Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Хилари Клинтон се повлекува од функцијата државен секретар....Од целава ситуација, се нервирам само што уште ќе треба да ја гледам Хилари Клинтон, жената едноставно не можам органски да ја поднесам. Дури и во претходниот мандат имав чувство, дека Хилари беше поприсутна од Обама (што не доведува до теориите на заговор дека тоа било договор, односно муабет од типот: Јас ќе се повлечам од внатрешната трка, ти ќе ми дадеш позиција) и жената нема никаква харизма, за разлика на пример од маж и.
Обама, ај и вака и така, не ми пречи, харизматичен е, има смисла за хумор, али што треба сега Клинтоница да ја гледам, мрак ми паѓа пред очи.![]()
Хилари Клинтон се повлекува од функцијата државен секретар.
Инаку интересно за овие избори е дека граѓаните на две сојузни држави, Колорадо и Вашингтон, изгласаа легализирање на употреба, продажба и поседување на марихуана за возрасни над 21 година.
Целата "палета" поминати закони во WA.Хилари Клинтон се повлекува од функцијата државен секретар.
Инаку интересно за овие избори е дека граѓаните на две сојузни држави, Колорадо и Вашингтон, изгласаа легализирање на употреба, продажба и поседување на марихуана за возрасни над 21 година.
Ако некој не беше покриен, бар во областа со идни финансии, тоа беше Ромни(До душа малион му заменик). За да успееше нивниот план во област прибирање-трошење средства требаше да се создаде нова математика.Американците направија една огромна глупост синоќа, Ромни ќе беше одличен претседател.
Од Обама се виде, чист маркетинг непокриен со ништо. И Нобелова награда му дадоа.
Кој ќе го трпи уште 4 години...
Менува и те како,не само за Македонија,туку за целиот свет...програмата на Обама е чисто популистичка,ако ја вистински ја имплементира големи цифри ке отидат во неповрат,со што финансиските дупки што си ги имаат само ке растат...плус Обама се докажа како инфантилен во надворешната политика,каде што иаку поголем процент други ја креираат во вакви клучни моменти треба претседалска цврстина од типот на Рузвелт за добри одлуки....сума сумару мислам дека светот конечно ке продиши од американската доминација, но и тоа многу не треба да не радува, затоа што идат бурни времиња...
Ако некој не беше покриен, бар во областа со идни финансии, тоа беше Ромни(До душа малион му заменик). За да успееше нивниот план во област прибирање-трошење средства требаше да се создаде нова математика.![]()
Муслиман?Левичарите и десничарите имаат различни ставови за насоката во која треба да се води државата. За сиромашните држави како Македонија, во ова време, губитнички е изборот на левооринетиран американски претседател, башка и муслиман.
Муслиман?
Обама.
Да ако го гледаш минатото на кандидатите, држи вода. Ромни е поискусен, Обама беше и е новак сеуште. Ама па програмата што ја понудија и изборот на заменик шо го направи Ромни беше ... смешно. Неам друг збор. Значи не требаше да си финансиски експерт за да видиш дека не штимаат бројките. Башка и ги фатија како лажат. Докажани лажговци никој не сака.Ако ги слушаш предизборните кампањи, тогаш има веројатност да слушнеш дека едниот кандидат ќе донесе перпетум мобиле за да генерира бесплатна енергија. Мојот суд јас го базирав на минатото на Ромни како гувернер, и на времето кога работеше со хеџ фондовите. Обама дојде на место претседател како апсолутно никој, без никакво педигре, и таков ќе си замине.
Ромни беше одличен избор за Америка, но Американците сакаат претседател кој кога ќе се види со Ле Брон Џејмс ќе му рече, Јо, гив ми фајв...
Хич мор...Обама.
Да ако го гледаш минатото на кандидатите, држи вода. Ромни е поискусен, Обама беше и е новак сеуште. Ама па програмата што ја понудија и изборот на заменик шо го направи Ромни беше ... смешно. Неам друг збор. Значи не требаше да си финансиски експерт за да видиш дека не штимаат бројките. Башка и ги фатија како лажат. Докажани лажговци никој не сака.
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 11:11 ---
Хич мор...
Муабетов ко оној за државјанството.
I have just called President Obama to congratulate him on his victory. His supporters and his campaign also deserve congratulations. I wish all of them well, but particularly the president, the first lady and their daughters.
This is a time of great challenges for America, and I pray that the president will be successful in guiding our nation.
Ете така. Фино, културно, како што треба да биде. Не го понижуваш противникот, се трудиш да го победиш, но кога ќе победи не му ја омаловажуваш победатa. Или пак ако ти си губитникот, тогаш честиташ на подобриот во ситуацијата без омаловажување на победата и без непотребен цинизам и сарказам. Тоа е за мене поентата на демократијата. Даваш се од себе, ако не успееш, честиташ на победникот. Не е ништо лично.I just spoke with Governor Romney and I congratulated him and Paul Ryan on a hard-fought campaign. (Cheers, applause.) We may have battled fiercely, but it's only because we love this country deeply and we care so strongly about its future. From George to Lenore to their son Mitt, the Romney family has chosen to give back to America through public service. And that is a legacy that we honour and applaud tonight. (Cheers, applause.) In the weeks ahead, I also look forward to sitting down with Governor Romney to talk about where we can work together to move this country forward.