Изневерувањето како кривично дело

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
А за ние што сме полигамни важи некој закон. Ако не важи трк до влада да ги потсетите :D

Љубовта е слепа, бракот ги отвара на/ите очи

Нема потреба да го теретиме КЗ со непотребни работи. Ако некој изневерува кога тогаш ќе биде октриен. Нека си ги расчистат односите во врската или бракот самите партнери. Со оглед на нашиот "килав" правен систем кој не може да заврши битни предмети со години уште ова му треба. Нашиот менталитет ова ќе го користи како јавно омаловажување и резилење на поедини ликови. Не знам кој ги пушта овие пробни балони но мислам дека општествово ја губи контролата и оди кон провалија. Прво беше данок за ергени па сега ова, што ли ќе биде следно не сакам ни да помислам.

јас сум за , ама како санкција да биди на пример сиот имот да се префрли на оштетената страна а не пола пола како при обичен развод ,старателството врз децата ако ги има ,и да му се плајча алиментација минимум 15 години после разводот......мислам дека не е фер некој да не го поштува некој со кој створил дом и семејство да го чека дома а тој оди некаде си ги луфтира мадината со некоја 20 години помлада....истото и за женскиот пол....си стапил во брак шо е озбилна работа не стапуваш во брак со цел да се разведиш....а тебе хормоните ти збеснале ...наместо да си ги гледаш децата ти мислиш на швалерај ....то ми е неиживеана работа...

Несакам да испадне дека го бранам криминализирањето на прељубата, само ќе одговорам на твоето прашање. Њу Хемпшир - Американска сојузна држава, Илиноис - Американска сојузна држава, Минесота - Американска сојузна држава . Според твоево размислување и логика овие федеративни држави се неколку илјади километри источно од нас и Американците што живеат во нив се неколку века назад, т.е тие живеат во среден век ние живееме во модерното време. Браво бе рибар, многу сакам кога вака измислуваме нова логика.
Америка е посебна држава (каде во одредени сојузни држави смртната казна е дозволена),а и самиот знаеш на што алудирав. Ајде кажи ми каде во Европа се зема изневерувањето како кривично дело, па и прекршочно.

Америка е посебна држава (каде во одредени сојузни држави смртната казна е дозволена),а и самиот знаеш на што алудирав. Ајде кажи ми каде во Европа се зема изневерувањето како кривично дело, па и прекршочно.
Незнам на што си алудирал, јас само го читам тоа што си го напишал . А ти напиша(парафразирам) дека криминализацијата на прељубата враќа неколку века назад и неколку илјади км поисточно. Еве јас ти набројав крајно западни земји кои според твојата логика треба да се заостанати неколку века наназад и географски да се наоѓаат на блискиот исток меѓу Сирија и Иран, ама за твоја жал се наоѓаат во срцето на една од најдемократките и најлибералните земји - САД .

Ок, ајде и пет-шест американски сојузни држави од кои во 2-3 е кривично дело, а во останатите 2-3 е прекршочно. Што правиме со Европа?

Во Азија швалерот плаќа оштета, ова исто важи и за силување :pos:

Закон за изневерување е спротивен на закон за основни човекови права и башка е спротивставен на европската конвенција за слободен проток на луѓе идеи стока и сперма

Ок, ајде и пет-шест американски сојузни држави од кои во 2-3 е кривично дело, а во останатите 2-3 е прекршочно. Што правиме со Европа?
Што се правиш сега со сила . Факт е дека прељубата е криминализира од Азија до Америка . Не финтата да се инатиме туку да дебатираме дали треба да се третира како кривично дело.

Закон за изневерување е спротивен на закон за основни човекови права и башка е спротивставен на европската конвенција за слободен проток на луѓе идеи стока и сперма
Летко кажи си поштено колку пати си ја изварал жена ти ? Наши сме сите тука, а плус не ми изгледаш како човек што секој ден грав јаде :icon_mrgr:

Летко кажи си поштено колку пати си ја изварал жена ти ? Наши сме сите тука, а плус не ми изгледаш како човек што секој ден грав јаде :icon_mrgr:
Tреба да отворам ексел фајл и да видам..... пушење се рачуна како изневерување или само вагинален секс?? пошто ми се сортирани по категории

Tреба да отворам ексел фајл и да видам..... пушење се рачуна како изневерување или само вагинален секс?? пошто ми се сортирани по категории
Не се ни сомневав дека ќе добијам позитивен одговор од тебе, швалерска фаца си ти. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom