Дали е грев да не се верува во господ?

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
Ние Европјаните сме чист народ,бел не сме некој срања црни,кафеави темелите на модерниот свет се удрени во Европа,центар на културата,на филозофијата,а тој проклет Арапски свет што има освен нинџи забулени,самоубици и верски фанатици?
Незнам како може некој да ја споредува Европа и нејзината напредност во однос на сите други...
kade se slucuvaat povekje samoubistva vo evropa ili vo arapskiot svet vikas ti?

M

Muranyi

Гостин
spored islamot toj e Allah
spored hrstijanstovoto toj e tatkoto.
se raboti za istiot gospod.
zna4i ima eden bog, samo sto lugjeto pogresno go definiraa.
najlogicna definicija mu dava islamot.
jas veruvam vo bogot na abraham moses i muhammed saws.
Ќе сакаш да бидеш љубезен и да се обидеш со својот ограничен ум(не се навредувај и мојот е ограничен во тој поглед)да ни ја споделиш твојата дефиниција за Бог(семоќно,сезнајно битие)?Штом можеш да го дефинираш,значи дека го имаш и спознаено?Ајде повели,барем обиди се.

M

Muranyi

Гостин
Ние Европјаните сме чист народ,бел не сме некој срања црни,кафеави темелите на модерниот свет се удрени во Европа,центар на културата,на филозофијата,а тој проклет Арапски свет што има освен нинџи забулени,самоубици и верски фанатици?
Незнам како може некој да ја споредува Европа и нејзината напредност во однос на сите други...
Ај сега ја усра,мајкеми.

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
Za so bombi ili bez govorime?
ti spomna samoubistva. pa poveli i kazi kade povekje se slucuvaat samoubistva so bomba ili bez.
--- надополнето: 9 ноември 2012 во 00:18 ---
Имаат нешто,но далеку се зад Европа никаков допринос немаат за светот што денес го гледаме.
stvarno, ti dali barem znaes nesto za arapskite izumiteli sto go promenija svetot?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ti spomna samoubistva. pa poveli i kazi kade povekje se slucuvaat samoubistva so bomba ili bez.

stvarno, ti dali barem znaes nesto za arapskite izumiteli sto go promenija svetot?
Kaj muslimanite i pederite.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
W

Werther

Гостин

Кои се тие изумители,што измислиле тие појако појачало за оџата да рика појако у 4 сабајле?Ги знам јас Тесла,Џорџ Стивенсон тие го променија светот...

W

Werther

Гостин
Ај сега ја усра,мајкеми.
Што се разбираш ти бе...
--- надополнето: 9 ноември 2012 во 00:24 ---
djabir ibn hajjan ostaval zad nego povekje od 900 knigi posveteni na proucuvanjeto na hemijata i za nego se veli deka e "tatkoto na hemijata"
poveli http://en.wikipedia.org/wiki/Jābir_ibn_Hayyān
Се вели од страна на затуцаните муслимани...

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59

Angliskiot istoricar Veliz vo svojata kniga za istorijta pisuva "Se sto imame deneska od podracjeto na matematikata poteknuva od muslimanite"

M

Muranyi

Гостин
Што се разбираш ти бе...
Хитлер,прочитај нешто за златното доба на Исламот.
И второ,навистина е ретардирано да бидеш расист и националист деновиве.Но секој со својот разум,нели?(y)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Интересно е тоа што Арапите(кои се Семитски народ, исто и Евреите), како и Персијците, Турците, Кавкаските народи... се Кавказоиди(значи дел од белата раса) а толку се далечни од Европјаните .............. иако географски граничат со Европскиот континент, било преку море, било преку копно...

Kajgana Shop

На врв Bottom