алфи, имале сознание дека тука во нашето маало дила некој марихуана и фино лепо не претресоа и си отидоа дечките. Кога сум чист не може ништо да ми направи, слободно нека ме тресе колку сака, ако сака и гол нека ме соблече ништо нема да најде.

Сакаш да кажеш дека овој закон ќе помогне во гонењето на шверцерите на дрога,оружје и бело робје или поточно ќе помогне во гонењето на самите полицијаци и политичари.

Овој закон ќе биде користен за политичка чистка и економско збогатување.

Сакаш да кажеш дека овој закон ќе помогне во гонењето на шверцерите на дрога,оружје и бело робје или поточно ќе помогне во гонењето на самите полицијаци и политичари.

Овој закон ќе биде користен за политичка чистка и економско збогатување.
Сакав да кажам дека нема никој да ти влезе дома доколку не ти се допаѓа фасадата на комшијата... If you know what I mean. А дека ќе има пропусти и злоупотреби тоа секако, ипак у Македонија живееме.

Доколку ваквиот нов закон се употреби за сузбивање на реални криминални дела пеки ................... на пр. кај лица со дебели досиеа, кај лица за кои постојат цврсти сомневања дека се занимаваат со некаков тип на криминал ........... но доколку овој закон се употреби за заплашување и тероризирање на неистомисленици, поедини бизнисмени, политички ривали... тогаш не е на арно !

Институцијата нема буквално никаква работа да ме прислушува за да ме заштитува и тоа се за "мое добро", тоа е чекор до тоталитаризам.
Најглупавата кажана реченица е што ќе ми прават ако сум чист, бидејќи тоа е многу лабилна категорија.

Наивност е страшна работа.22 години криминалците никој не ги чепнал, па сега еве ќе ги средиме со ова...уште потрагично е дека криминалци сами себе би требало да си наредуват за да би сами себе да се прислушкивали, нали...

Во ред прав си до негде, убаво мислиш само да не ја разглабаме дискусијата понатаму. Се слагам со тебе дека има доста проблеми во државава, особено во Судството, таму имаме мислам и најголеми проблеми, не е се розово само не можам да се начудам што народ ќе бевме, ама буквално се ни смета.
Ако прават Булевар зошто го прават, ако не прават тогаш зошто не го прават, и да не набројувам натака бидејќи има уште милијарда глупости за кои само кењаме. Не сум член на ниедна политичка партија а не ни планирам да бидам, само знам дека истово ќе се случува доколку СДСМ е на власт. Тогаш ВМРО ќе рипнат и се ќе им смета и се така во круг.
Ја едно ќе кажам, за нас само некој диктатор и да не строи, маме да ни ебава на сите до еден, попроста нација од нашата немало а и ќе нема, да можеме очите ќе си ги извадиме од завист.
Тоа што го кажав јас е точно без разлика кој е на власт.Моќта корумпира тоа е факт.
Во врска со народот не прави грешка да генерализаш не чинел ваков бил онаков бил.
Она што го гледаш на ТВ 90% се местени работи без разлика кој и да е глуп или паметен горе доле знае што е добро, а што е лошо.
Ако утре се направи пат или влезе странска инвестиција никој нема да каже лошо е.Ќе има луѓе кои сепак ќе „кењаат“ од најразлични причини, смешно е да очекуваш сите да бидат задоволни.
Иди прошетај и пробај да најдеш човек што го сакаат сите секогаш има некој кој нема да го сака дури и да нема причина да го мрази.
Еве на памет ми доаѓа кога требаше да се гласа законот за забрана на пушење на јавни места.Пушачите се бунеа не земајќи во предвид дека барем 100 пати полошо е за непушач да седи во заџадена просторија и не земајќи во предвид дека ја нарушуваат слободата на друга група луѓе.
Кажав веќе кај нас најголем проблем е корумпираноста во судството, а овој закон како и секој друг кој ја нарушува слободата на било кој жител на Р.М треба да се фрли во оган да гори.

Тоа што го кажав јас е точно без разлика кој е на власт.Моќта корумпира тоа е факт.
Во врска со народот не прави грешка да генерализаш не чинел ваков бил онаков бил.
Она што го гледаш на ТВ 90% се местени работи без разлика кој и да е глуп или паметен горе доле знае што е добро, а што е лошо.
Ако утре се направи пат или влезе странска инвестиција никој нема да каже лошо е.Ќе има луѓе кои сепак ќе „кењаат“ од најразлични причини, смешно е да очекуваш сите да бидат задоволни.
Иди прошетај и пробај да најдеш човек што го сакаат сите секогаш има некој кој нема да го сака дури и да нема причина да го мрази.
Еве на памет ми доаѓа кога требаше да се гласа законот за забрана на пушење на јавни места.Пушачите се бунеа не земајќи во предвид дека барем 100 пати полошо е за непушач да седи во заџадена просторија и не земајќи во предвид дека ја нарушуваат слободата на друга група луѓе.
Кажав веќе кај нас најголем проблем е корумпираноста во судството, а овој закон како и секој друг кој ја нарушува слободата на било кој жител на Р.М треба да се фрли во оган да гори.
За народот нема везе кој е на власт и што даваат на ТВ, примерот со булеварот онака го дадов од тепка не дека мислев нешто конкретно со него. Ние како народ имаме таков синдром, прво гледаме во дворот на комшијата па после во нашиот, но да не разглабаме понатаму пошо ептен ќе избегаме од темата.
За судството само ќе се согласам со тебе, немам што да додадам.

За народот нема везе кој е на власт и што даваат на ТВ, примерот со булеварот онака го дадов од тепка не дека мислев нешто конкретно со него. Ние како народ имаме таков синдром, прво гледаме во дворот на комшијата па после во нашиот, но да не разглабаме понатаму пошо ептен ќе избегаме од темата.
За судството само ќе се согласам со тебе, немам што да додадам.
Поентата ми е тоа со козата на комшијата го слушам од којзнае кога и мислам дека е наметнато за да се шири разединетост.
Најискрено не знам за тебе, но јас немам проблем со комшиите(Ова во буквална смисла на изреката)
Општо кажано сметам дека Македонскиот народ иако слабо стои со културата е доста попустлив и не му мисли лошо на никого.
Во која друга држава малцинствата имаат права како кај нас?

П.С Малце оф топик ама нема везе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom