- Член од
- 23 март 2011
- Мислења
- 304
- Поени од реакции
- 150
^ Намена на компјутерот?
^ Намена на компјутерот?
А зошто некоја фирма (Анхоч, Сет) не би ти склопила PC со делови ти коишто ти ќе ги избереш? Значи еве ти подоле делови све комплет од Анхоч, идеш им ја даваш листата они средуваат склопуваат, плаќаш и се враќаш дома со компјутерот.Никој, а?
Јас имам слично прашање. Сакам да земам некоја економична i5 конфигурација. Напојувањево што го предлагаш дали е најдобро решение, или ке ми треба појако?А зошто некоја фирма (Анхоч, Сет) не би ти склопила PC со делови ти коишто ти ќе ги избереш? Значи еве ти подоле делови све комплет од Анхоч, идеш им ја даваш листата они средуваат склопуваат, плаќаш и се враќаш дома со компјутерот.
CPU: Pentium G840
MB: Gigabyte H61M-S2PV
RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX
GPU: Sapphire 7770 OC
HDD: WD Blue 500GB
PSU: Gigabyte 460W Real Power
+ некое ефтино куќиште
Испаѓа 24400 ден. Понатаму кога ќе присобереш пари ќе ставиш Ivy Bridge i5 процесор и ќе цепаш.
Земи една плочка рам од 4 гига и понатаму ќе му ставиш уште 4Јас имам слично прашање. Сакам да земам некоја економична i5 конфигурација. Напојувањево што го предлагаш дали е најдобро решение, или ке ми треба појако?
Размислував за вакво нешто:
MB: Asus P8B75-M LX LGA1155 Intel B75 chipset
CPU: Core i5 3550 BOX 3.3GHz
GPU: Sapphire Radeon 7750 1GB gDDR5
HDD: WD Caviar Blue 1TB 32MB SATA
2x2GB ExcelRAM DDR3-1333 CL9
Некое куќиште до 800 денари
PSU ??? Нека е 2000 - 3000 денари максимум... (молам за совет тука..)
Без напојувањето збирот на компонентите е некаде 29000. Па одприлика некој ако може да предложи подобро за тие пари би бил исто благодарен.
Рамот обавезно мењај го за 2x4GB DDR3, Kingston HyperX, смешни се цените сега за 2600 ден. зимаш 8GB докажан рам. 460W Gigabyte RP ќе ти заврши работа за таа конфигурација ама ако во иднина планираш нова платформа/оверклок или нова графичка на истото којашто ќе влече повеќе, ќе ти треба некое посолидно, пр. CM Silent Pro 500W, ~4500 ден.Јас имам слично прашање. Сакам да земам некоја економична i5 конфигурација. Напојувањево што го предлагаш дали е најдобро решение, или ке ми треба појако?
Размислував за вакво нешто:
MB: Asus P8B75-M LX LGA1155 Intel B75 chipset
CPU: Core i5 3550 BOX 3.3GHz
GPU: Sapphire Radeon 7750 1GB gDDR5
HDD: WD Caviar Blue 1TB 32MB SATA
2x2GB ExcelRAM DDR3-1333 CL9
Некое куќиште до 800 денари
PSU ??? Нека е 2000 - 3000 денари максимум... (молам за совет тука..)
Без напојувањето збирот на компонентите е некаде 29000. Па одприлика некој ако може да предложи подобро за тие пари би бил исто благодарен.
замени/доплати за посаглам графичка и ќе се јадеhttp://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=35726&id=41&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action= sto mislite za ovoj,bi go koristel za gejming namnogu