Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сите блокбастери се прават за заработка, се вложуваат ,ногу пари во нив и треба да се извадат. Тоа не е оправдување, затоа ги дадов X-Men како пример, тие направија се како што треба и пак публиката се забавуваше и направија пари од филмот. Ако има идеја авторот ќе го направи како што треба, ако не пола филм оди на акциони сцени и пукање и парите се загарантирани.

Јас се приклучувам кон хејтот врз Superman. Ни како дете не го сакав многу (за ликот зборувам, за првиот филм се согласувам дека е одличен).
Многу други суперхерои ми биле поинтересни од него, ептен далеку заостанува според мене. Еден Daredevil поинтересен ми беше, да не зборувам за Batman, Spiderman, па ликовите од X-Men, and so on...
Единствен аргумент му е дека е првиот суперхерој. И најчесто е претставен како совршенство, многу малце човечки карактеристики кои што би ме заинтригирале. Доволен беше еден филм за него, нема што повеќе да се обработува кога ликот доживува многу мали промени.
Е сеа колку што имам прочитано Man of Steel ќе промени неколку работи, па можеби и ќе направи ликот да ми биде подопадлив.

I always liked that he was a journalist though, but it just wasn't enough.

Од Iron Man не сум гледал ни еден дел. Нeма ни да гледам. Ни другите суперхерои - капетан Америка и Тор не сум ги гледал, а гледам ќе има нови делови. Не ми се свиѓаат овој тип на филмови веќе, многу се направени несериозни. Ако се блокбастери, барем да имаат некоја тежина, ко што имаа Бетмениве и X-Men на Брајан Сингер, кој направи нешто невидено, цела трилогија, дури и последниот дел The last stand многу ми се свиѓаше иако немаше замешано прсти колку што знам, па новиов приквел First Class се покажа одличен, и мислам дека е најдобриот во последно од оваа бранша филмчиња.

А на страна сите овие, Kick Ass беше филмот на деценијата, тоа е тој суперхеројски филм... не ми се верува само колку едноставна, а совршено направена приказна. Мислам ќе има и втор дел. :D

Од Iron Man не сум гледал ни еден дел. Нeма ни да гледам. Ни другите суперхерои - капетан Америка и Тор не сум ги гледал, а гледам ќе има нови делови. Не ми се свиѓаат овој тип на филмови веќе, многу се направени несериозни. Ако се блокбастери, барем да имаат некоја тежина, ко што имаа Бетмениве и X-Men на Брајан Сингер, кој направи нешто невидено, цела трилогија, дури и последниот дел The last stand многу ми се свиѓаше иако немаше замешано прсти колку што знам, па новиов приквел First Class се покажа одличен, и мислам дека е најдобриот во последно од оваа бранша филмчиња.

А на страна сите овие, Kick Ass беше филмот на деценијата, тоа е тој суперхеројски филм... не ми се верува само колку едноставна, а совршено направена приказна. Мислам ќе има и втор дел. :D
То је то... :)
Сакав и јас да го спомнам Kick Ass ама не можам филм со Кољо Кафез.... :)
Шала, не го гледам како суперхиро муви, повеќе како комедија ми стои. Иначе добро филмче.

То је то... :)
Сакав и јас да го спомнам Kick Ass ама не можам филм со Кољо Кафез.... :)
Шала, не го гледам како суперхиро муви, повеќе како комедија ми стои. Иначе добро филмче.
Многу добар хумор имаше за таков филм и имаше интересна симболика (пародија можеби) што ги направи другиве филмови со суперхерои да бидат некако обични. :D
Ова ми беше најомилена сцена.
Си викам кога ќе размислиш, подобро да си умреше него да го дочекаше крајот на Лост. :pos:

Си викам кога ќе размислиш, подобро да си умреше него да го дочекаше крајот на Лост. :pos:
Да може да го вратат времето, нека ме претепаат бетер од него и нека ми скинат еден тестис по нивни избор, само да ја сменат 6-та сезона од Lost.
Или подобро, нека го претепаат Линделоф.

Мене најјако во филмов ми беше што кога го гледав не знаев што е фората, мислев пак некој тинејџер со супер моќи, и кога зедоа да метат со него... :pos:

Оф топик:Кој е тој Горан Стефановски и има напишано драма „Одисеј“ ?Плус е на хрватски.
Мислам дека му е брат на Влатко Стефановски од Леб и Сол и дека имам читано една книга од него во средно ама заборавив што беше... а зошто оф-топикот овде?

Па одеше дискусија за супер хероји и така...
А што он супер херој е? :D

Инаку да X-men е поим за филмови со супер херои, највеќе ме заинтригира приказната за разлика од бљувотините како Thor, Spider Man Captain America, Green Lantern, Hulk и сл.

Солидни се Batman, Iron Man, Super Man (старите). Kick-ass беше супер, иако не би го класифицирал во овој жарн.

џимеј, жениве го презедоа подфорумов, почнаа и мислења да ми бришат :pos:
I feel violated... and not in a good way :X3:

џимеј, жениве го презедоа подфорумов, почнаа и мислења да ми бришат :pos:
I feel violated... and not in a good way :X3:
:D Епа така е кога beneamata ти вика Ен Хатавеј не е уба, и нашите не предадоа, кога тогаш ќе се случеше ова.

п.с. уште еден јак момент памтам, кога Pluh ти имаше пријавено мислење затоа што си напишал "филмов не е за сите". :pos: Му реков да ги пријавува сите мислења со таква реченица за да ги зачувам, ама на 2-3 и се откажа... :(

Е, за една .... тема за Ен Хетвеј, ни отворија цела тема за машки актери. Па и машки постираат :pos:

Ако ви е :D
Неспоредлива е нашата тема со тие гадовите таму... :)

Како јас гледам на работите, само Ана заслужува тема за сликички и се друго ќе биде избришано.
Освен темата за мажине, пошто со жена уште никој не излегол на крај...

Го избегнував Incendies подолго време зошто не зборат на англиски, дека не читам преводи но еве стиснав заби и симнав англиски превод (катастрофа беше но се разбираше). Добар филм, крајот ме мрдна!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom