Македонските каратисти “растурија“ во Италија!

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=116121043427&id=20&prilog=0&setIzdanie=22722
ова е некое си ВАДОКАИ Карате а не стандарно карате

Ало ХЕЈТЕРУ, треба да сме горди што сме први во Европа, па макар и во берење јагоди!
Wow, wado-kai не е по твојот вкус, демек тоа не е тешко да си прв во Европа, па ајде ќе плукаме сега...
Али од таквите како тебе никогаш доста

Ало ХЕЈТЕРУ, треба да сме горди што сме први во Европа, па макар и во берење јагоди!
Wow, wado-kai не е по твојот вкус, демек тоа не е тешко да си прв во Европа, па ајде ќе плукаме сега...
Али од таквите како тебе никогаш доста
lol
јас сакам да знам сигурно во шо сум прв...а не некои будали овде да манипулираат со народот

Кои будали и кој манипулира со тебе несреќо недна?

Кои будали и кој манипулира со тебе несреќо недна?
Со тебе веќе изманипулирале тркало едно
не гледаш шо е...слушна карате и ајде на кајгана ќе објавам
а најверојатно како и многу други ниту се разбираш од обичнот тип па камо ли од овај тип на карате

А шо е ако не е карате, редење керамиди?

И не, разбрав дека сме ЕВРОПСКИ шампиони во нешто, било кој спорт. А ти шо си ограничен е твој проблем

А шо е ако не е карате, редење керамиди?

И не, разбрав дека сме ЕВРОПСКИ шампиони во нешто, било кој спорт. А ти шо си ограничен е твој проблем
Во вакви спортови едноставно има многу натпреварувања кои можеш да ги наречеш Европски првенства
немам информација дали ова е официјално...а сигурен сум дека неможи тоа и Точка да ти го потврди тебе како широкопојасна личност

Добро не се карајте :D

Вадо каи е стил на карате кој и не е многу популаризиран, како што е Шотокан стилот.

Македонската Карате Федерација е дел од WKF (Светската Карате Федерација), освен оваа федерација има и други слични организации како што е за Вадо Каи, Вадо Рију, Шито Рију и др.
Сепак на светски рамки поголемо значење се дава на Шотокан и затоа последната декада се прават напори каратето преку стилот Шотокан да стане олимписки спорт.

Македонската репрезентација има многу успеси во ЕП, дури и на СП има солидни резултати.
Вреди да се пофали работата на КФМ, стварно работат чесно и со голем труд, затоа и има резултати. А верувајте во иднинa уште повеќе ќе ги има.

Во вакви спортови едноставно има многу натпреварувања кои можеш да ги наречеш Европски првенства
немам информација дали ова е официјално...а сигурен сум дека неможи тоа и Точка да ти го потврди тебе како широкопојасна личност

Тапчо, истата вест ја има и на МИА

Добро не се карајте :D

Вадо каи е стил на карате кој и не е многу популаризиран, како што е Шотокан стилот.

Македонската Карате Федерација е дел од WKF (Светската Карате Федерација), освен оваа федерација има и други слични организации како што е за Вадо Каи, Вадо Рију, Шито Рију и др.
Сепак на светски рамки поголемо значење се дава на Шотокан и затоа последната декада се прават напори каратето преку стилот Шотокан да стане олимписки спорт.

Македонската репрезентација има многу успеси во ЕП, дури и на СП има солидни резултати.
Вреди да се пофали работата на КФМ, стварно работат чесно и со голем труд, затоа и има резултати. А верувајте во иднинa уште повеќе ќе ги има.
имам читамо дека каратист си ќе те барав...можи да се речи дека ова е официјално Европско првенство?
оти ако не грешам има најразлични типови на првенства, турнири и слично

имам читамо дека каратист си ќе те барав...можи да се речи дека ова е официјално Европско првенство?
оти ако не грешам има најразлични типови на првенства, турнири и слично

Па не пратам многу Вадо Каи, ама чим пишува ЕП тогаш било официјално. Значи не е некој Европски куп или турнир туку првенство така да се признава :D

Иначе овој клуб Македонка од Штип се натпреваруваат и во шотокан и тој Патраклиев е многу добар каратист, секогаш во борба за медал.

Патраклиев ми е многу добар другар, затоа и ја отворив темата, а не "не гледаш шо е...слушна карате и ајде на кајгана ќе објавам
а најверојатно како и многу други ниту се разбираш од обичнот тип па камо ли од овај тип на карате"

А зошто е воопшто битно што е.
Дечките вежбале, отишле надвор од државава и се натпреварувале. И со нула медали да се вратиле е за поздрав и почит.

Ама ете излегле на татами да се борат и победиле. Па ајде сега сите да ги мрчиме и да ги деградираме.

Секоја вест и секој (макар и минимален) успех кои придонесуваат за популаризација на борбените спортови во државата се за поздрав и поддршка (y) .

Секоја Чест,ама ВАДОКАИ?

Јас тренирав ВАДО РЈУ. петнаесет и кусур години. За Вадокаи немам чуено. А и Лазаров е Вадо рју тренер во Цветан Димов и Патракот во Македонка.
Бреј пораснал син му. Или јас сум остарел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom