Внатрешна еволуција на човекот

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тешко ќе го разбереш ти тоа.

Кант и баграта не ти објасниле?

Како што реков, внатрешната еволуција не е за сите.
Знаеш колу се 1+1+1?

:D

Обвивката на лингвистичкото сонување на мозокот.

:icon_lol:

Се мачам да направам толку бесмислена јазична конструкција и не ми оди.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Знаеш колу се 1+1+1?

:D

Обвивката на лингвистичкото сонување на мозокот.

:icon_lol:

Се мачам да направам толку бесмислена јазична конструкција и не ми оди.
Да не ти објаснувам јас.
Еве Тесла нека ти објасни.

Тесла:
Броевите и равенките се знаци со кои се обележува Музиката на Сферата. Доколку Ајнштајн ги слушнал нејзините звуци, не би ја створил Теоријата на Релативитетот. Тие звуци се порака до умот дека животот има смисла, дека во вселената постои совршен склад, и дека убавината е причина и последица на создавањето. Таа музика е вечно кружење на ѕвезденото небо. Најмалата ѕвезда е совршена композиција и воедно, дел од небеската симфонија. Отчукувањата на човековите срца се делови од таа симфонија на Земјата. Њутн дознал дека тајната е во геометриски правилниот распоред и движењето на небеските тела. Тој сфатил дека хармонијата е врховен закон во вселената. Закривениот простор е хаос, хаосот не е музика.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
Де ЈАС да ти објаснам, батали ти Тесла, секако не го разбираш што зборува!

Ова што го бувна ти како цитат од Тесла значи само едно: дека се е пропорција во универзумот! Види малку за теоријата на релативитетот од тоа време (во времето на Тесла, и види ги сега). Треба да си го надградуваш малку знаењето, без разлика на кое ниво ти е.
Равенките се само закон со кој може да се влијае на пропорциите (врските) помеѓу одредени променливи...
Така да твојата равенка 1+1+1 никако не е 1, освен философски, а философијата и те како те води во грешка кога се занимаваш со практична наука. Но тоа е во ред, ти секако не се заморуваш со наука ниту пак со пракса.

Да додадам:
Бладањето и лошото разбирање на научникот Тесла дозволува ете вакви изјави од луѓе кои се палат на мистицизам (кој што е препрека кон спознанието), а немаат врска од математика и наука воопшто, да зборуваат глупости и да врзуваат сешто со изјавите на Тесла.

Нема крај на глупоста. За неа секоја пропорција и закон паѓа во вода. Глупоста е посилна дури и од лудоста.
:facepalm:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Брат...не трескај глупости.

Тесла го објаснил својот мистицизам и тоа со равенки, само што не се достапни за сите.

А таквите како тебе, заслепени во една секта, кои зборуваат за некои тајни во сектата, што само вие ги знаете, а што немаат ни в од Вистината ,се во ствари тресење глупости за да привлечите што повеќе овци во стадото, за да се прскате со бројки.

И на крај, напиши нешто од Тесла што си разбрал, а не само да ме гониш по темиве и да ми објаснуваш каков сум јас.
Еве јас трвдам дека го разбирам Тесла....
ТИ ГО РАЗБРА ЛИ?
Ако си го разбрал...бујрум, на дискусија, така ќе се види кој го разбрал а кој не.
Ова ти е јавен повик, ако си разбрал..повели....
ако не МАРШ! од темава.(ова беше во твој стил)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Брат...не трескај глупости.

Тесла го објаснил својот мистицизам и тоа со равенки, само што не се достапни за сите.

А таквите како тебе, заслепени во една секта, кои зборуваат за некои тајни во сектата, што само вие ги знаете, а што немаат ни в од Вистината ,се во ствари тресење глупости за да привлечите што повеќе овци во стадото, за да се прскате со бројки.

И на крај, напиши нешто од Тесла што си разбрал, а не само да ме гониш по темиве и да ми објаснуваш каков сум јас.
Еве јас трвдам дека го разбирам Тесла....
ТИ ГО РАЗБРА ЛИ?
Ако си го разбрал...бујрум, на дискусија, така ќе се види кој го разбрал а кој не.
Ова ти е јавен повик, ако си разбрал..повели....
ако не МАРШ! од темава.(ова беше во твој стил)
:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
Јас не зборувам глупости, ти не разбираш што ти зборувам.

Абе што не е достапно од Тесла? :) Фино ти е вака да си зборуваш? Што убаво...
Кои равенки не се достапни?
И ако не се достапни, де ти кажи ми од кај ги знаеш? Или зборуваш онака, по твое... твојот „внатрешен“ пат за разбирање на Тесла?
На нет да не ги најде случајно? :)

Па ти напишав што значи цитатот што ти го взруваш со се и сешто... читај ме не веднаш да трчаш да ми објасниш...
Ова не е до ре ми фа сол... понекогаш е малку посложено... а ти и сложеното, сте скарани, оти нели... мозокот не се користи. Свеста е во... петите.

Лесно е во мој стил да кажеш МАРШ да учиш... но прво треба да знаеш нешто од темите на кои верглаш во место.

Реков, глупоста е поопасна и од лудоста... подобро да беше луд.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас не зборувам глупости, ти не разбираш што ти зборувам.

Абе што не е достапно од Тесла? :) Фино ти е вака да си зборуваш? Што убаво...
Кои равенки не се достапни?
И ако не се достапни, де ти кажи ми од кај ги знаеш? Или зборуваш онака, по твое... твојот „внатрешен“ пат за разбирање на Тесла?
На нет да не ги најде случајно? :)

Па ти напишав што значи цитатот што ти го взруваш со се и сешто... читај ме не веднаш да трчаш да ми објасниш...
Ова не е до ре ми фа сол... понекогаш е малку посложено... а ти и сложеното, сте скарани, оти нели... мозокот не се користи. Свеста е во... петите.

Лесно е во мој стил да кажеш МАРШ да учиш... но прво треба да знаеш нешто од темите на кои верглаш во место.

Реков, глупоста е поопасна и од лудоста... подобро да беше луд.
Брат..се цепам од смеа од твоето незнаење.....
Абе баш преку До Ре Ми ....и равенки Тесла го објаснува како функционира универзумот и самиот човек.
Затоа, брат престани да трескаш...едноставно, признај дека не разбираш и ќе размислам дали да ти објаснам.
А за тоа од каде ми е знаењето, на тебе нема сигурно да ти го кажам.
Гледаш.... вие во вашата секта велите дака ја знаете вистината, а сеуште тражиш од мене да ти ги одкријам моите тајни. Јас никогаш од тебе не побарав да ми ги кажеш вашите тајни..поради тоа што знам дека се глупости.
По стоти пат ти повторувам....ВИСТИНАТА Е САМО ЕДНА.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Брат..се цепам од смеа од твоето незнаење.....
Абе баш преку До Ре Ми ....и равенки Тесла го објаснува како функционира универзумот и самиот човек.
Затоа, брат престани да трескаш...едноставно, признај дека не разбираш и ќе размислам дали да ти објаснам.
А за тоа од каде ми е знаењето, на тебе нема сигурно да ти го кажам.
Гледаш.... вие во вашата секта велите дака ја знаете вистината, а сеуште тражиш од мене да ти ги одкријам моите тајни. Јас никогаш од тебе не побарав да ми ги кажеш вашите тајни..поради тоа што знам дека се глупости.
По стоти пат ти повторувам....ВИСТИНАТА Е САМО ЕДНА.
Јас сум 98.5% сигурен дека ти си немал секс никогаш во животот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
Ете, ти се смееш на нечие незнаење, а јас тагувам бидејќи се давиш во својата немоќ и егоизам... Штета.

Ти како што си фалбаџија, да знаеше нешто, до сега имаше фермани да пишуваш, не да зборуваш првото што ќе ми ти дојде на исклучениот мозок.
Затоа твојата внатрешна еволуција е ваква, кастрирана, трула, заглавена во минатото...

Па и ја нудиш на другите... абе ајде :facepalm:
Која будала сака кастриран туѓ внатрешен пат/еволуција? :cautious:

Свашта по светот па и во Р. Македонија.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ете, ти се смееш на нечие незнаење, а јас тагувам бидејќи се давиш во својата немоќ и егоизам... Штета.

Ти како што си фалбаџија, да знаеше нешто, до сега имаше фермани да пишуваш, не да зборуваш првото што ќе ми ти дојде на исклучениот мозок.
Затоа твојата внатрешна еволуција е ваква, кастрирана, трула, заглавена во минатото...

