Црква!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan96
  • Време на започнување Време на започнување
A voeniot konflikt vo R.M. od 2001 se vodese isto taka pomegu rimokatolici i muslimani, ili bese megu pravoslavni makedonci i muslimani ili samo taka mi se cini?
ти се чини. Од едната страна таа која го бранеше "уставот и поредокот", покрај православни имаше и муслимани, атеисти и католици (можда и протестанти, не знам). Не чини е да се меша религија во таа војна.

Razmisli malku, a gi imas i tuka - sami ke ti odgovorat.
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 09:30 ---

A voeniot konflikt vo R.M. od 2001 se vodese isto taka pomegu rimokatolici i muslimani, ili bese megu pravoslavni makedonci i muslimani ili samo taka mi se cini?
I sega sto pravime?

Ova sto ti go boldirav BRAVO za tebe - sam priznavas deka se tepaat Pravoslavni so ovie drugite (samo neznam odkade ti pravo ti da sudis koj e eretik koj ne).

Za Svetiot Duh iako idam nadvor od tema sepak malku mozam da kazam. Ako mene mi e edna zena biloska majka, mozam li jas da kazam deka jas na ista taa zena ne sum bilosko dete? Veruvame vo Trojstvo kolku sto znam. Logikata veke sama ti kazuva sve, ako imas smisla za logika..
Uspat za da vidi zasto nie smetame deka izleguva i od Otecot i od Sinot citni si go ova:
Dela apostolski 2, 33 i Poslanieto do Tit 3 , 6.

I za kraj, za cirkusot da bide pogolem, edinstvena hristijanska crkva koja ja priznava MPC ciji si ti clen e Katolickata crkva, voedno gi priznava i site Sveti Tajni za validni. Ostanatite pravoslavni crkvi nitu ve priznavaat, nitu Sv. Tajni gi smetaat za valdini (SE SPORAT)
Rani kuce da te lae mu doaga muabetov
Nie imame spor samo so SPC site ostanati ja priznavaat nasata crkva od kade go iskopa toj podatok , a znaes zasto ne ne priznavaat bidejki kerkata saka da bide postara od majkata

ти се чини оти не знаеш. Од едната страна таа која го бранеше "уставот и поредокот", покрај православни имаше и муслимани, атеисти и католици (можда и протестанти, не се исповедаа). Ниско е да мешаш религија во таа војна.

Bas taka se slozuvam, zatoa i go napisav toa. I vo onaa drugata za koja stanuvase zbor vredi ama bas istoto.
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 10:06 ---
Nie imame spor samo so SPC site ostanati ja priznavaat nasata crkva od kade go iskopa toj podatok , a znaes zasto ne ne priznavaat bidejki kerkata saka da bide postara od majkata

Majkata e vo Rim, sve ostanato e kerka, sakale vie ili ne..
Ni vselenskiot Patrijarh ne ve priznava, za zal

Bas taka se slozuvam, zatoa i go napisav toa. I vo onaa drugata za koja stanuvase zbor vredi ama bas istoto.
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 10:06 ---

nemoj ziti se ne me smej koj rim ako ideme tolku daleku od zacetokot ke pocneme od Carigrad sakale vie ili ne

nemoj ziti se ne me smej koj rim ako ideme tolku daleku od zacetokot ke pocneme od Carigrad sakale vie ili ne
Si go cital li nekogas delot vo Svetite Evangelia kad se zboruva za sv. Petar i kamen temelnikot.
Sveti apostol Petar bil prviot Papa, macen, raspnat na krst naopaku bas vo Rim kade sto sega e Sikstinskata kapela, potocno Vatikan ajde, a Papata denes zivee kade?

Христос во Рим проповедаше, во Рим беше распнат и во Рим воскресна? Во Рим слезе Светиот Дух на Педесетница? Во кое ли Евангелие го пишува тоа? Единствена мајка на сите Христијански цркви (па и секти ако сакате) е најсветата Иерусалиумска Патријаршија(Чиј што прв Епископ беше свети Јаков брат Господен, а сегашен Епископ е Сесвјатејшијот и Високодостојнејшиот Патријарх Теофил)! Другите можат само да сонуваат дека се први без разлика дали се Рим, Константинопол или Москва!

Христос во Рим проповедаше, во Рим беше распнат и во Рим воскресна? Во Рим слезе Светиот Дух на Педесетница? Во кое ли Евангелие го пишува тоа? Единствена мајка на сите Христијански цркви (па и секти ако сакате) е најсветата Иерусалиумска Патријаршија(Чиј што прв Епископ беше свети Јаков брат Господен, а сегашен Епископ е Сесвјатејшијот и Високодостојнејшиот Патријарх Теофил)! Другите можат само да сонуваат дека се први!

Aj molim te citaj gi site postovi pred da napises nesto...
Ne zborime za toa, ne brkaj loncinja.
A inace istiot ovoj ne ve priznava :(

Si go cital li nekogas delot vo Svetite Evangelia kad se zboruva za sv. Petar i kamen temelnikot.
Sveti apostol Petar bil prviot Papa, macen, raspnat na krst naopaku bas vo Rim kade sto sega e Sikstinskata kapela, potocno Vatikan ajde, a Papata denes zivee kade?
Da nebea tie vasi krstonosci koj mnogu pati ja gubea vojnata i se vrakaa nazat kako gubitnici i da ne go unistea toa vizantisko carstvo i da napravea raskol megu pravoslavnite deneska pola svet ke bese pravoslaven :) a kade zivee deneska vselenskiot patrijarh znaes

Ај молим те објасни ми како може Римската Црква да биде Мајка? Кога Царот Христос проповедаше во Иерусалиум, а слугата (па макар и првиот) свети апостол Петар во Рим, во тогашната блудница вавилонска (не дека и после не останал како град, а не како Епископија).

Da nebea tie vasi krstonosci koj mnogu pati ja gubea vojnata i se vrakaa nazat kako gubitnici i da ne go unistea toa vizantisko carstvo i da napravea raskol megu pravoslavnite deneska pola svet ke bese pravoslaven :) a kade zivee deneska vselenskiot patrijarh znaes

Znam, ama toj ne e Papa, a Papata e naslednik na sv. Petar.
Inace nemoj sega da pocneme gluposti da treskame, prvata Crkva znaeme kade pocnala, ti napisa onoj so Bambito na avatar.
A ova nemoj nekoj istoricar da vidi ke se skine od smeenje.
Raskolot e 1054 godina, a krstonosnite vojni zaposnuvaat vo 1095 i traat do 1291.
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 10:21 ---
Ај молим те објасни ми како може Римската Црква да биде Мајка? Кога Царот Христос проповедаше во Иерусалиум, а слугата (па макар и првиот) свети апостол Петар во Рим, во тогашната блудница вавилонска (не дека и после не останал како град, а не како Епископија).
HELOU, neznam dali se razbirame. Muabetot bese MPC se oddelil od SPC (ili obratno kako sto vie tvrdite). A ustvari cel Istok se odvoil od Zapad vo 1054. Zatoa rekov majkata e vo Rim. Ne za drugo.

Inace nemoj sega da pocneme gluposti da treskame, prvata Crkva znaeme kade pocnala, ti napisa onoj so Bambito na avatar.
Raskolot e 1054 godina, a krstonosnite vojni zaposnuvaat vo 1095 i traat do 1291.
Papata e nacisticka svinja a ostalite vasi opati se pedofili vidi si ja sega vasata relligija kolku e ispravna

--- надополнето: 14 ноември 2012 во 10:21 ---

HELOU, neznam dali se razbirame. Muabetot bese MPC se oddelil od SPC (ili obratno kako sto vie tvrdite). A ustvari cel Istok se odvoil od Zapad vo 1054. Zatoa rekov majkata e vo Rim. Ne za drugo.
Јас не пишувам за СПЦ и МПЦ. Тоа е проблем, но со Божја помош и по молитвите на Богородица, сите ангели и светии ќе се реши за скоро време.
Ако ти си заминеш од дома и ги оставиш твоите кој ќе се отцепи? Ти или твоите? Од пет рамноправни патријаршии и две архиепископии, се одделила една... А поводот е за плачење, бидејќи се вика гордоста на кардиналот Хумберт! Од гордост падна Луцифер, од истиот грев падна и римскиот папа т.е. неговиот пратеник кардиналот Хумберт!

MPC e nepriznaena od ostanatite pravoslavni crkvi. I samiot vselenski Patrijarh ne ja priznava.
Samo Katolickata crkva ja priznava.
Fakt.
Vaseljenski patrijarh Vartolomej će podržati proces priznanja MPC, rekao arhiepiskop Stefan.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/Region/1209268/MPC protiv uslovljavanja.html
Znaci ke poddrzi, ama se uste ne e priznaena...
Devoce vaka sega ednoe nekoj od inaet da ne te priznava i da te osporuva ili da se mesaat politickite raboti a drugo e ona so dokazi i fakti koja gi poseduva MPC pisani dokumenti koj se naogatt deneska vo Konstantinopol za postoenjeto na nasata crkva

Papata e nacisticka svinja a ostalite vasi opati se pedofili vidi si ja sega vasata relligija kolku e ispravna

E sega isto kako ja da gi zemam za primer onie sto gi blagoslovuvaa vonicite koi ubivaa nevini zrtvi vo Hrvatska i Bosna, posebno Vukov ar i Srebrenica i da kazam ete vidis kakv se tvoite svestenici takva ti e i verata.
Sekoj odgovara za sebe sam, od Papata i Patrijarhot, preku popovite pa sve do obicniot vernik..
Rekovme veke deka e glupo da se generalizira necija vera zatoa sto nekoi nejzini pripadnici pa makar tie bile i na samiot vrv ne cinat.
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 10:31 ---
Јас не пишувам за СПЦ и МПЦ. Тоа е проблем, но со Божја помош и по молитвите на Богородица, сите ангели и светии ќе се реши за скоро време.
Ако ти си заминеш од дома и ги оставиш твоите кој ќе се отцепи? Ти или твоите? Од пет рамноправни патријаршии и две архиепископии, се одделила една... А поводот е за плачење, бидејќи се вика гордоста на кардиналот Хумберт! Од гордост падна Луцифер, од истиот грев падна и римскиот папа т.е. неговиот пратеник кардиналот Хумберт!
Aj procitaj malku knigi sto ne se pisuvani ni od katolici ni od pravoslavni pa ke ja najdes vistinata:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom