Формулар за жалба до комисијата не постои на страницата,а впрочем на што да се жалам кога одговор воопшто не добив.Прашав што да направам за да се активираат казнените одредби.Поднеси жалба до Комисијата. Формуларот за жалбата го имаш на истата интернет страница.
Еве го формуларот за жалбаФормулар за жалба до комисијата не постои на страницата,а впрочем на што да се жалам кога одговор воопшто не добив.Прашав што да направам за да се активираат казнените одредби.
Фала друже,Еве го формуларот за жалба
http://www.komspi.mk/Content_Data/Dokumenti/ЖАЛБА.pdf
А ова е страницата на комисијата:
http://www.komspi.mk/
На оваа страница лево одбери - документи, па потоа најдолу обрасци.
Инаку казнени одредби не верувам дека ќе успееш да активираш. На нашата администрација омилена поговорка им е Cornix cornici oculos non effodient
имам едно прашање за правнициве вака сеа доколку некој ве снима,прислушкува телефонски разговори и др. ве снима без дозвола од мене и тоа го објавува со што ми го нарушува углед и достоинство кој се моите права во овој случај мислам колку што знам во моето живеалиште никој не смее да снима и прислушкува не
http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=5488Многу ќе ми помогне...ако некој знае,дали заврши процедурата во собранието за измени и дополнување на законот за легализација на бесправно изградени објекти.
правен совет некој од правнициве ????
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 17:52 ---
http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=5488
во 2011 е последна измена и дополнување читни го на линкот погоре[/quot Фала на одговорот....но Минитерството ми одговори дека законот е во собраниска процедура.
Тешки манипулации....
Ако не се јавуваш на поканите,а твоето присуство е задолжително во постапката(ако си учесник или сведок)....тогаш ќе те донесат во придружба на полиција...Што се дешава ако игнорираш покана за суд ?
Информирајте се во надлежниот суд кога е поднесена тужбата и дали е навремена..Mi treba konsultacija so pravnik vo vrska so nalog za isvrsuvanje zasnovan na Resenie za izvrsuvanje od sud od juni 2003. Se raboti za paricen dolg za neplateni smetki za koj nemame dobieno izvrsno resenie i sme mislele deka toa e zastaren dolg. Ovoj nalog koj posle tolku godini stignuva so ogromni kamati. Toa e dolg od rodnina, no ima li prostor toj dolg da se namali, da se otfrlat kamatite ili sl. Nie i nemame celosna informacija dali toj dolg e ralen, dali smetkite se tuzeni soodvetno i sl.
НовоАко не се јавуваш на поканите,а твоето присуство е задолжително во постапката(ако си учесник или сведок)....тогаш ќе те донесат во придружба на полиција...
--- надополнето: 20 октомври 2012 во 16:18 ---
Информирајте се во надлежниот суд кога е поднесена тужбата и дали е навремена..
Вакви работи се секојдневие,зошто порано судот ги бркаше извршните постапки...
Еден куп извршни предмети седеа во судските визби,не стигнуваа достави до странките и дојде до вакви забуни....
Луѓето мислеа дека постапките се запрени...
И сега,по префрлањето на предметите во надлежност на приватните извршители се направија вакви ..
За намалување на камата,во пракса е возможно,ова сепак во договор со доверителите,дали се спремни да се откажат од каматата на сметка на исплата на главнот долг...
Da se nadevame deka ke ne razbere nekoj, inaku...!Класична колатерална штета...на грешките од минатото на неорганизираниот судски систем..
Сега е можеби малку подобрена работата,ама многу време треба да се поправат грешките.....не оди лесно...
Сепак и народот кај си е малку со мувата на капата...(зборувам во случај да знаеле дека се тужени)....
Значи примаат тужби,и потоа се завлечкале предметите а не добиваат никакво писмено дека постапката е судски запрена....
И шо се случува?
Луѓето си мислат ЕХЕЕ ПОМИНА ТОЛКУ ВРЕМЕ СИГУРНО НЕ МЕ БАРААТ ПОВЕЌЕ....
А предметите дремат во некоја фиока или визба во судовите...и сега дојде времето некој да плати за неажурноста и неприсбособеноста на системот кон потребите на обичниот граѓанин...а секогаш народот плаќа за грешките за некој друг...
Којзнае,можеби и народот не е толку кабает,колку самото оштество...самата организација на општествениот живот....
Треба на луѓето да им се дава задолжителна правна едукација,да си ги знаат барем најосновните права,и да ги знаат основните принципи во правото....уште од средно школо.....овие работи мора да си ги знаат сите граѓани,како дел од најпотребното образование...
Не да ги вртат како мали деца некои адвокати,нотари,извршители (со секоја чест на вредните работници,и нив ги има)... кои на нивната мака си тераат огромни бизниси....