Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
27 мај 2012
Мислења
33
Поени од реакции
10
Го додaдов синоќa нa фејсбук. Веднaш ми нaпишa:"Ти си девојкaтa од aвтобускaтa". Ми рече сaкaв дa знaм којa си aмa нејќев дa се рaспрaшвaм. Муaбетевме мaлце и му викaм знaеш колку години имaм јaс? Колку ? 22 :) Пa што убaвa си.
Ми кaжa декa по еднa неделa ќе си оди во Итaлијa и ми рече aко сaкaш дa се видиме пред дa одaм.
Се видовме денес. Воопшто не е кaко што мислев. Не ми прaви незрели муaбети и не не збори ко воспaлен тинејџер туку бaш нaпротив многу културно.Беше убaво но не е се сјaјно.
Проблем број 1: Келнеркaтa јa приметив цело време се вртеше околу нaшaтa мaсa, провоцирaше a тaa е постaрa дури од мене :cautious: Овој прво не јa гледaше, a после директно гледaјќи ме во очи се сврти, јa измеркa убaво во зaдникот и директно ме погледнa во очи со оној подмуклиот потсмев.
Проблем број 2: Иaко прaвевме општи муaбети знaеше дa фрли од време нa време некој провокaторски збор aмa не нa селски нaчин туку онaкa индиректно и сaмоуверено. Не знaм од кaде толкaвa хрaброст.
Проблем број 3: Когa си одев, во чaршијaтa пред еден дуќaн видов еден од неговите другaри. Ми се нaсмевнa :eek: Ми се кренa косaтa од глaвaтa.
Е сегa вaкa... Јaс со моите 22 години до сегa не сум дозволилa некој дa ме третирa кaко нaивнa и дa мисли декa сум глупaвa и декa може дa си игрa со мене. Всушност, сите мои врски биле отворени и слободни и ниту ми било вaжно кој ќе ме остaви, побaрa и зaсaкa. Не сум билa воопшто љубоморнa.
Е сегa клинец ли дa ми го врти пaметот ?
Го привлекувaм сaмо сексуaлно, знaм декa немa дa се зaљуби во мене. Претпостaвувaм што зборaт со неговите другaри. Уште повеќе ми е срaм од моето друштво ко ќе дознaaт со кого се гледaм. Се чувствувaм глупaво и понижено. Секогaш ко ќе излезaм со некој му кaжувaм веднaш што сaкaм и првa си почнувaм aкцијa. Со овa дете не можaм оти не знaм што сaкaм од него знaм сaмо тој што сaкa од мене.
Рaзмислувaм дaли пaк дa се видиме. Едностaвно не можaм дa му одолеaм. Јaс мислев нaшиот состaнок ќе помине ко и сите мои други, лесно aмa се зaнесов во дечково. Нaвистинa е нaјубaвиот дечко што го познaвaм, се колнaм. Имa и презгодно тело и уште поубaво држење, сaмоуверено и мaжествено.
Многу ми се допaѓa, aмa не се чувствувaм убaво, се чувствувaм глупо и понижено оти клинец ми го мaти умот, a подоцнa и искористено ќе се чувствувaм. Ги гледaм цело време неговите слики нa фејсбук и многу ми е мaкa зошто не е постaр од мене зошто ?? :place:
Јaс не знaм што дa прaвaм. Не сaкaм дa се гледaм со него aмa многу ми се допaѓa. Јaс сешто си мислaм aмa тој не ми остaви воопшто лош впечaток, нaпротив. Но ете пaк ми доaѓaaт мисли. Не сaкaм дa се зaнесувaм сaкaм дa знaм нa што сум. Ете дури пишaм пост тукa ми прaтил порaкa.
Не нaпишaл дaли и когa пaк ќе се видеме туку: "Кaј ќе се нaјдеме покaсно". Оф леле :tapp:

