- Член од
- 1 јуни 2012
- Мислења
- 277
- Поени од реакции
- 31
На лекар да одиш!
Можеби е херниа...
Друго какви симптоми си осетил освен болка?
Sto posledici se dobiva.ili SMRT?
kaj mozam da doznam poveke za ovaa bolest, ili nekoj kemi objasni poveke.
На лекар да одиш!
Можеби е херниа...
Кила или хернија исто ти е како што знам барем, гуглај за повеќе има различни видови. И тргај на лекар не е ништо страшно а мора да одиш!!Sto posledici se dobiva.ili SMRT?
kaj mozam da doznam poveke za ovaa bolest, ili nekoj kemi objasni poveke.
fala barem so "NEE NISTO STRASNO" mi olesna.Кила или хернија исто ти е како што знам барем, гуглај за повеќе има различни видови. И тргај на лекар не е ништо страшно а мора да одиш!!
На лекар да одиш!
Можеби е херниа...
Еве нешто од Википедија :fala barem so "NEE NISTO STRASNO" mi olesna.
ke baram see
--- надополнето: 28 септември 2012 во 13:37 ---
spored ova sto go citam za HERNIA, nemi izgleda slicno ili gresam?
Кај хемороиди е карактеристична таква болка при Голема нужда,НИКОГАШ при МАЛА.Imam edno prasanje i molam da mi se odgovori dali na privatna por ili ovde.
Neznam dali se raboti za Seksualna bolest, ama veke podolgo vreme imam edna cudna bolka pomegu: TESTISITE i ANUSOT.
bolkata se pojavuva posle vrshenje na MALA NUZDA, natresno duri se deshava na istiot predel pomegju TESTISITE i ANUSOT neznam kaku da objasnam isto kaku stega nesto i se poveke se zgolemuva bolkata znaci neizdrzlivo.Nekogas zafaka del preku celata oblast kade sto se naogja PENISOT.
Aku nekoj znae dami odgovori neka pisi privatna por ili odgovoro ovde ve molam,custvuvam straf deka neso mnogu loso mise deshava nedaj gospode.
Senadevam deka razbrafte nesto, i izvinete za nekoi od zborovive.
Moже, ама не заебана. Можеш да закачиш ХПВ инфекција која се манифестира кај женската популација а кај машката во 2% шанса случаеви ама пошто со користењето презерватив си го заштитил пенисот само регијата околу гениталиите може да закачиш некоја брадавица која ја предизвикуваат HPV вирусите. Ама кај мажите тоа е многу ретко и со презервативите се заштитува главичката од пенисот од евентуален карцином на пенисот кој може да го предизвикаат најканцерогените типови на ХПВ вирусите. АМа шансата за тоа е 1 % без презерватив. Многу мала АМА сепак ја има - така да секогаш користете презерватив.Кога сме веќе кај темата "девојчиња" од секогаш ме интересирало а и уште не знам (не сум пробал) дали може преку заштитен секс (со кондом) да се добие некоја заебана СПБ?
zavrsiv so pregledite, i kaku sto kazuvas bese samo urinarna infekcija. Iako potrosiv nogu pari za idiotive dago otkriat toa.falaКај хемороиди е карактеристична таква болка при Голема нужда,НИКОГАШ при МАЛА.
За Херниа во тој предел поретко, може да се работи за уринарна инфекција на уретрата па да имаш проблем при мокрење.. Треба да појдеш кај матичниот да ти даде упат до Уролог па таму да се види што е работата. Ако имаш бактерија во урина ќе поминеш само со антибиотици и чаеви ама ако се работи за механичка опструкција тогаш урологот ќе ти ординира понатамошни иследувања и третман.
Кај млади простата поретко е причина за тегоби ама секако ќе те испитаат за ситеможни причини да добиеш дефинитивна дијагноза. Ако не мокриш крв тогаш не е толку сериозно/
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 20:21 ---
Moже, ама не заебана. Можеш да закачиш ХПВ инфекција која се манифестира кај женската популација а кај машката во 2% шанса случаеви ама пошто со користењето презерватив си го заштитил пенисот само регијата околу гениталиите може да закачиш некоја брадавица која ја предизвикуваат HPV вирусите. Ама кај мажите тоа е многу ретко и со презервативите се заштитува главичката од пенисот од евентуален карцином на пенисот кој може да го предизвикаат најканцерогените типови на ХПВ вирусите. АМа шансата за тоа е 1 % без презерватив. Многу мала АМА сепак ја има - така да секогаш користете презерватив.
Не се идиоти туку ги направиле сите потребни иследувања кои ако не ги направеле немало да добиеш дефинитивна дијагноза и третман. За да се добие дијагноза за некои заболувања е потребно од 1 обичен тест(крвна слика) до најразлични инвазивни процедури.. Работата на лекарите никогаш не е песна и ниеден случај не е ист..zavrsiv so pregledite, i kaku sto kazuvas bese samo urinarna infekcija. Iako potrosiv nogu pari za idiotive dago otkriat toa.fala
greska moja sto ne objasnav podetalno.Prvo odis kaj tvojot maticen lekar, treba da zakazis ida platis TIKET taka go vikat ovde, negde okolu 20 evra i koga maticniot keti dade UPUT, do orolog trebit pred da pojdis kaj nego pak da platis TIKET od 20,30,40evra i koga ke izlezis pak uste eden TIKET. Ti mu kazuvas kaj e bolkata toj te tera danapravis snimka na testisite plakas TIKET i odis na drzavno itoj ti vika da dojdis po 4-5 meseci znaci aku e nesto opasno za 5 meseci mozis idasi umris, dobro zavrseno odis na privatno za tie snimki plakas 70 evra se vrakas pak ke OROLOG ikoga ke vidis sosema drug tip itoj tivika nema nisto vo testisite odi da napravis test na URINATA.plakas TIKET zemas toa sisenca i gi polnis igi vrakas.plakas TIKET zadatigi dadat rezulatite i odis kaj maticen, gi gleda rezultatite i kazuva deka e URINARNA INFEKCIJA iti kazuva sto da kupis, ti tolku. IAKU IMAS LEKARSTVO.Не се идиоти туку ги направиле сите потребни иследувања кои ако не ги направеле немало да добиеш дефинитивна дијагноза и третман. За да се добие дијагноза за некои заболувања е потребно од 1 обичен тест(крвна слика) до најразлични инвазивни процедури.. Работата на лекарите никогаш не е песна и ниеден случај не е ист..
Така да исправното нешто што би требало да го направиш е кога ќе оздравиш да се заблагодариш на лекарот кој те излечил( идиотот )
Поздрав и секогаш обраќај се кај лекар за здравствени проблеми
а ова во Македонија е или ти во друга земја си?greska moja sto ne objasnav podetalno.Prvo odis kaj tvojot maticen lekar, treba da zakazis ida platis TIKET taka go vikat ovde, negde okolu 20 evra i koga maticniot keti dade UPUT, do orolog trebit pred da pojdis kaj nego pak da platis TIKET od 20,30,40evra i koga ke izlezis pak uste eden TIKET. Ti mu kazuvas kaj e bolkata toj te tera danapravis snimka na testisite plakas TIKET i odis na drzavno itoj ti vika da dojdis po 4-5 meseci znaci aku e nesto opasno za 5 meseci mozis idasi umris, dobro zavrseno odis na privatno za tie snimki plakas 70 evra se vrakas pak ke OROLOG ikoga ke vidis sosema drug tip itoj tivika nema nisto vo testisite odi da napravis test na URINATA.plakas TIKET zemas toa sisenca i gi polnis igi vrakas.plakas TIKET zadatigi dadat rezulatite i odis kaj maticen, gi gleda rezultatite i kazuva deka e URINARNA INFEKCIJA iti kazuva sto da kupis, ti tolku. IAKU IMAS LEKARSTVO.
eaj sea od prilika kolku pari sum potrosil za ova. zamisli imalo slucaj nekoja trudna zena sakala (neznam kaku se vika toa da napravi snimka zada vidi dali e masko ili zensko) i rekle dojdi po 9 meseci, pa po 9 meseci kego rodi taa neke treba nikakvi snimki be.
neznam kolku me razbra
ITALIA za zal naj idiotska drzava. inikoj nemozi dami objasni deka nee takaа ова во Македонија е или ти во друга земја си?
СфаќамITALIA za zal naj idiotska drzava. inikoj nemozi dami objasni deka nee taka
eee abe znaev makedonija se kradi, ama ovde nemozis nida zamislis. Dane begame od temavaСфаќам
Иначе ти супер си поминал
Ете уште еден пример дека нашево здавство не е толку лошо ко што сите го плукаат..
Али пак во другите држави платите на лекарите се далеку поголеми и покрај нивниот стандард..
Akoe samponot e kineski loso tise pisuva odma na lekarАбе почна да ми се лупи кожата на главата на пенисот , незнам да не е алергиска реакција од еден шампон бидејќи со шампон се миев долу. А за односи имам само со девојката не би требало да е некоја СПБ. Помагајте дали да идам на доктор?