Итар Пејо
Слободен Радикал
Тоа ти е кога шефот те ебе и ти кажува дека е за твое добро а ти се чудиш зошто те боли

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
-еве вистинит и оригинален одговор, лошо е што и да по тоа сознаниеТоа ти е кога шефот те ебе и ти кажува дека е за твое добро а ти се чудиш зошто те боли![]()
http://www.time.mk/read/e416439efd/fbe456eaf3/index.htmlГолем дел, поточно 40 отсто од испитаните работници во Македонија, се незадоволни од она што им се случува на работните места. Тоа се податоци добиени од последната анкета спроведена од Сојузот на синдикати на Македонија. -Нашата определба како ССМ е да водиме грижа за безбедна работна средина со елиминирање на сите психофизички притисоци кои се поврзани со мобингот и од тие причини го изработивме законот за мобинг составен од 7 дела каде се објаснува што е мобинг, која е судската заштита, санкциите за моберите, изјави претседателот на ССМ Живко Митревски и надополни дека законот има за цел и да ги охрабри работниците да пријават мобинг. Законот јасно предвидува кој ќе ја води постапката и ќе бидат вклучени работници од ССМ заедно со посебни лица кои ќе го следат мобингот. Предвидени се и санкции во вид на парични казни кои се движат од пет до седум илјади евра за прекршителите. -Во наредниот период, она што го имаме како предлог-закон за заштита од мобинг ќе го доставиме до економско-социјалниот совет и до Владата на Р.Македонија за да биде ставен во процедура за гласање, истакна Митревски. Покрај законот за мобинг ССМ има иницијатива за формирање на посебно тело кое ќе води грижа и ќе врши сублимирање на појавите на мобинг и кое заедно со законот ќе обезбеди нормативна заштита на голем дел од работниците.
Ова не е мобинг, ова е Деспотизам. Правете малку разлика, во македонија имаме деспотско уредување деспотот им обезбедува колку за храна на неговите вазали,робови, а тие се негова споственост и тој може да прави што сака со нив додека му е воља.ДИРЕКТОР НА ЈАВНО ПРЕТРИЈАТИЕ И ЕКСГРАДОНАЧАЛНИК ФИЗИЧКИ НАПАДНАЛ 25-ГОДИШНА ДЕВОЈКА
Ја онесвестил вработената со ќотек
Директор на скопско јавно претпријатие и поранешен градоначалник минатиот месец претепал вработена во еден од хотелите со кои стопанисува претпријатието. 25-годишната Љ.Б. работела во бифето на хотелот, во кој тој викенд гостин бил и директорот. Околу четири часот по полноќ, повеќето гости го напуштиле ресторанот, останал само директорот со неговите пријатели. Љ.Б., која цел ден бил на смена, му пришла да го праша дали може да заврши со смената.![]()
"Веќе беше доцна, и му пријдов на директорот да го прашам дали можам да се повлечам во собата, бидејќи наредниот ден во 8 часот почнуваме со работа. Беше под дејство на алкохол и најпрвин ми рече да се тргнам од неговата маса. Кога го прашав дали тоа значи дека можам да завршам со работата, ме фати за рака и ме изнесе надвор, во дворот на хотелот. Веднаш почна да вика и да ми се обраќа со погрдни зборови. Ме стискаше по рацете, кои потоа цели ми беа модри. Почна да ме кубе по косата и уште двапати да ми удри боксови во глава. Во еден момент ми удри бокс во главата, по што паднав на земја и се онесвестив. Цело време викаше: 'Да не си влегла сега веднаш внатре, поседи малку надвор, и ако кажеш некому за ова, ќе те убијам'", со солзи во очите ни раскажа 25-годишната Љ.Б. за нападот од нејзиниот директор.
Девојката успеала од споредниот влез да се качи во нејзината соба, но исплашена од инцидентот, не знаела што да прави.
"Цела вечер повраќав, имав вртоглавица. Се плашев, не знаев што да правам ниту дали да се јавам некому. На крај решив да не молчам за ваквото однесување на директорот и се јавив кај моите родители", вели Љ.Б.
Откако го напуштила хотелот, заедно со родителите, веднаш заминале во болница каде што, по направените прегледи, било утврдено дека има потрес на мозокот, проблеми со слухот и психички проблеми.
Потоа случајот го пријавиле и во полиција.
Директорот и ексградоначалник тврди дека изјавата на неговата вработена е лага.
и дека целата оваа приказна е тенденциозна со намера да го извалка неговото име оти се ближат локалните избори.
Од Министерството за внатрешни работи потврдуваат дека е поднесена пријава против директорот за физички напад и оти тие работат на расветлување на случајот.
А.Антевска
http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemID=1DB20001C977EC4BADD281D5D73976FC
има у текстот од Сител (има и видео на страната), погореКој е копуков знае некој?
Кој е копуков знае некој?
![]()
в.д. градоначалникот на Општина Карпош, Сашо Димиќ 01.04.2009
![]()
http://www.vmro.org.mk/mk/zapis.asp?id=4457
За да биде иронијата уште поголема, изгледа баш таа Курвештијата ја тепал
Леле копуков неписмен на Карпош шо беше веде градоначалник
Овој токмаков запослил една дроља и ја ставил секретарка во време на негово владеење во една урбана населба како Карпош и таа им наредувала на вработените. Кога си замина си ја зема со неа.
Ова копуков тепал жена, абе не се иде на пријава, се зема кујнски нож и се делка на мали делчиња гнасава. Вол. Јакиов маж истепал жена, копук гнасен.
Ja знам ќеркаму на овој по уфилмано девојче немам видено прав сноб,а кога доаѓаше на школо овој мангупов да среди врски директорката како кинеска краљица го пречекуваше.Копуков оставка си дал:
Директорот на ЈСП Турс Саша Димиќ си поднесе оставка откако во медиумите се обелодени дека тој е функционерот против кого вработена поднесе пријава во МВР дека била претепана во хотелот Маврово, пишува Нет прес.
Јавното сообраќајно претпријатие “Скопје“ во чии рамки е и ЈСП Турс денеска извести дека Димиќ поднеле оставка од позиција, а дека наскоро Управниот одбор на ЈСП ќе назначи нов управител.
Според информациите од полицијата, дваесет и петгодишната Љ.Б. од Скопје на 21-ви октовмри пријавила дека претходната ноќ околу три часот во Маврово била нападната од Димиќ. Полицијата како што велат од СВР Скопје се уште го расчистуваат случај и ги утврдуваат околностите, нема поднесено пријава се уште против Димиќ.
За инцидентот пишуваа нколку медиуми на кои оштетената им дала изјава – повеќе инфо за случајот ОВДЕ
Сељак неписмен, вработени тепа демек Господ за јајца го фатил и тоа девојче 25 години, опаш. Што не мавнал по некој влакнест да му го скрши вратчето вол.Ja знам ќеркаму на овој по уфилмано девојче немам видено прав сноб,а кога доаѓаше на школо овој мангупов да среди врски директорката како кинеска краљица го пречекуваше.