Hi

Tи го цитирав ова мислење рандом, а ова што го пишувам се однесува на вкупниот твој став и гледишта.
Прво, избегна да одговориш едно многу битно прашање што ти го постави
Luki Junior :
Забрана за размножувајне нели е дискриминација и недоволна слобода? Зашо да се забранува едно, па да се дозволува друго?
Ова чисто онака ме интересираше, оти како што те читам, ги вртиш работите само тебе како што ти одговараат. А со ова прашање, Локи те донесе во шах-мат позиција.
Второ: Ти од толку идеалистички што зборуваш, губиш допир со реалноста. Утопија не постои, и не е возможно такво нешто. Дали имаш ти во животот видено плод на инцест? Не сакам да ти постирам слики, зошто се вознемирувачки. Јас дури и познавам лично, дете плод на инцест, и верувај ми, не е нормално....
Сакаш да зборуваш со факти, тогаш еве ти факт. Огромна е веројатноста плод помеѓу брат и сестра пример, е да излези фаличен, кретен.
И сега, еве да тргниме од твоето видување, ок. Да биде забрането оплодување, арно ама ако се оплодат, да се превземат мерки. Ок, не ме интересра за мерките што би се превзеле. Ме интересира, ШТО СО ДЕТЕТО? Или сите ќе имаат право по еднаш да згрешат? То ти е исто ко на психопат да му дадеш дозвола за пиштол, и да му речиш, чувај си го ама не убивај. Ок, ако не отепа никој, не е страшно. Ама што ако отепа? Че му го земиме, и ќе го пикнеме во затвор? Нели е касно?
Епа затоа Пумичке, треба да се забрани со закон инцесот. Како
превенција од несакани последици. И дека секој брат и сестра што се опнале треба да бидат казнети, оти донеле до опасност да створат дете, кое ќе биде кретен без да биде криво и должно детето.