S

Stef Bachatero

Гостин
Го додaдов синоќa нa фејсбук. Веднaш ми нaпишa:"Ти си девојкaтa од aвтобускaтa". Ми рече сaкaв дa знaм којa си aмa нејќев дa се рaспрaшвaм. Муaбетевме мaлце и му викaм знaеш колку години имaм јaс? Колку ? 22 :) Пa што убaвa си.
Ми кaжa декa по еднa неделa ќе си оди во Итaлијa и ми рече aко сaкaш дa се видиме пред дa одaм.
Се видовме денес. Воопшто не е кaко што мислев. Не ми прaви незрели муaбети и не не збори ко воспaлен тинејџер туку бaш нaпротив многу културно.Беше убaво но не е се сјaјно.
Проблем број 1: Келнеркaтa јa приметив цело време се вртеше околу нaшaтa мaсa, провоцирaше a тaa е постaрa дури од мене :cautious: Овој прво не јa гледaше, a после директно гледaјќи ме во очи се сврти, јa измеркa убaво во зaдникот и директно ме погледнa во очи со оној подмуклиот потсмев.
Проблем број 2: Иaко прaвевме општи муaбети знaеше дa фрли од време нa време некој провокaторски збор aмa не нa селски нaчин туку онaкa индиректно и сaмоуверено. Не знaм од кaде толкaвa хрaброст.
Проблем број 3: Когa си одев, во чaршијaтa пред еден дуќaн видов еден од неговите другaри. Ми се нaсмевнa :eek: Ми се кренa косaтa од глaвaтa.
Е сегa вaкa... Јaс со моите 22 години до сегa не сум дозволилa некој дa ме третирa кaко нaивнa и дa мисли декa сум глупaвa и декa може дa си игрa со мене. Всушност, сите мои врски биле отворени и слободни и ниту ми било вaжно кој ќе ме остaви, побaрa и зaсaкa. Не сум билa воопшто љубоморнa.
Го привлекувaм сaмо сексуaлно, знaм декa немa дa се зaљуби во мене. Претпостaвувaм што зборaт со неговите другaри. Уште повеќе ми е срaм од моето друштво ко ќе дознaaт со кого се гледaм. Се чувствувaм глупaво и понижено. Секогaш ко ќе излезaм со некој му кaжувaм веднaш што сaкaм и првa си почнувaм aкцијa. Со овa дете не можaм оти не знaм што сaкaм од него знaм сaмо тој што сaкa од мене.
Рaзмислувaм дaли пaк дa се видиме. Едностaвно не можaм дa му одолеaм. Јaс мислев нaшиот состaнок ќе помине ко и сите мои други, лесно aмa се зaнесов во дечково. Нaвистинa е нaјубaвиот дечко што го познaвaм, се колнaм. Имa и презгодно тело и уште поубaво држење, сaмоуверено и мaжествено.
Многу ми се допaѓa, aмa не се чувствувaм убaво, се чувствувaм глупо и понижено оти клинец ми го мaти умот, a подоцнa и искористено ќе се чувствувaм. Ги гледaм цело време неговите слики нa фејсбук и многу ми е мaкa зошто не е постaр од мене зошто ?? :place:
Јaс не знaм што дa прaвaм. Не сaкaм дa се гледaм со него aмa многу ми се допaѓa. Јaс сешто си мислaм aмa тој не ми остaви воопшто лош впечaток, нaпротив. Но ете пaк ми доaѓaaт мисли. Не сaкaм дa се зaнесувaм сaкaм дa знaм нa што сум. Ете дури пишaм пост тукa ми прaтил порaкa.
Не нaпишaл дaли и когa пaк ќе се видеме туку: "Кaј ќе се нaјдеме покaсно". Оф леле :tapp:
Си отишла зашто си била љубопитна и си видела што си добила.Ако не ти се свиѓа подобро сега да ставиш крај отколку да го одовлекуваш тоа и на крај пак ќе биде истото.Немам против разликата помеѓу годините но сепак ако е доволно возрасен не 18 години,сеуште мисли со курето не со мозокот.Твој избор е да одлучиш.

F

FARANG

Гостин
Си отишла зашто си била љубопитна и си видела што си добила.Ако не ти се свиѓа подобро сега да ставиш крај отколку да го одовлекуваш тоа и на крај пак ќе биде истото.Немам против разликата помеѓу годините но сепак ако е доволно возрасен не 18 години,сеуште мисли со курето не со мозокот.Твој избор е да одлучиш.

Се е тука кажано.

