Данок за ергените над 35 години и момите над 30 години ?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Добро е не не фаќа законот.

Него се плашам на куров данок да не ми стават тоа што од сабајле три пати ми е станат а ниту еднаш немам ебано, тоа да му дадам евиденција да ми водат.

Да не сакаат и на свадба да ги каниме?

Пази на свадба ако ги викнеш па после ќе тераат деца у рок од година дена обавезно, па и крштевки нели биг Христијан фемили лајк ве шел спред д фјучр ..... :facepalm:

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Пази на свадба ако ги викнеш па после ќе тераат деца у рок од година дена обавезно, па и крштевки нели биг Христијан фемили лајк ве шел спред д фјучр ..... :facepalm:
Ко порано кога ја гледале консумацијата на бракот, да се осигураат дека момчето и невестата си ги вршат брачните должности :D

Бугарија имаше ваков закон(а дали сеуште е на сила- незнам)

исто и Украина и Русија- од 1941 и сеуште си плаќаат данок кој меѓу народот е познат како “данок на јајца“
таму е бетер - не само немажени и неженети, туку плаќаат и бездетните семејства-едино се ослободени оние кои посвоиле дете, или само првата година од бракот- ако за таа година не склепаат дете - обврска им е да плаќаат на државата се’ додека не се роди дете:)

Еее Грујо,Грујо лупај само ти вакви закони што го цедат народот и после младината бегала е ќе бега.

Ко порано кога ја гледале консумацијата на бракот, да се осигураат дека момчето и невестата си ги вршат брачните должности :D

Анкета после ова имаш:
- Дали вие невесто, го консумирате редовно?
-Зете, дали невестата ја боли глава често, или па е свежа ?? :pos:

Секој негативен одговор, носи последици како посета на стручни лица.

П.С. Анкетата е анонимна се додека не искочи у јавност :rolleyes:

Анкета после ова имаш:
- Дали вие невесто, го консумирате редовно?
-Зете, дали невестата ја боли глава често, или па е свежа ?? :pos:

Секој негативен одговор, носи последици како посета на стручни лица.

П.С. Анкетата е анонимна се додека не искочи у јавност :rolleyes:
следи лустрација :D

Еее Грујо,Грујо лупај само ти вакви закони што го цедат народот и после младината бегала е ќе бега.

Предлог законов е поднесен од Ванчо Шехтански од ТМОРО не од Груевски односно ВМРО ДПМНЕ. А како што знам овие од тморо воопшто и немаат преставник нивни во собрание .. и 35+ годишните не се веќе младина да се разбереме :icon_lol:

Предлог законов е поднесен од Ванчо Шехтански од ТМОРО не од Груевски односно ВМРО ДПМНЕ. А како што знам овие од тморо воопшто и немаат преставник нивни во собрание .. и 35+ годишните не се веќе младина да се разбереме :icon_lol:
Не се младина 35+ ама ке им дојде и денот на сега 15-20 годишните кога ќе треба да наполнат 35 и ако не е женет ќе плаќа глупости а?А иначе Грујо ако го подржи законов бруки...

Нели еднаш (пред година две) се праеше муабет за ова?
Сеа пак?

Нели еднаш (пред година две) се праеше муабет за ова?
Сеа пак?
Тогаш беше не вемеро, сега на тморо, утре на сдсм. Различна партија, различна тема.
Додуша не ме чуди да изгласаат вакво нешто, како што се сите забегани во Собрание...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom