Берслукони осуден на четири години затвор (update: нa eднa годинa)

• Креатор на темата Креатор на темата BloodyJesus
  • Време на започнување Време на започнување

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Поранешниот италијански премиер Силвио Берлускони е осуден на четири години затвор заради даночна измама за делото Медиасет.
Судот во Милано го осуди него и 10 други лица во процес кој траеше шест години. Берлускони има забрана за вршење политичка дејност три години.
Пресудата е донесена два дена откако Берлускони (76) најави дека нема да се кандидира за премиер за претстојните избори.
Берлускони не присуствуваше при донесувањето на пресудата за злоупотреби при купување права за американски филмови. Се очекува тој да ја обжали пресудата.
Има право на жалби во две судски инстанци. Тоа е прва пресуда против Берлускони.

Да му се плукна во „името“ негово ако нема да може да се извлече (n)

Гнида попарена, се надевам ќе му зачукаат уште тужби и никад од затвор да не испадне. Гнаса човек еј.

Искрено гајле ми е за него :) туку криво ми е за Милан ама ај може подобро ќе испадне откако ќе го заглават во затвор па да дојде некој шеик.

Да му се лизне сапун во грчки затвор за да знае друг пут кај да не си го пика... носот.

Поздрав до Берлускони, се надевам дека и вампирот Галијани ќе го пикнат во затвор па Милан да види поубави мигови.

A мислите озбилно ке иде во затвор со Шкорпиони ?! :D
Уживајте си :)

Да не беше многу стар ќе го викаа Руби таму :D
Во секој случај заслужува да биде казнет.

Да не беше многу стар ќе го викаа Руби таму :D
Во секој случај заслужува да биде казнет.
Во секој случај... секој би сакал да живее барем 5 години од она што он го има проживеано

Во најмала рака секој што е машко :D

He can appeal from the sentence two times still. And that will take many years. He will not spent a day in jail.

Najverojatno ke e taka no nz zaso tolku go mrazite coekot...bas bi sakal da napisete ubavo mislenje okolu toa a ne samo 2-3 pcovki.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom