Илуминати

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јас му одговорив за членство во масоните.. А ова прашање го поставив неколку пати и не добив одговор. Дали давидовата ѕвезда на дуксерот на Mark Zuckerberg, која е симбол на илуминатите случајно се исцртала со прекрстување на неколку линии?

http://www.youtube.com/watch?v=A6YNp6Ltin8

Ако нема никаква врска со илуминати, тогаш зошто Mark Zuckerberg е толку нервозен и одбива да го соблече дуксерот. А за Facebook, може да се каже дека контролира поголем дел од светот.
Ги има сите наши информации. Има напраено анкета, за што ке се случи ако се затвори ФБ. Незнам колку проценти изјавиле дека ќе се самоубијат. Денешната младина најголемиот дел од времето го троши на ФБ
А зошто мислиш дека јас сум му пордпарлол на Zuckerberg?
Давидовата звезда е симбол кој се користи и во христијанството и во јудеизмот, од каде сега дека била симбол на Илуминатите? Тој ред одамна не постои, неговата идеологија е инкорпорирана во други постоечки редови, и секоја поврзаност со светски глобални заговори останува шпекулација интересна и примамлива, но сепак шпекулација.
Можеби кога ќе ја прочиташ посочената литература, ќе истражиш непристрасно и ќе дознаеш што всушност биле фамозните Илуминати од пред три века, можеби дури тогаш самиот ќе констатираш дали тоа има или нема поврзаност со разните теории на заговор. Се дотогаш, додека авторитет ти се клипчиња од јутјуб, тешко да имаш свое сопствено мислење.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
А зошто мислиш дека јас сум му пордпарлол на Zuckerberg?
Давидовата звезда е симбол кој се користи и во христијанството и во јудеизмот, од каде сега дека била симбол на Илуминатите? Тој ред одамна не постои, неговата идеологија е инкорпорирана во други постоечки редови, и секоја поврзаност со светски глобални заговори останува шпекулација интересна и примамлива, но сепак шпекулација.
Можеби кога ќе ја прочиташ посочената литература, ќе истражиш непристрасно и ќе дознаеш што всушност биле фамозните Илуминати од пред три века, можеби дури тогаш самиот ќе констатираш дали тоа има или нема поврзаност со разните теории на заговор. Се дотогаш, додека авторитет ти се клипчиња од јутјуб, тешко да имаш свое сопствено мислење.
Секоја чест ,конечно разумно и здраво размислување на форумот.Цукерберг и Илуминати :pos::pos::pos: , мед и виршли :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Секоја чест ,конечно разумно и здраво размислување на форумот.Цукерберг и Илуминати :pos::pos::pos: , мед и виршли :)
Јас не викам дека новата организација која ја нарекуваат Илуминати, е истата што постоела пред 300г.
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 23:14 ---
Јас не викам дека новата организација која ја нарекуваат Илуминати, е истата што постоела пред 300г.
Викам дека има нова организација, која се декларира под името Илуминати
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 23:15 ---
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 23:14 ---

Викам дека има нова организација, која се декларира под името Илуминати
И дизајнерот на мотото на Facebook не е толку глуп, за да ја постави давидовата ѕвезда безбезе.
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 23:17 ---
Постојат прописи и зависи од Редот за третиот начин за бирање дали си добар кандидат или не...
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 22:32 ---

Да се каже дека Давидовата ѕвезда е симбол на илуминатите, е исто како да кажеш дека кукастиот крст е нацистички симбол.
Ајде фати се со студирање на темите за кои толку дрско се осмелуваш да судиш во своето незнаење, и совет: не се заморувај со теории на заговори.
Биди паметен.
За вас реалната завера е теорија на заговор.
А кога ќе видиш кукав крст, веднаш те потсеќа на фашизам или на стар египедски симбол?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
За мене најголема и најдобра завера е таа што дозволија секој да зборува и да тврди дека знае некоја вистина...
Така имаме премногу кал и вистината всушност е чувана токму од тие кои не треба да ја знаат, профаните.

А најголема теорија на заговор е дека тајните организации се тајни бидејќи тие се зло.
Тие се тајни заради вас. Како што на дете што не знае да брои до 10 не му се дава кибрит и динамит, исто е и ова...

Јас кога ќе видам кукаст крст ме потсетува на патот на сонцето + на алхемија ;)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
А за тие што навистина сакаат да се запознаат со правата страна на масонството би им ја препорачал John Salza - Masonstvo Bez Maske.
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 23:25 ---
За мене најголема и најдобра завера е таа што дозволија секој да зборува и да тврди дека знае некоја вистина...
Така имаме премногу кал и вистината всушност е чувана токму од тие кои не треба да ја знаат, профаните.

А најголема теорија на заговор е дека тајните организации се тајни бидејќи тие се зло.
Тие се тајни заради вас. Како што на дете што не знае да брои до 10 не му се дава кибрит и динамит, исто е и ова...

Јас кога ќе видам кукаст крст ме потсетува на патот на сонцето + на алхемија ;)
Браво.
А за што ги урнаа кулите близначки? За нас?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Овој? :cautious:
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 23:26 ---

Кој те тебе научи дека илуминати или тајни иницијаторски Редови стојат зад тоа?
[/quote]

Сигурно е некоја тајна организација. Зошто доларот кога ќе го звиткаш добиваш слика како се рушат близначките. Исто така и во картите илуминати има карта на која се рушак кулите близначки, а се излезени околу 10 години пред да се урнат

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Да знаеш кога ќе свиткаш јапонски јен што се добива :D Мислам дека беше Православната и Католичката црква како плукаат врз луѓето и го уриваат Лос Анџелес!!!

Ахахахахаа што ми кажа сега море момче :) А јас се надевав на добра дискусија...

Ете за тоа зборуваме... ако, така да си мислиш и да не мрдаш поеќе од таа размисла. Арно зборуваш, перењето умови не било никогаш полесно отколку денес со оваа младина...

Ајде, се читаме на подобри теми...

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Да знаеш кога ќе свиткаш јапонски јен што се добива :D
Ахахахахаа што ми кажа сега море момче :) А јас се надевав на добра дискусија...
Ете за тоа зборуваме... ако, така да си мислиш и да не мрдаш поеќе од таа размисла. Арно зборуваш, перењето умови не било никогаш полесно отколку денес со оваа младина...

Ти мислиш така, и не е точно дека тајните организации работат за нас? Ако работат за нас, зошто се меѓу најбогатите луѓе во светот.
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 23:36 ---
Да знаеш кога ќе свиткаш јапонски јен што се добива :D Мислам дека беше Православната и Католичката црква како плукаат врз луѓето и го уриваат Лос Анџелес!!!

И гледај неки емисии на Југослав Пертушич за да ти стане јасно како дејствуваат и тајните организации и парасистемите.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Ти мислиш така, и не е точно дека тајните организации работат за нас? Ако работат за нас, зошто се меѓу најбогатите луѓе во светот.
Фала што имаш такво мислење за мене... :)
Да ти дадам пари ако толку мислиш дека се е околу парите?
Може?
Нема да кажеме на никој... да не испадне дека те купувам...
Ти давам само за да видиш дека парите и не се баш нешто кој знае што во тајните редови...
Колку да смениш перспектива и да ги гледаш работите малку појасно...

П.С. И запознај се со соговорникот пред да го праќаш да гледа видеа... :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Може?
Ти давам само за да видиш дека парите и не се баш нешто кој знае што...

Јас не сакам да бидам богат. Си сакам просечен живот. Ама зошто не им помогнат на луѓето што уммираат за леб, зошто ги истребуваат африканците.. Зошт секојдневно на ТВ ни сервираат лага.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон момак, тоа си е твое право...

Па никој не вели дека не ти сервираат лаги на нет и телевизија!
Јас само велам дека не треба веднаш да скокаш и да дрдориш дека зад тоа стојат тајни организации (зборувам за иницијаторски тајни Редови, не за тајни политичко-воени организации кои се сосема нешто друго)... Ако ти не си запознаен со нивната работа има луѓе што се запознаени но заради завети дека нема да издаваат тајни, не може да ти се каже директно...

Прво размисли зошто одредени организации заминаа во „илегала“ па потоа разгледај ги работите со малку поеќе скептицизам кон тв-то и нетот...

А не да ми нудиш видеа од секој втор лудак кој што не знае што да прави со животот па напиња со тајни организации и не знам ти што!
Глупости

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Може?
Ти давам само за да видиш дека парите и не се баш нешто кој знае што во тајните редови...

П.С. И запознај се со соговорникот пред да го праќаш да гледа видеа... :)
И што допринесуваат масоните и тајните организации за нас? Не упропастија. Како прво го упропастија обазованието. Следните генерации што доаѓаат ќе бидат со надпросечно неинтелегентни. Денес и да учиш и да неучиш ќе завршиш школо па така деца што не знаат да читаат ги поминуваат основно.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
И што допринесуваат масоните и тајните организации за нас? Не упропастија. Како прво го упропастија обазованието. Следните генерации што доаѓаат ќе бидат со надпросечно неинтелегентни. Денес и да учиш и да неучиш ќе завршиш школо па така деца што не знаат да читаат ги поминуваат основно.
Ти не ме читаш нели?
Ајде смени го масони и тајни организации со политика и демократија!
Ајде... пробај...

Чекај, ќе ти помогнам!
Еве го твојот текст со сменети именки:
И што допринесуваат политичките партии и демократијата за нас? Не упропастија. Како прво го упропастија обазованието. Следните генерации што доаѓаат ќе бидат со надпросечно неинтелегентни. Денес и да учиш и да неучиш ќе завршиш школо па така деца што не знаат да читаат ги поминуваат основно.

Ова и те како е точно а? :) Дете си или имаш над 21 година?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Ти не ме читаш нели?
Ајде смени го масони и тајни организации со политика и демократија!
Ајде... пробај...

Чекај, ќе ти помогнам!
Еве го твојот текст со сменети именки:
И што допринесуваат политичките партии и демократијата за нас? Не упропастија. Како прво го упропастија обазованието. Следните генерации што доаѓаат ќе бидат со надпросечно неинтелегентни. Денес и да учиш и да неучиш ќе завршиш школо па така деца што не знаат да читаат ги поминуваат основно.

Ова и те како е точно а? :) Дете си или имаш над 21 година?
прво гледај ги видеата па после оцени дали е лудак. Човекот има безброј документи. И во видеата кажува дека не е против масоните туку против луѓето што се на функција во државата, а влегуваат во такви организации. Кажува дека масоните без политиката се немоќни. И човекот бил 20г во тајните служби на Франција, има спречено многу војни меѓу која е и војната во Заир

Kajgana Shop

На врв Bottom