Ти девојко си заљубена очигледно ама некако незнаеш што сакаш. Подобро да не пишувам што мислам оти по се изгледа Мирјам од Магдала е во право мојте совети не се баш за овде

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Жено дај не комплицирај.
Дај му шанса на малиот!
Прекини да размислуаш кој што како ќе мисли. Ти се свиѓа детево? Да. Па шо чекаш? :)
Ослободи се ти еем :) Докажи му дека си постара и дека неможе да те матка, ама покажи му и дека ако се потруди he'll get some pussy.

Жими се многу ми е криво што размислувате вака...
Коа ќе ми текне колку пати пуштале бариера, ко балончето на Pung, само пошо сум 2-3 години помал... ми се плаче :(
Знам дека знае дека ја шармирам, али не бе не! Копиљ сум за неа и готово...
Sad :(

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Коа ќе ми текне колку пати пуштале бариера, ко балончето на Pung, само пошо сум 2-3 години помал... ми се плаче :(
Знам дека знае дека ја шармирам, али не бе не! Копиљ сум за неа и готово...
Sad :(
Ќе видиш кога ќе ја префрлиш 40, па кога одредена старосна категорија на девојки нема воопшто да те перцепира како потенцијален партнер. Кога ќе треба да вложуваш дупло повеќе труд, еднаш да дојдеш воопшто на тапет, па потоа нормалниот дел од удварањето.

Тогаш ќе ти се плаче, не сега.

:pos:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ќе видиш кога ќе ја префрлиш 40, па кога одредена старосна категорија на девојки нема воопшто да те перцепира како потенцијален партнер. Кога ќе треба да вложуваш дупло повеќе труд, еднаш да дојдеш воопшто на тапет, па потоа нормалниот дел од удварањето.

Тогаш ќе ти се плаче, не сега.

Хахахахаха (:)
Можам да замислам као се осеќаш ((:)
Кога последен пат ти кажале младо мефце? :D :D :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Хахахахаха :))
Можам да замислам као се осеќаш (:))
Кога последен пат ти кажале младо мефце? :D :D :D
Младо мевце?

:icon_lol:

Мислам дека никогаш во животот не ми рекле така...

Настрана зафрканцијата, заебана работа е кога фактите напишани на парче пластика, и предрасудите на другите, полека ти одземаат работи кои некогаш по дифолт си ги добивал...

Хмм, ќе морам со Стеф да се консултирам за ова...

:D

П

Пепси_

Гостин
Rinaa

Ти девојко повеќе се однесуваш како 18 а не како зрела од 22 години,или се форсираш тука сварно незнам.
Што е битно колкав е и што сака,нормално дека пичка ќе сака,нема за украс да те сака. А ти не си за секс некако ? па срамота е пошто нели 22 си ? цццц

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Младо мевце?

:icon_lol:

Мислам дека никогаш во животот не ми рекле така...

Настрана зафрканцијата, заебана работа е кога фактите напишани на парче пластика, и предрасудите на другите, полека ти одземаат работи кои некогаш по дифолт си ги добивал...

Хмм, ќе морам со Стеф да се консултирам за ова...

:D
Ќути... Колку муабет има тука.. да не почнуваме...

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Проблем број 1: Дури и ако си мажена и со деца, маж ти ќе гледа по други жени, скришно или не. Дечково тоа го прави отворено зашто знае дека има избор, а никој не може да знае дали со таа келнерка веќе не се има пробано.

Како и да е, овој проблем не е проблем. Прифати дека секој маж со кого што ќе бидеш ќе гледа во другите жени. Тоа никако не значи дека нешто и ќе направи со нив, но ако ти се дотеруваш и сакаш да изгледаш најдобро за да те забележат, тоа го прават и другите жени. Ако тебе ти успеало да привлечеш поглед од некој тип што ти се допаѓа, успеваат и другите жени. Ако имаш проблем со тоа, оди во манастир или почни да љубиш жени.

Проблем број 2: Го бендисуваш и свесен е за тоа. Проверува до која граница може да оди без да предизвика одбранбена реакција од тебе. Кај и да е ќе се обиде да те залапа и посекса и, ако нема приговори од твоја страна, ќе му успее. А ако ти тоа воопшто го сакаш, нема да му правиш приговори, нели?

Проблем број 3: Имаш проблем со неговите другари, или што е муабетов? Нејасно е малку...

Накривено: Си го прашала ли како го привлекуваш? Дали знаеш до која мерка е спремен да оди за тебе? Дали имаш некакви барања од него, па да знаеш дека го привлекуваш „само сексуално“, а не и „инаку“?

Оној момент кога ќе го дефинираш својот став кон него, ќе го дознаеш и неговиот став кон тебе (ако тоа го сакаш, се разбира).

Подвлечено: Ако ти е срам од друштвото, не треба да ти е друштво. Ако твоите пријатели не те поддржуваат, не ти се пријатели.

Според мене, треба најотворено да им се отвориш, ако сметаш дека има потреба. Или ќе те поддржат, или ќе те советуваат што да направиш, ако ти се вистински пријатели. Ако прават да се чувствуваш нелагодно бидејќи го правиш тоа што мислиш дека треба и ако ти предизвикуваат срам, смени ги (барем пријателствата можат да се изберат).

Здебелено подвлечено: Најубавиот дечко што го познаваш е клинец? Така ли се обраќаш кон луѓето што ти се најубави во животот, со омаловажувачки зборови?

Според мене, девојко, тебе ти е страв. Се плашиш од можноста типов да ти биде рамноправен, се плашиш од можноста дека ќе ти го собере подот под нозете, се плашиш од можноста дека навистина го сакаш и дека ќе се заљубиш во него.

До сега не си била љубоморна? До сега никого не си сакала, очигледно. Сè било под твоја контрола. Дури и типов, што е помал, си мислела дека ќе можеш да го моткаш како што сакаш, а се покажува дека ти е не само рамен, туку и дека те надминува според зрелоста.

Ако имаш три чисти, заљуби се во него - отворено, без предрасуди, сакај го со целото твое битие (ако умееш). Дај се целосно и посвети го својот живот за да го усреќиш. Секогаш постои ризик дека можеби тој нема да ти возврати, но зарем не вреди да се обидеш? Верувај ми од искуство: најголемите фрустрации доаѓаат од шансите за љубов што *не се искористиле*, а не од оние што не успеале (кај вторите барем имало обид).

А ако не си спремна на тоа, веднаш остави го. Ќе биде подобро и за двајцата.

Во секој случај, поразмисли што сакаш од него. И превземи целосна одговорност за твојот однос со типов. Вложи ги и своите емоции, за да не живееш цел живот во страв и со „што ако“ прашањата.

Поздрав и со лесно.

Член од
6 септември 2012
Мислења
75
Поени од реакции
35

Еве ти ситуација , дечково користи интернет( кој не користи денеска?) .. е член на форумов на кајгана и ја чита баш оваа тема :pos: .
Сега точно знае што ти мислиш ... што он прави ... и што и како е целокупната ситуација околу сите дилеми

која е веројатноста.:eek:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Rinaa

Дечково има 18 години и за една недела си оди за Италија. Се што сака (според мене) е да има убави спомени, читај: секс и весели муабети со другарите од Македонија.
А што сакаш ти не знаеме, зашто и ти самата не знаеш.
Дечкото не верувам дека ќе те смета за глупава, само сака секс. :)

Г

Грејвдигер

Гостин
100% си у право за тоа, фин и културен ама еве да речеме ти врати, ме интересираше како би реагирала ти? Дали би останала шокирана или би се подпалила малку на нешто такво? Мое искуство (со странкињи) е дека кога некоја ќе те пресечи ако ја пресечеш назад и ја збуниш тогаш пак се е можно...
Тек тогаш следува интересното :icon_lol:

@Rinna ти ако не знаеш што сакаш со дечкото, од каде некој од овде да знае. Со оглед на тоа што си бега од земјата, не знам на колку време, ама најдобро е да си завршите работа како сите луѓе и да те памти момаков... друга варијанта е уште одма да се повлечеш и двајцата да си продолжите кој на каде. Првото е строго препорачливо, и двајцата ќе си се подружите, а втората батали ја... грев е да оставиш некој со неомрсен мачор. :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Зашчо мојве љубовни проблеми не се волку нормални :(
До мене е, се психопати наоѓам :( :( :(

Kajgana Shop

На врв Bottom