Работи од минатото

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
Прва љубовна порака што сум ја добила (се мисли на телефон, не препискиве по школо) :D

,,Пума, кај те собира во малиов мозок не можам од глава да те извадам цела ноќ мислам на тебе те молам утре да се најдеме негде не можам да заспијам,,

Пораката е пратена на 27.07.2004 во 04:17 часот... :D Многу детална сум станала со годините :pos:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.835
Поени од реакции
20.289
Darklady :pos:, леле ке се онесвестам еј, кај ги ископа жити се, дали е плаф, очи, дрн дрн хихихихи
Ја треба да отидам куде мајку да пронајдам па ке стаам и ја :)

DB.

Член од
23 септември 2005
Мислења
173
Поени од реакции
330
Од детствто баш би сакал да видам како изгледаше една боенка која ја користев додека бев во градинка и ја обожавав но не можам да се сетам ни како изгледаше.. Многу ги сакав и списанијата како Развигор, Другарче кои ни ги даваа во забавиште и градинка а потоа Наш Свет во основно... сакав да читам и басни од Езоп, Ханс Кристијан Андерсен и др. а прва книга воопшто што ја имам прочитано беше Мувата и кочијата ми ја дадоја во градинка како награда имаше организирано цртање со креда на тротоар пред градинката...
Но најмногу што ќе ми остани во памтење од минатото е празнувањето на Нова Година... која возбуда беше чекањето на Дедо Мраз во градинка... исто така подоцна многу се возбудував и се радував на новогодишните честитки, како само го чекав поштарот секој ден пред нова година да донеси честитка или да добиеш честитка од школските другари под клупа... штета што честитките се изумрена работа па денешниве деца не можат да го осетата чувството кога добиваш честитка.... Најрадосен бев кога ќе добијав новогодишно пакетче полно со чоколади и задолжително мораше да има Киндер јајце и пакетчињата ги чувавне под елката... :)

А од телевизијата не се сеќавам точно што беше емисија, серија или нешто слично со јаболка кои се јадеја меѓу себе се сеќавам само на тоа и ништо повеќе така да најверојатно тоа било во текот на 90тите и беше во македонска продукција, ако знае некој за која емисија се работи нека кажи :)

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
100_5789.JPG

Ми фали касетата од Bee Gees, пу.
--- надополнето: 9 ноември 2012 во 18:08 ---
И вакви цела кутија и плус импровизирани споменари од тетратки. Кога ќе ми текне што се сум пишувала внатре ми е страв да ги отворам, само ги гледам.

100_5790.JPG

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

РОСИЦА списанието, колку само росици имам сретнато во животот крстени токму по тоа списание.

Највеќе ми фали она 20 цигарета.

И мислам дека не постои некој од постарата генерација,кој што нема ставено вакво нешто на глава, тоест сите оние што нивните татковци/чичковци/браќа/вујковци/комшии -беа резервисти во ЈНА имаа вакви дома.

А со ова беше највечи фраер у мало пошто си направил шатор:pos:

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Кога ќе видеш на улица прегазено врапче/гулаб/чавка/мачка и ќе се фатиш за косата и ќе кажеш - имам коса не ми треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom