Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не Лурци бејб, туку откако заврши тоа увидов дека сме привлекле нечие внимание. Пред таксисти се случи бидејќи го испраќав накај дома, не беше намерно. Ако ми било за внимание, ќе направев далеку помрсна сцена од таа, верувај.
Ќе ти даде орално да ја поднесеш молбата.
On topic: Без разлика дали Европа ви врши притисок за истополови бракови или не .... Навистина ли ви треба Европа за освестување? Не може сами да покажете како не подржувате општество каде припадници на малцинска група имаат статус на второкласни граѓани поради својата наклонетост кон истополови партнери?
Знаете да лаете за права кога се работи за македонски заедници кои се малцинство во други држави, само кога приказната е за тука, ви го снемува лаежот. А и тамошните ги пласираат истите аргументи како и вие овде "ние немаме македонско малцинство во државата / ние немаме хомосексуалци во МК ; Имаме македонско малцинство, ама сите права им се задоволени, што сакаат повеќе? / Имаме хомосексуалци во МК, ама ги уживаат сите права, што кукаат веќе?"
Она што е најтрагично, е што само вие контрашите сте слепи на идентичноста на проблемите.
И вие да не сакате вработување по бадентер? Кој рекол дека ве нема? Ве има и што сега? Да не треба да ви се поклонуваме? Скратени ви се некои права? Кога треба да добиеш нешто што те следува од државата те оспорил некој само затоа што си шупак мераклија?

Да ти праќам по една честитка тогаш? You'll have 'em plenty :).

И една голема чим одобрат истополови бракови (што е само прашање на време). И една гигантска, која ќе биде покана за свадбата, деверуша да ми бидеш :).
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 22:44 ---

Кажано им е, знаат :). Другите детали не мораш да ги знаеш :).
Епа синко ако “ знаат “ тогаш рака под рака и почнете од блиска рода па до најдалечна, да објаснувате како тоа е нормално да се биде педер како нема ништо срамно, како е кул да се биде педер,така ќе почнеш да ги просветлуваш прво најблиските роднини па подалечни,па сватовите, па откако ќе им објасниш убаво и ќе ги просветлиш ќе ги замолиш да продолжат да го шират зборот.
Со пуна уста г***а по форуми ништо не правиш бе синко,мада чисто сумњам дека твојте знаат,сигурно кога ќе отидеш дома,со “ новото другарче“ татко ти целиот среќен те тапша по рамо ти намигава,боцкање со лакот ,дигнат палец :Браво сине добро парче си одбрал А А А ! ;) Откако ќе си влезете во соба со фраерот, ја гледа низ солзи радосници мајкати и вика : шмрк шмрк ЕЕЕЕ СИН НА ТАТКО. Исти јас, исти јас на негови години :place:

Да ти праќам по една честитка тогаш? You'll have 'em plenty :).

И една голема чим одобрат истополови бракови (што е само прашање на време). И една гигантска, која ќе биде покана за свадбата, деверуша да ми бидеш :).

Јас не знам како ќе се мажите јавно,вас ви дрска да излезите на протести па камоли да има брак меѓу двајца мажи,освен ако не се венчате во "затворени врати". :icon_lol:

Епа синко ако “ знаат “ тогаш рака под рака и почнете од блиска рода па до најдалечна, да објаснувате како тоа е нормално да се биде педер како нема ништо срамно, како е кул да се биде педер,така ќе почнеш да ги просветлуваш прво најблиските роднини па подалечни,па сватовите, па откако ќе им објасниш убаво и ќе ги просветлиш ќе ги замолиш да продолжат да го шират зборот.
Со пуна уста г***а по форуми ништо не правиш бе синко,мада чисто сумњам дека твојте знаат,сигурно кога ќе отидеш дома,со “ новото другарче“ татко ти целиот среќен те тапша по рамо ти намигава,боцкање со лакот ,дигнат палец :Браво сине добро парче си одбрал А А А ! ;)

И ете го проблемот - што ќе кажат другите? Пошо скраја било некој да си тера сопствен кеиф, сопствен живот, не, тоа никако - зашо онда син му на Перо, кој е братучед на татко ми од 4 колено и кој никад го неам видено у живот може да си помисли - аууу, не е убаво така!
Ич не бери гајле, Перо, а и ти Перо џуниор - сите ќе си кутиме и ќе се криеме за све што некад сме напраиле, пошто од кај да знам што одобрувате вие двајца,а што не. Дај да се скриеме подобро - колку да не ве секираме, не за друго.

И ете го проблемот - што ќе кажат другите? Пошо скраја било некој да си тера сопствен кеиф, сопствен живот, не, тоа никако - зашо онда син му на Перо, кој е братучед на татко ми од 4 колено и кој никад го неам видено у живот може да си помисли - аууу, не е убаво така!
Ич не бери гајле, Перо, а и ти Перо џуниор - сите ќе си кутиме и ќе се криеме за све што некад сме напраиле, пошто од кај да знам што одобрувате вие двајца,а што не. Дај да се скриеме подобро - колку да не ве секираме, не за друго.
Е тоа ми беше зборот, човекот кој што толку му е битно да биде прифатен како нормален, треба прво да почне од ужа и шира фамилија да ги научи дека е тоа нормално, ништо лошо. Па дури после да убедува странци по форуми,улица, митинзи дека тоа не е ништо страшно и неприродно дека тука се е нормално,прво од најблиските се почнува не се почнува од странци кој курот не ги боли кој си и што си да ги убедуваш дека си педер и дека тоа е нормално и тие мораат да те прифатат и ценат зашто нели си горд ПЕДЕР. Па со помош на најблиските ќе почне да си ги бара својте права, во собрание, суд, апелација. Ќе биде подржан од семејството, не овие педерчиња дома се кријат, овде памет продаваат јас или друг трет да сум ги прифател како нормални.:pos:
Ако ме сваќаш што сакам да кажам.

А тогаш ти што се грижиш толку ние што сме рекле овде на форум? :icon_lol:
Ти барем го знаеш син му на Перо,а нас ни името не ни го знаеш.

Нема на сите јасно ќе им дадам до знаење,дека имам дечко кој што многу го сакам и тој е единствениот маж за мене,и дека сум му верен како куче, кое што каса ако некој друг се доближи :pipi:
Ставре да ти го навре Кавре,кај ти иде одма натака паметот а ?:pos:

Е ако де, и да ти го бапне, велат дека од еднаш педер не се станува...

Е ако де, и да ти го бапне, велат дека од еднаш педер не се станува...
Си пробал, ти го бапнале до сега па шо знаеш дека од еднаш не се станува ?
Ама само ако си пробал на рекла казала , не верувам :pipi:
А и нема да донесат таков закон да не си праиме бајрам.

Што барате да бидете прифатени од околината кога не се замарате што истата ќе каже ?
Плачете по медиуми и форуми дека сакате да бидете прифатени од луѓето и околината како сите други, а сега тука излегуваш со став и контра аргумент ич не треба да ни биде гајле околината што ќе кажела за нас.

Си пробал, ти го бапнале до сега па шо знаеш дека од еднаш не се станува ?

Велат, е клучниот збор во претходната реченица. Изгледа дека на замислата на себе во розево џемперче како врцкаш со напали, па не читаш внимателно што пишуваат другите.

Не е убаво така.

;)

Е тоа ми беше зборот, човекот кој што толку му е битно да биде прифатен како нормален, треба прво да почне од ужа и шира фамилија да ги научи дека е тоа нормално, ништо лошо. Па дури после да убедува странци по форуми,улица, митинзи дека тоа не е ништо страшно и неприродно дека тука се е нормално,прво од најблиските се почнува не се почнува од странци кој курот не ги боли кој си и што си да ги убедуваш дека си педер и дека тоа е нормално и тие мораат да те прифатат и ценат зашто нели си горд ПЕДЕР. Па со помош на најблиските ќе почне да си ги бара својте права, во собрание, суд, апелација. Ќе биде подржан од семејството, не овие педерчиња дома се кријат, овде памет продаваат јас или друг трет да сум ги прифател како нормални.:pos:
Ако ме сваќаш што сакам да кажам.

Не те сфаќам. Веројатно затоа што тоа што го кажа благе везе нема со тоа што ја го кажав. Али, у секој случај, фино што од ништо си направи каква таква поента и сам си се изнасмеа.
Чисто колку да не биде дека избегавам одговор - твојт став е сосема спротивен од мојот. Ја не мислам дека било кој треба да биде убедуван дека хомоексуалноста е нормална. Нормална е сама по себе и кај мене тоа не е доведено во прашање. А тоа што одредени индивидуи се недоволно информирани - тоа е сасвим друго прашање

Што барате да бидете прифатени од околината кога не се замарате што истата ќе каже ?
Плачете по медиуми и форуми дека сакате да бидете прифатени од луѓето и околината како сите други, а сега тука излегуваш со став и контра аргумент ич не не треба да би биде гајле околината што ќе кажела за вас.
Сака да се ебе не сака да му влезе. мамо мамо децата не сакаат да ме дружат, Синко зашто не сакаш да си играш со другарчињата? Досадни се, не сакаат да си играме флизери со барбиките не си играм со нив. .....мамо мамо другарчињата не ме сакаат
и се така во круг. Ми е гајле што мислат за мене, абе зашто несакаш педери а ? фашист шовинист. Јас си го живеам животот за себе не за другите,си имам јас мој живот. Зашто бе ми викаш дека нечинело да се биде педер, абе природно е тоа бе еј !
Никако на крај да излезеш, ако го ебеш ќе те каже, ако не го ебеш неспособен ќе те направи,муабети ќе ти извади,ако го тепаш ќе плаче затвор ќе лежиш:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom