Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ах сега идеме под појас а ?
Ај ќе присобереш уште некој лајк не е проблем, не се работи за духовност, кога велиш двајца, зошто да не биде еден , зошто да не бидат тројца , четворица,петина ?
или ти го застапуваш општо наметнатиот став за маж и жена само сега видо изменет според потреба тоа да бидат двајца без разлика дали се од ист пол или не се. Тоа сакаш да го кажеш ?

Вака, што се однесува за полигамните заедници, јас утре би ги озаконил. Ако еден маж и две жени сакаат да формираат заедница, тоа би морало да им се овозможи. Во што е таа заедница полоша од моногамната?

Проблемот со тие заедници е што не го издржале тестот на времето, и најчесто пукале под притисок на љубомората. Но законски, тие би морале да бидат легитимни.

Мене не ми се јасни овие што се против хомосексуалците.. Што ќе изгубат тие ако се легализираат хомосексуалните бракови во Р.М? :coffee:

Вака, што се однесува за полигамните заедници, јас утре би ги озаконил. Ако еден маж и две жени сакаат да формираат заедница, тоа би морало да им се овозможи. Во што е таа заедница полоша од моногамната?

Проблемот со тие заедници е што не го издржале тестот на времето, и најчесто пукале под притисок на љубомората. Но законски, тие би морале да бидат легитимни.
нивни проблем ако не издржуваат,не издржуваат ни хетеро бракови.
Гледаш како си ти паметен, а што мислиш за инцесоидните бракови ? Зошто некому да му биде ускратено правото на брак само затоа што се во крвно сродство, ете во шведска велат дека можат да стапат во брак, исто и во америка,и уште еден куп земји. Суљо Мујо дритон 90% се производ на инцест.

Гледаш како си ти паметен, а што мислиш за инцесоидните бракови ? Зошто некому да му биде ускратено правото на брак само затоа што се во крвно сродство, ете во шведска велат дека можат да стапат во брак, исто и во америка,и уште еден куп земји.
Доколку брат и сестра имаат дете, голема е веројатноста тоа дете да биде со разни редардации, дефекти.. и што ти знам. А детето не е криво за тоа што тие се решиле на такво нешто иако знаат какви последици може да има од тоа.

нивни проблем ако не издржуваат,не издржуваат ни хетеро бракови.
Гледаш како си ти паметен, а што мислиш за инцесоидните бракови ? Зошто некому да му биде ускратено правото на брак само затоа што се во крвно сродство, ете во шведска велат дека можат да стапат во брак, исто и во америка,и уште еден куп земји.

Инцестуозните бракови се гранично подрачје. Докажано е дека децата од тие бракови носта голем ризик да бидат манлии. Една држава може да го потегне прашањето за здравјето на своето население. Од тој аспект, инцестуозните бракови нема да поминат.

Уште некое прашање? Дури сум расположен да те осветлам со својата премудрост.

:pipi:

Доколку брат и сестра имаат дете, голема е веројатноста тоа дете да биде со разни редардации, дефекти.. и што ти знам. А детето не е криво за тоа што тие се решиле на такво нешто иако знаат какви последици може да има од тоа.
Тогаш ти им го ограничуваш нивното право на брак, и правото да имаат дете во тој брак, ретардацијата на поколението не е никаков аргумент да му ускратиш некому право на брак.

Мене не ми се јасни овие што се против хомосексуалците.. Што ќе изгубат тие ако се легализираат хомосексуалните бракови во Р.М? :coffee:

Ништо.
Јас не знам и што би добиле хомосексуалците со брак?
-Можеби дете во пакет ќе му стигни од Кина? (киборг)

Тогаш ти им го ограничуваш нивното право на брак, и правото да имаат дете во тој брак, ретардацијата на поколението не е никаков аргумент да му ускратиш некому право на брак.
Веќе однапред се знае какви последици може да има од таквиот брак, што не е и во случај со хомосексуалниот брак. И ова е тема за Хомосексуалните бракови во Мк, а не за тоа што ти пишуваш.

Инцестуозните бракови се гранично подрачје. Докажано е дека децата од тие бракови носта голем ризик да бидат манлии. Една држава може да го потегне прашањето за здравјето на своето население. Од тој аспект, инцестуозните бракови нема да поминат.

Уште некое прашање? Дури сум расположен да те осветлам со својата премудрост.

:pipi:
Ама човеку зарем тоа не е одземање на право, на две возрасни единки кој што се сакаат почитуваат и се по ред, ете не мора да имаат деца, какво е тој критериум некому да му ускратиш право на брак само затоа што постоело ризик детето да се родело фалично, не е некој аргумент.
Ако поминува во други држави тогаш зошто не и овде, зошто инцесоидната врска е легална, а склучувањето брак не е легален, ако направат дете вон брак не одговараат кривично,а ако стапат во брак и имаат потомство тогаш одговараат. каде е тука правото, каде е тука логиката ?

Лоши работи се пишуваат....се е отидено вон контрола.....и воспитание и свест и разум, и се.....
Ми се чини здравите стануваат малцинство:(

Ништо.
Ништо.
А исто така не ми е јасно и што би изгубиле тие што се против хомосексуалците, ако на хомосексуалците што се во брак им се дозволи да посвојуваат деца? o_O Веројатно би имало некои услови за да се посвои дете, исто како и кај хетеросексуалците што не можат да имаат деца; Можност за одгледување дете, финансиска состојба.. итн. итн..

Ама човеку зарем тоа не е одземање на право, на две возрасни единки кој што се сакаат почитуваат и се по ред, ете не мора да имаат деца, какво е тој критериум некому да му ускратиш право на брак само затоа што постоело ризик детето да се родело фалично, не е некој аргумент.
Ако поминува во други држави тогаш зошто не и овде, зошто инцесоидната врска е легална, а склучувањето брак не е легален, ако направат дете вон брак не одговараат кривично,а ако стапат во брак и имаат потомство тогаш одговараат. каде е тука правото, каде е тука логиката ?

Ако се сложат да немаат деца, и тоа да може некако физички да се среди, тогаш и нив би им дозволил да стапат во брак. Секој со својот избор, се додека не оштетува некој друг. А дете од инцестуозен брак директно ќе биде оштетено од родителите.

Ах сега идеме под појас а ?
Ај ќе присобереш уште некој лајк не е проблем, не се работи за духовност, кога велиш двајца, зошто да не биде еден , зошто да не бидат тројца , четворица,петина ?
или ти го застапуваш општо наметнатиот став за маж и жена само сега видо изменет според потреба тоа да бидат двајца без разлика дали се од ист пол или не се. Тоа сакаш да го кажеш ?
Зошто да не бидат тројца педери во брак ? Зошто да не биде еден би сексуалец со маж педер и жена ? Веќе ако одиме кон права зашто би сексуалецот да го нема правото истовремено да има и маж и жена ?

Како мислиш еден? Само еден да сака другата фигура да незнае или несака? Или мислиш сам со себе да се земе во брак?:ROFLMAO:
Оваа ти е добра, нека го донесат ова со Бекам се мажам веднаш, баш ми е гајле ако несака:pos:

Ако се сложат да немаат деца, и тоа да може некако физички да се среди, тогаш и нив би им дозволил да стапат во брак. Секој со својот избор, се додека не оштетува некој друг. А дете од инцестуозен брак директно ќе биде оштетено од родителите.
Ставро ги има овде на неколку стотици метри од мене, имаат дете живеат во вонбрачна заедница, први братучеди, државата и вака и онака мора да се грижи за својте граѓани, сите знаат дека се брат и сестра сите знаат дека живеат како маж и жена, имаат дете државата плаќа социално,плаќа инвалидска пензија за тоа дете, зошто мајка му и тако му сега да не стапат во брак, но сега вонбрачно е ок и државата да се грижи за тоа дете дури и мајката да се води како самохран родител и да има плус поволности и помош, а ако отиде во матично и наместо брат и сестра да стои маж и жена ќе ги затворат.
--- надополнето: 3 ноември 2012 во 22:49 ---
Како мислиш еден? Само еден да сака другата фигура да незнае или несака? Или мислиш сам со себе да се земе во брак?:ROFLMAO:
Оваа ти е добра, нека го донесат ова со Бекам се мажам веднаш, баш ми е гајле ако несака:pos:
Пак ти со педери БЕКАМ !
Да бе љандро зашто мора да бидат двајца согласни,ајде да биде критериум ни двајцата не се сложни но бабите ги бендисуваат партнерите. :confused:
Или сакаш да кажеш дека и сега нема брак под присила ? И никогаш немало ?
Дај малку по флексибилно и по либерално со критериумите,гледај ја целата слика :sneaky:

За тројца ми е сфатливо, за четворица, пет, итн. Али ова за еден ми привлече внимание. Велиш другиот може и да не сака или незнае? Нешто као у Ирак и Авганистан?
Па каква либералка ќе бидам ако се работи под присила? Сеа ептен ги измеша брзиниве:icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom