Екстерно тестирање во 2012!

Дали се сложувате со екстерните тестирања?

• Вкупно гласачи
    103

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Јас мислам дека екстерно тестирање нема да има во моето училиште.:facepalm:
нема да има нигде екстерно се дури не пуштат еднаш тест фаза( да си ги видат грешките, па да си ги средат) па дури одпослем да се оди на главното

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Вчера ни кажаа дека ќе има екстерен тест другата година во Фебруари, само за првото полугодие.

:eek:

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Вчера ни кажаа дека ќе има екстерен тест другата година во Фебруари, само за првото полугодие.
:eek:
и мене на сколиа истото ми го рекоја(ама не вервам), сеа ќе видите професорите ќе ги организираат учениците за штрајк дека и нив не им одговара да бидат тестирани за оценките. Иначе досега шо сум разговарал со професори сите истото ми го рекоја - „Мора да има тест фаза барем 1 или 2 години па послем да оди официјалното екстерно тестирање!“

П

Пепси_

Гостин
со 3 учебници цела година ја терам екстерно ќе ме оценувал он....хех говеда. Сета ја оправи сега и во здравството ја оправува гледам и таму им стави тестирање одма на лекарите....овој има некои комплекси од деството со тестови изглеа.....

Bocco

Лудак
Член од
17 февруари 2010
Мислења
41
Поени од реакции
14
Едно големо НЕ! Затоа што како прво не може ученик да се оцени само од тест, ја колку што знам во оценка спаѓаат и активности на часови и редовност. И сега некој се трудел цела година, се мачел и му се случи блокада на тестирањето и утне.. а некој на памет све изнабубал 2 дена пред тестирањето, а претходно ни на еден час не се појавил и овој да има петка, а овој двојка или тројка. Нема логика.. Како второ, дополнителни стресови околу тестови дефинитивно не му се потребни на никој. Демек не е доволно што правам по 10 теста и 6 испрашувања неделно, па уште екстерни да полагам ?! Прво или нека намалат професорите критериуми или нека се намали материјалот во учебниците, па после што сакаат нека прават. :tapp:

Член од
13 април 2013
Мислења
3
Поени од реакции
1
:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:Nemoze da ima eksterno!Kaj mozes da zapamtis cela kniga i toa po dva predmeti ke se zbunis i togas :drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::giggle::giggle::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::giggle::giggle::giggle::giggle::drk::drk::drk::drk::drk::drk:go

Член од
13 април 2013
Мислења
3
Поени од реакции
1
Ај кажите математика ќе има задачи и кажите некој предмети прашањата?/Можзо е да правиме екстерно без пробно ниту едно ?!?!?!?!?!?!??????:facepalm:

Waverly Raven

Valedictorian
Член од
3 мај 2013
Мислења
154
Поени од реакции
80
Значи вака, бидејќи праевме пробно екстерно(за да се види дали цела замисла ке успее) се смета дека ќе има. Ама на пробното екстерно беше ХАОС!!!! Компјутерите катастрофа(на сред решавање паѓа системот, се блокира, се исклучва компјутерот), а да не зборуваме дека "сите треба да прават" а тоа одвај пола училиште некако напрај. По некое време се зборуваше дека сите нема да прават туку само 3-4 ученика од паралелка(бидејки нема услови). Ако мислат сите да прајме треба се да сменат се од(хардвер), и нема шанса таа мрежа да издржи(сакаат сите училишта во Македонија во исто време да прават екстерно). Така да ова екстерното не ми изгледа изводливо. :cool:

Член од
9 мај 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ова срање мора да заврши! Кај се видело бре од еден тест на заокружување да ти се оцени знаењето, вложениот труд, активноста за цела година? Е ова само овде го има!
http://www.femina.mk/out/?id=aa29f1b05b5dae93409af4b6c540b91f&safeurl=http://www.peticije24.net/protiv_eksternoto_testiranje
Сите што сте против потпишете, да ја сопреме некако оваа лудост!

Waverly Raven

Valedictorian
Член од
3 мај 2013
Мислења
154
Поени од реакции
80
Има голема шанса екстерното да се спроведи заради тоа што се подели во неколку дена... Значи се корегирам од погоре напишаното бидејки веќе од 27 мај започнува, а мене веќе ми ги кажаа предметите за тестирање: Латински Јазик и Анатомија

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.982
Поени од реакции
11.624
А кога ќе бидете матуранти и ќе треба да учите четири предмети за екстерна матура (од сите години!)?
Не е проблемот само до наставната содржина (која по некои предмети е екстремно голема, а од друга страна има мал фонд на часови), туку коренот на проблемот е во образовниот систем. Затоа и сите сме против екстерните, а има добар дел на луѓе на кои и не им се допаѓа матурата, ама јас ја оправдувам затоа што сите добро знаеме дека не може само од успех од 4-те години да се упишеш на факс (реално да збориме, у секое средно има различен критериум и такви ствари).

Иначе, што е за екстерниве, ќе се спроведат, почнувајќи од 27. мај па нез до кој јуни. Е сега, наслушнав демек нешто паѓал системот (а впрочем, сето тоа ми е некако несериозно). Ако има, со среќа на тие што ќе полагаат. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom