Земање стока или пари од работното место

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Кај мене пред зграда има едно Тобако хоас се немаат цигари веќе а прекинаа и да може мобилен да се дополни. Стално ги менуваат вработените нешто многу сомнителни ми се...Така да не купувам од кај нив иако ми се ептен до газ.
Се гледа дека им се случува поплава :))
Епа наеднаш да се рашириш насекаде, следи тоа што си следи. Плус промет од трафика упм.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Слушнав и јас за Тобако дека биле во голема була, и да бидам искрен се изнанадив како издржаа толку време да егзистираш.
Да плаќаш по 6-7 вработени месечно, големи кирии и да покриваш со продажба на цигари, кондоми и мастики треба да бидеш преполн во секој период од денот за некаква рентабилност.
И онака се шушкаше дека зад тоа е некоја фарса за перење пари.

Член од
21 август 2012
Мислења
55
Поени од реакции
25
Во Велес се преселија од убав и голем дуќан во еден гас место, така да можно е да се соочуваат со финансиски проблеми за жал.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Почеток на циклус
_______________ профит
______трошоци

со ширење иде точка на преклоп
____________________профит
____________________трошоци

и после точката графиконот иде вака
_________профит
_______________________трошоци

И те јаде мечката.
Не верувам дека ова не го знаеја, можно е да е за перење на пари.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Тобако се чека кога ќе пукнат, прашање на време е, нема никакво двоумење околу тоа :) Да не ја заборавиме како ќерка фирма нивна и МК Осигурување. :)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Се гледа дека им се случува поплава :))
Епа наеднаш да се рашириш насекаде, следи тоа што си следи. Плус промет од трафика упм.
...отсекогаш сум се прашувал која им е логиката..деловна логика сигуро не е...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
...отсекогаш сум се прашувал која им е логиката..деловна логика сигуро не е...
Никаква логика нема. Маржата за цигари ја знаеме, за мастики, за кондоми, за книги, лотарија, сметки за вода, итн. Ставаш работници во три смени, плаќаш кирија на најскапи локации, индустриска струја/вода, одржување и обезбедување и отвараш во секој град во Македонија.
Две да имаш нема да издржиш со трошоци, а не пак преку 50. Овој се има отворено како тиква, тешко на вработените и должниците. Стечај и никому ништо, од мастиките сигурно долгот нема да наплатат.
Испрале браќава пари за сва времена, плус еве и Дример кажува за осигурителен бизнис мераци.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Слушнав и јас за Тобако дека биле во голема була, и да бидам искрен се изнанадив како издржаа толку време да егзистираш.
Да плаќаш по 6-7 вработени месечно, големи кирии и да покриваш со продажба на цигари, кондоми и мастики треба да бидеш преполн во секој период од денот за некаква рентабилност.
И онака се шушкаше дека зад тоа е некоја фарса за перење пари.
Parite gi namlatija vo matnite vreminja so prodažba na cigari uvezeni na crno bez akcizi i danoci normalno i bez fiskalni smetki so zarabotka od 300%. Mislea deka nonstop taka ke si ja teraat,ama eve i na toa mu dojde krajot. Znaci ne se sposobni posteno da rabotat i zarabotuvaat.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
ako mu e i malku mu e mu ebam sve me zaglavi so se
glup so ne go kradev so se praev posten kradi samo od vakvi gubrinja i ic nemaj griza na sovest

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113

Kajgana Shop

На врв Bottom