StiflerAerodrom
Nepoznato Џубре
- Член од
- 12 мај 2012
- Мислења
- 30
- Поени од реакции
- 1
Здраво е да пијам Витамин Ц и Б - Комплекс секој ден ?
Колку јас што знам, да. Доколку имаш вишок на овие витамни ќе ги исфрлиш преку урина, тешко да ти направат некоја штета, само не претерувај со пиење во некои екстремности.Здраво е да пијам Витамин Ц и Б - Комплекс секој ден ?
НеПред месец дена имав херпес на долната усна, ми помина, ама на местото ми остана како флека, лузна, црвено, и кога го притискам со јазик ме болит многу малце.
Лек имат за ова ?
Пијам една недела б комплекс еднаш дневно па другата ц витамин и така..Колку јас што знам, да. Доколку имаш вишок на овие витамни ќе ги исфрлиш преку урина, тешко да ти направат некоја штета, само не претерувај со пиење во некои екстремности.
Не претерувај со витамините, особено со Б. Најарно ти е да ги примаш природно, преку исхраната. Есен сме, сѐ има.Пијам една недела б комплекс еднаш дневно па другата ц витамин и така..
Zabolek - се става со вата на непцето на заболеното место и поминува.Луѓе дај кажувајте што да пијам да ставам на забов.. ме мава у глава од што ме боли а не работи ниеден заболекар викенд![]()
Прво - ако е херпес- и ако си се мачкал со Aciklovir па поминалоПред месец дена имав херпес на долната усна, ми помина, ама на местото ми остана како флека, лузна, црвено, и кога го притискам со јазик ме болит многу малце.
Лек имат за ова ?
Ако е насабајле само и не продолжува во текот на денот(престанува) - може да се работи само за церумен или често спиење на таа страна.Ме наболува уво...ама не е болка него одвреме на време осеќам некоја тапа болка...ме тишти![]()
Бев во аптека ми дадоа некој си Налгесин C ама 2-3 саати им трае дејството и после морам пак.. се отрув од апчињава викендов.Zabolek - се става со вата на непцето на заболеното место и поминува.
Можеш Analgin ако не си алергичен или нешто појако. - ако не си алергичен секако.
пробај со УПСАРИН шумливи таблетиБев во аптека ми дадоа некој си Налгесин C ама 2-3 саати им трае дејството и после морам пак.. се отрув од апчињава викендов.
не е штетно одредено време ама ке ти се зголеми апетитЗдраво е да пијам Витамин Ц и Б - Комплекс секој ден ?
Не е здраво. Иако овие витамини се растворливи во вода, т.е. значи дека организмот нема начин како да ги складира, витамин C не може да се апсорбира преку клеточната мембрана т.е. се апсорбира некои 10-20 проценти, затоа најискористен внес на витамин C е преку овошјето и зеленчукот (портокали, кисела зелка, пиперка ... ) оти таму се наоѓа во форма на сол, која лесно дисоцира и транспортот преку мембраните е значително олеснет па искористувањето е скоро 100 %.Здраво е да пијам Витамин Ц и Б - Комплекс секој ден ?
Циркулацијата ти е 10 каИмам заприметено, едно година дена, па и можеби повеќе, кога излегувам, на сите им студи, мене па ич! Сите со бунди, а јас се осеќам како да можам комотно со куси ракави да шетам! Обично секаде одам со блузи, јакната во рака ја носам, да не е ептен чудно, ако облечам јакна, ќе се напрам жива вода!
На што се должи ова, ако некој знае да ми каже?