Па и ја нудиш на другите... абе ајде :facepalm:
Која будала сака кастриран туѓ внатрешен пат/еволуција? :cautious:

Свашта по светот па и во Р. Македонија.

Dali e mozna evoluzija kaj site lugje?- Ne
Zosto za edni moze a za drugi ne?-Odgovorot e mnogu ednostaven,zatoa sto ne sakaat.
Za pocetok tolku, ako nekoj ima idei i nacini kako toa de se postigne, slobodno pishuvajte.
Само ќе додадам....
И за секташи не е можна еволуцијата, оти заглавиле во некоја вистина што други им ја прповедаат.

Свашта на балканот...секти колку сакаш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
Ах Ѕвездо во која гори тајниот пламен на Хадит, зарем не научи:

„Во вистинската религија нема секти затоа пази да не го колнеш името под кое другите го знаат својот Бог; зошто ако го правиш тоа на Јупитер, ти ќе го колнеш יהוה во Озирис יהשוה. Прашај и ќе имаш! Барај и ќе најдеш! Тропни и ќе ти се отвори!“ - Книга на Рамнотежа

Подобро да научиш како со луѓето, а не да дрдориш постојано како она или ова е секта (знаеш ли барем што значи тој збор? Кое значење го има во градот или селото во кое живееш) :)
Реков, секој суди според самиот себе... Твојата проекција на светот ја вградуваш во секој... не бидува тоа така... Само покажуваш колку ти е кастрирана духовноста... и умот заблуден во однос на духовноста и развојот на истата.

Балканот секогаш бил парче земја на која се вкрстуваат најразлични иницијантски системи и секогаш имало разбирање помеѓу посветените, кај оние што имаат знаење, другите ко тебе, шират омраза и конфликт заради неразбирање на симболите од тие различни школи.
Седни и учи. Потоа ќе правиш варијации и комбинации... Научи ја азбуката ако сакаш да пишуваш есеи.

Заржлавените секогаш плукаат по она што не го знаат ниту пак го разбираат. Таквите и тврдат дека сите сме исти како пред 2000 години, и нема да се промениме ниту наредните 2000. Тоа се глупости и робијашко размислување. Да не размислуваме така, ами да се менуваме.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Покушувај да не ми даваш совети на мене, него пробај да ја откриеш правата вистина.

Од секти нема нема фајда брат, само повеќе заглавуваш.

Отвори си ги очите, и не оди заспан при отворени очи.

Научи ли што е свест и каде се наоѓа?
Не се срами, прашај и ќе ти биде одговорено, на се што мислам дека е за јавноста.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.274
Поени од реакции
12.272
Морам да ти давам совети... постар сум, сум поминал премногу и морам да ти укажам на намерните и ненамерни простачки грешки што ги правиш по форум, а кој знае може и во живо да си ваков...
Тоа ми е во крвта, да кажам што мислам и да поправам кај што треба... Додека не ми здосади, нормално...

И пак не разбираш и пак верглаш... ТИ навистина си заглавен таму некаде пред 2000 години... ајде те молам поправи си го духовниот развој, ајде...
И еве уште еднаш:
Во вистинската религија нема секти затоа пази да не го колнеш името под кое другите го знаат својот Бог; зошто ако го правиш тоа на Јупитер, ти ќе го колнеш יהוה во Озирис יהשוה. Прашај и ќе имаш! Барај и ќе најдеш! Тропни и ќе ти се отвори!“ - Книга на Рамнотежа

И ова ќе оди се додека не разбереш што кажува оваа реченица... и да ме прашаш, јас нема да ти кажам, не дека не е дозволено за јавноста, ами да ми ти биде посладок резултатот бидејќи сам си открил нешто.
И немој со тој филм за јавноста... цела јавност си. :)

Вклучи овој пат умот и ќе видиш како свеста се поправа :) И еволуира...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Вклучи овој пат умот и ќе видиш како свеста се поправа :) И еволуира...
Има надаж за тебе да се спасиш....ова решеница дава голема надеж.

Затоа, бегај од сектата, не оди по слеп Пат.

Млад си ти...има спас за тебе.

Утре на црква да одиш и да се помолиш на Бог...Верувам дека ќе ти прости.

Kajgana Shop

На врв Bottom