C
cige
Гостин
Ај препорачајте очна клиника во државава. Споделете искуства. Задоволни, незадоволни.
Оваа е таа турската што ја викаат? За операција преку фондот за здравство да не треба многу време да се чека?европска очна клиника http://www.eeh-mk.com/mk/index.html#
јас бев пред пола година за одредување на диоптер и имав проблем со десното око, ми беше инфицирано, на очната клиника на клинички ми закажаа преглед за 10-15 дена бидејки немале не знам некој препарати ова она, не ме примија ни како итен случај.. па уште таа докторката ми вика ставај лед и миј го со вода нека се стиши па ке видиме што му е ?!?! а јас не можев да гледамкатастрофа... цените варираат зависи за каква интервенција се работи , слични се со систина и другиве приватни клиники а сега во последно време слушнав дека почнале и со фондот за здравство да соработуваат, што се однесува до услугата и професионалноста 10/10
работат со плави картони?европска очна клиника http://www.eeh-mk.com/mk/index.html#
да таа е таа турската болница во ѓорчеОваа е таа турската што ја викаат? За операција преку фондот за здравство да не треба многу време да се чека?
кога бев јас уште беа во преговори платив приватно, а пред недела дена беше едно другарче рече дека платил минимално, ке го прашам подетално да ми објасни што како и ке ви пишамОваа е таа турската што ја викаат? За операција преку фондот за здравство да не треба многу време да се чека?
Зошто Систина Офталмологија?да таа е таа турската болница во ѓорче
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 21:25 ---
кога бев јас уште беа во преговори платив приватно, а пред недела дена беше едно другарче рече дека платил минимално, ке го прашам подетално да ми објасни што како и ке ви пишам![]()
Малце сум неедуциран во однос на здравствово.Зошто Систина Офталмологија?
- Искусен и професионален хируршки тим
- Висока лекарска етика и доверба - вашиот доктор хирург секогаш е тука и достапен за вашите прашања и проблеми
- Материјали и импланти со врвен квалитет и доживотна гаранција
- Брзи и сигурни интервенции и уште побрзо заздравување
- Оптика со широк избор на терапевтски и козметички помагала
- Професионална соработка со очните центри во Љубљана, Софија, Истанбул и во Белград
- Соработка со ФЗОМ за граѓаните на РМ
систина офтамологија и european eye hospital имаат склучено договор со фзом само за следниве услуги:Малце сум неедуциран во однос на здравствово.
Соработката со ФЗОМ значи прават прегледи со плави картони (meaning cheaper exams) ?
Ако да шо пари е ако знае некој (преглед) ?
Zae.i ti slkucen dogovor so fzom , zimi k....v sho e toa primeneto u praksa.Mozebi vo idnina a mozebi i pak ke vikaat "Ne se primenuva seuste dogovorot , fzom ne dava pari" ..систина офтамологија и european eye hospital имаат склучено договор со фзом само за следниве услуги:
витректомија на заден сегмент
аблација на мрежница
замена на силиконско масло
кератопластика трансплатација и
кератопротеза
сите останати интервенции и консултации се на товар на пациентот, основен консултативен преглед во со е од 850 до 1500 ден. во зависност од тежината прегледот, а во eyh од 800 до 1400 ден. исто во зависност од тежината на прегледот.
Ова е клиника или маалска амбуланта?Визија е добра очна клиника и доста опремена. Јас одев таму неколку пати.