Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бленда од 2.0 до 16,ако имаш имаш адаптер за DSLR со леќа ќе можеш и на инфинити.Најблиску што може да се слика е на пола метар,бокето можеш да го видиш и на сликите, доста е остар ,фокусот е мануелен.Метален,тежок руски објектив.Ако има уште нешто прашај.kakvi performansi ima objektivot?
godina na proizvodstvo i serija, ako se poznati?Цена 20 евра.
Апаратот не е користен.
Слики со објективот направени.
http://camerapedia.wikia.com/wiki/Zenit_ETgodina na proizvodstvo i serija, ako se poznati?
i kolku filmovi se razvieni od nego,mene mi e toa najbitno![]()

не

Не ставај одма тажни фаци,насмеј се
.ти си во овие води со аналогниве ајде кажувај им на луѓето дека треба да си земат добар објектив за малку пари.
Чул те господ.аууу зенит... може за некој ден да прајме пазар![]()

so e bitno, nebitno tuka?епа тоа е работата,што продаваш апарат со солиден објектив за ич пари,и место да го купат,тие си прашуваат не толку битни работи.
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 23:15 ---
би ти го купил јас ,ама ги имам сите верзии на helios.И тие што незнаат,објективот е топ!
Ќе го видиш џабе зборам тука..не е користен,стаклото е џам.so e bitno, nebitno tuka?
staroto e i mnogu pokvalitetno od novite na pazarot, samo zavisi kolku e zacuvano. Inace, 20 evra ne se mnogu pari za vakvo solidno parce, samo ako e dobro cuvano.