Дали е грев да не се верува во господ?

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Aко не верувате во Господ тогаш не дозволувате
Тој да влијае во вашиот живот, затоа што вие имате право на
избор. И тогаш се подложни на ниски вибрации кои
ќе манифестираат страв, несигурност, немање желба за живот,
потоа сте повеќе подложни на пороци, алкохол, слатки, цигари, дрога, седативи за спиење и смирување и сл.
Деструкции и состојби кои ќе ви ја одземаат енергијата и сл.

Затоа немањето вистинска вера во Бог е повеќе грев кон
себе отколку кон Бог, затоа што ние не сме му потребни на Бога, Тој нас ни е потребен.
Неверувањето во бог манифестира пушење цигари?:pos:

Член од
11 јуни 2012
Мислења
45
Поени од реакции
83
И тогаш се подложни на ниски вибрации кои
потоа сте повеќе подложни на пороци, алкохол, слатки, цигари, дрога, седативи за спиење и смирување и сл.
За ова си потполно во право. Пред еден месец земав Клипш звучници, и басот е страотен од 160-20 херци. Овие силни ниски вибрации и тоа како ме тераат на дроги и алкохол, слава му на нечастивиот.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208

себе отколку кон Бог, затоа што ние не сме му потребни на Бога, Тој нас ни е потребен.
Колку верници знам што ги имаат овие карактеристики али ајт нема везе.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Ке патите,осудени сте.
Ти патиш. Не си осуден, ама патиш. Ќе патиш до крајот на твојот живот, уживај во пеколот на земјата, пред да те јадат црви...
--- надополнето: 10 јули 2012 во 15:27 ---

Ах Пријателе, да беше малку попаметен.. Се разбира дека секој човек има право на избор, наметнувањето (и масакрите) на твојот бог (jesus senior, jesus junior i jesus ghost) да го оставиме во минатото. Зошто би ми се манифестирале страв и несигурност? Од што? Вие сте тие кои веруваат од страв дека ќе горат еден ден, остави го стравот за верниците не за нас. Несигурност? Ти сигурен си дека Jesus Sеnior постои? Јас сум сигурен во многу работи во светов вклучувајќи и самиот себе. Јас незнам атеисти кои се нешто особено подложни на пороци, да - пушам и да - пијам и по некои пиво повеќе во петок, ама ниту сум алкохоличар, ниту наркоман - а и да сум што к*р има тоа врска со верба. И сам си свесен дека денес „религиозните“ се оние кои се подложни на пороци, па човече твојот бог претвара вода во вино не? -.- Деструкции? Човече дај те молам не ме засмевај, прекинете да се срамите со вакви работи, ај да направиме ваков договор, за сите 10 атеисти кои ќе ги најдеш кои уништиле нешто, или направиле дела против човештвото - јас ќе ти најдам 10.000 такви религиски следбеници. Бог ни е потребен „нас“? Кои сме тие „Нас“ Пријателе? Мене лично не ми е потребен бог....

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Не верувањето во Бог, не прифаќањето на Бог, е најголемиот ГРЕВ кој постои.

Како да не се верува во оној кој те создаде? Како може да не се верува во оној кој ти даде најдобар облик? Како може да не се верува во оној кој те обдари со разум? Како може да не се верува во оној кој те создаде, ќе те усмрти, и повторно ќе те оживее?

Затоа неверувањето во Бог, е нешто што спаѓа во најголемите гревови, неверување и препишување многобоштво на Бог, е најголем и неопростлив грев.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Не верувањето во Бог, не прифаќањето на Бог, е најголемиот ГРЕВ кој постои.

Како да не се верува во оној кој те создаде? Како може да не се верува во оној кој ти даде најдобар облик? Како може да не се верува во оној кој те обдари со разум? Како може да не се верува во оној кој те создаде, ќе те усмрти, и повторно ќе те оживее?

Затоа неверувањето во Бог, е нешто што спаѓа во најголемите гревови, неверување и препишување многобоштво на Бог, е најголем и неопростлив грев.
Кој кого создал ?! :confused:
Си учел ли некогаш Биологија такви ствари или ЈОК ..........
Нешто си читнал ли за Дарвин тие ствари или ЈОК ...........
Религија си е религија, било која, било каква, сакаш верувај, сакаш не, но наука и научно потврдени работи/теории си се друго ........... во секој случај повеќе и верувам на науката и научните теории отколку во тоа дека бог го создал/креирал живиот свет на земјата, во кој жив свет спаѓаме и ние луѓето !

Muki-20

Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Кој кого создал ?! :confused:
Си учел ли некогаш Биологија такви ствари или ЈОК ..........
Нешто си читнал ли за Дарвин тие ствари или ЈОК ...........
Религија си е религија, било која, било каква, сакаш верувај, сакаш не, но наука и научно потврдени работи/теории си се друго ........... во секој случај повеќе и верувам на науката и научните теории отколку во тоа дека бог го создал/креирал живиот свет на земјата, во кој жив свет спаѓаме и ние луѓето !
Немам доволно време моментално да дебатирам за создавањето на човекот, но друг пат сигурно ако БОГ сака ќе ја отворам таа тема и ќе разговараме.

А тој дарвин е само едн голем МАЈМУН :) кој доаѓа од Еврејско племе. Интересни податоци имам за тоа.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Немам доволно време моментално да дебатирам за создавањето на човекот, но друг пат сигурно ако БОГ сака ќе ја отворам таа тема и ќе разговараме.

А тој дарвин е само едн голем МАЈМУН :) кој доаѓа од Еврејско племе. Интересни податоци имам за тоа.
ОК ако одиме според религиите бог не создал, ако одиме според науката тоа е еден долг еволутивен процес(Ч.Дарвин) ........ но еве те читам ти цврсто мислиш и уверен си дека бог го создал живиот свет на земјата ............ а од каде тоа најде толку цврсти докази дека навистина е така ............ или битно е само тоа што го пишува во религиските книги и ништо друго !

W

Werther

Гостин
ОК ако одиме според религиите бог не создал, ако одиме според науката тоа е еден долг еволутивен процес(Ч.Дарвин) ........ но еве те читам ти цврсто мислиш и уверен си дека бог го создал живиот свет на земјата ............ а од каде тоа најде толку цврсти докази дека навистина е така ............ или битно е само тоа што го пишува во религиските книги и ништо друго !
Глеј му го потписот...Муслиман знаеш кога ќе убедиш?

Muki-20

Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
За мене битно е тоа што е објавено во Куранот и како доказ пред се го ставам тоа. А науката за некои работи открила многу подоцна после објавата на Куранот, токму тоа е за настанокот на човекот, отисоците на прстите, двете мориња кој не се мешаат, и многу други работи.

Затоа земај Куран и читај, можеби ќе сватиш, ако бог со разум те обдарил.
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 18:16 ---
Глеј му го потписот...Муслиман знаеш кога ќе убедиш?
Што со потписот?? Смета нешо?? Мое право кое на никого не го навредувам на форумот.

А ти потрудисе да сватиш што е тоа што врти во потписот.

W

Werther

Гостин
За мене битно е тоа што е објавено во Куранот и како доказ пред се го ставам тоа. А науката за некои работи открила многу подоцна после објавата на Куранот, токму тоа е за настанокот на човекот, отисоците на прстите, двете мориња кој не се мешаат, и многу други работи.

Еххххх тој Куран ваш да не беше сега немаше да бидете 300 години поназад од Европа и Америка.
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 18:17 ---

--- надополнето: 8 ноември 2012 во 18:16 ---

Што со потписот?? Смета нешо?? Мое право кое на никого не го навредувам на форумот.

А ти потрудисе да сватиш што е тоа што врти во потписот.
Важи нема проблем газда затуцан...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Читан и пречитан е одаммна никакви вистини нема што се објавени пред да некој знаел за тоа (имаше една тема, се ви беше побиено). Прикаските за бог се сите извадени од лица со сомнителен кредибилитет. Исто како и вашиот Куран.

Kajgana Shop

На врв Bottom