Данок за ергените над 35 години и момите над 30 години ?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
По усвојувањето на законот,дали ќе почне да им се рачуна само од таа година па натаму што се новороденчињата или нема чекање одма не стрелба сите ? :pos:

1.Прво не ни знаеш ништо за мојот личен живот и од каде ми доаѓаат парите.Второ многу ефтини дебатски вештини каде место да си ги браниш ставовите фрлаш патетични обвинувања наспрема другиот за да ја свртиш дискусијата.

2.Трето ти сепак си партиско тролче и можеш слободно да си се 3. вратиш во темната дупка на господарот.

.
1.Од работење по куќи и продавање паломи на улица.
2. Кога со некој неможеш со аргументи да го тепаш му лепиш етикета партиско тролче, и се осеќаш за 50% попаметен браво:)
3. Ова човек не знае дали за Пекол збориш , дали за некој филм што си го гледал деновиве, или за некој егзорцис:)
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 21:17 ---
Лаву Македонски, колку комада имаш ти направено? Овде се рачунаат и вонбрачни, и непризнаени, ако на пример си опнал некоја пијана Вмровка на митинг во Мешеишта.
Шемса моја Шемсосана. Кога ќе будеш попишувач на некој попис и кога ќе дојдеш дома кај мене тогаш ќе ти одговарам. А дали сум опнал Швеѓанки ,Сдсмовски , Вмроовки или Италјанки тоа не е твоја работа.:)

1.Од работење по куќи и продавање паломи на улица.
2. Кога со некој неможеш со аргументи да го тепаш му лепиш етикета партиско тролче, и се осеќаш за 50% попаметен браво:)
3. Ова човек не знае дали за Пекол збориш , дали за некој филм што си го гледал деновиве, или за некој егзорцис:)

Не лепам јас етикети никакви.Тоа ти и другарите го правите преку ноќ дека сега идат избори.

И збориш цело време за некакви аргументи.Не знам за што бараш аргументи,дека си партиски трол? аргументите се насекаде и секој може сам да си одлучи и колку што гледам сите скоро го имаат истиот заклучок.

.

Па па па...
Ама срипавте на темава, да напрајме аудиција, жени за мажене и обратно може ќе си најте сродна душа де полека за сите има :icon_lol:

Да сме во нормална држава, каде што опаѓа наталитетот ова би било нормално. Ете во Швајцарија, ако си во брак плаќаш данок (затоа многу се одлучуваат на заеднички живот без брак). Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помал. Башка, не дај боже да се разведуеш таму, за мажите е пекол, башка ако жена ти изгуби работа, мажот треба да плаќа осигурање. Али ко што реков, во нормална држава.

Breaking news.

Шехтански го повлекува предлогот, и им се извинил на засегнатите, затоаш што не добил добар одзив во јавноста...

:pos::pos:

Е не можам, ќе ме умрат со циркусот...

:D

Breaking news.

Шехтански го повлекува предлогот, и им се извинил на засегнатите, затоаш што не добил добар одзив во јавноста...

:pos::pos:

Е не можам, ќе ме умрат со циркусот...

:D
А тука се разви дискусија мислиш, расправаме за крај на светот

Да се кандидираше Шехто за претседател на Тролленд изборите ќе ги добиеше со апсолутно мнозинство од 230% и Путин да му позавиди.

Од уставот на Република Македонија:

Член 25
На секој граѓанин му се гарантира почитување и заштита на приватноста на неговиот личен и семеен живот, на достоинството и угледот.

Член 41
Право на човекот е слободно да одлучува за создавање на деца.

Ако некој мора да плаќа данок затоа што не е женет или мажен, на кој начин овие членови од уставот ќе имаат смисла? Или можеби државата ќе треба да одлучи каков мора да биде личниот и семејниот живот на индивидуата?

Јок! Јас сум била предавник на својот народ. Ете им сега, нека се котат како зајаци. :icon_mrgr:

Во борбата за повеќе деца, секоја женка е драгоцена. Сите кои те нарекоа предавник ќе ти се извинат, ти само раѓај.

[quote="НеоН, post: 5429771, member: 41784"]Да сме во нормална држава, каде што опаѓа наталитетот ова би било нормално. Ете во Швајцарија, ако си во брак плаќаш данок (затоа многу се одлучуваат на заеднички живот без брак). Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помал. Башка, не дај боже да се разведуеш таму, за мажите е пекол, башка ако жена ти изгуби работа, мажот треба да плаќа осигурање. Али ко што реков, во нормална држава.[/quote]
Кај ќе го разберат ова интелекти од типот на Max Legend , Мачорка, @IIumious , @Прототип , IgorChete, The_SKillz_Beatz, Shemsa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom