Како кај детето да се створи одбивност кон дрогата?

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Или пак, ако детето се вовлече (значи е нестабилно), тогаш, не знам, мора да се превземат мерки од родителите, да го однесат на лекар...и така да се обидуваат да го извлечат.

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
smizlicka напиша:
kazi,a?glava me faka od toa 5casovno babotenje...:wink: :icon_lol: ko da ja neznam:wink:
Абе и мн други знаеле па станале наркомани

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Абе види мора самото да си свати дека е тоа лошо неможе некој мене да ми бае и да ми створи одбивност на дрогата значи ако свати од мало дека е штетно и дека нема назад од тоа ќе го отргне тоа

Член од
27 јуни 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
Зависи од карактерот, ама сепак ќе помогне ако му пуштиш tutorial за дрогата симнат од интернет или така нешто. дека се исполнети со секакви гадости. Јас на 14 години гледав едно такво и сега си ги чувам мозочните ќелии. Инаку имам пробано и некои мои другари и другарки употребуваат дури и в омоја близина, ама јас не.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Најдобро е ништо да не му се спомнува за дрогата и слично. Оти така најдобро самото ќе си научи како е и што е. Мислам дека така ќе се створи најголема одбивност. А ако цело време му се кажува, и тоа од мн рано, знајте и самите на наши години колку сме радознали :)

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Најдобро е ништо да не му се спомнува за дрогата и слично. Оти така најдобро самото ќе си научи како е и што е. Мислам дека така ќе се створи најголема одбивност. А ако цело време му се кажува, и тоа од мн рано, знајте и самите на наши години колку сме радознали :)

па не се слозувам баш!!!
Ја мислам дека родителите и средината имат големо влијание врз единката кој не/зема дрога!!! на наши години сме радознали но сепак треба да праиме некаква селекција ~сешто лета не се јадит~
Најголема одбивност ствара едукацијата која детето ја стекнало од разни пропаганди или слично за последиците и зависноста од истата и секако советите од родителите кој се неминовни :toe:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Roditelite se prvite koi deteto gi zapoznava i oni moraat da napravat se za da toa dete ima golema doverba vo niv. I ako mu kazat toa ne e dobro da ne ni pomisluva da se prasuva zasto ne e dobro tuku u srart da znae deka toa ne eza nego i kraj i da ne posegnuva po toa. Ogromno vlijanie imaat roditelite pak ke kazam, samo treba da znaat kako da pristapat na deteto zavisno od karakterot na deteto vozrasta kako i trpenieto na roditelot.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Еден од најголемите проблеми на денешницата се дрогите.Родител сум и имам голем страв од наркотиците затоа што за да станеш зависник е многу лесно но да се одвикнеш е многу мачно.

На кој начин е најдобро да се створи одбивност на детето кон дрогата?
Со муабет и добро воспитување мислам дека се ќе биде во ред,а и после толку многу емисии и примери не разбирам како има сеуште луѓе кои потпаѓаат под влијание на дрогата:tapp:

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Samo sport i vsaduvanje zeba za konkurentnost i pobeda postignuvanej rezultati vo sportot ...taka programirano dete tesko se odlucue na droga em nema vreme radi treninzite em se druzi so slicni i resen problem

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Ваљда треба да не му трубиш секој ден за дрогата, без разлика што му кажуваш дека не чини, дека е опасна и сл... сепак постои голема шанса да го заинтересира :) Што повеќе му забрануваш и го контролираш околу нешто... поголеми се шансите тоа да го прави :)

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Татко ми ко помал вака ме учеше да не чепкам штекери: Ми ја фаќаше раката, и ми ја принесуваше до штекерот. Коа ќе го допрев, ми врзуваше една врела по раката. После тоа пак, доближи ја раката, и влепи ми една врела по рака... Третиот пат сфатив шо е фората и почнав да бегам од штекерот... Штета шо вака не функционира и кај дрогата.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да го однесеш во Центар за наркозависници и да види како им е на тие луѓе и во која состојба се наоѓаат.
Јас како на пример никогаш не сум била по пороците,ни по алкохол,ни по цигари ни по дрога.Но откога видов во живо како изгледаат бели дробови уништени од рак гад ми е дури и кутија со цигари да фатам.
Само тоа му е мајката;)

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
“Ние, децата од ЗОО станицата“-задолжителна лектира за 5то одделение :wink:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
па не се слозувам баш!!!
Ја мислам дека родителите и средината имат големо влијание врз единката кој не/зема дрога!!! на наши години сме радознали но сепак треба да праиме некаква селекција ~сешто лета не се јадит~
Најголема одбивност ствара едукацијата која детето ја стекнало од разни пропаганди или слично за последиците и зависноста од истата и секако советите од родителите кој се неминовни :toe:
Како мали родителите не ни споимнувале ни за пи*ки ни пак за ку*ови ама ете сами дознавме, и то посебно нашите генерации, шо се викат и од пелени колку толку и без нив дознаваме. :wink: Така да подобро би било самите да откријат.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Наркоманиајта е за жал наша реалност. Но со какви информации располагаме за да оцениме дали е некој нароман? Обично се вели дека младите за дрогата сознаваатмногу рано, професорите и училиштата доцна, а родителите речиси никогаш. И затоа често може да се слушне коментарот-“Не тоа неможе да му се случи на моето дете“!- Но фактите зборуваат дека злото-наркоманија за жал се случува .

Kajgana Shop

На врв Bottom