Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
А зошто мислиш дека јас сум му пордпарлол на Zuckerberg?Јас му одговорив за членство во масоните.. А ова прашање го поставив неколку пати и не добив одговор. Дали давидовата ѕвезда на дуксерот на Mark Zuckerberg, која е симбол на илуминатите случајно се исцртала со прекрстување на неколку линии?
http://www.youtube.com/watch?v=A6YNp6Ltin8
Ако нема никаква врска со илуминати, тогаш зошто Mark Zuckerberg е толку нервозен и одбива да го соблече дуксерот. А за Facebook, може да се каже дека контролира поголем дел од светот.
Ги има сите наши информации. Има напраено анкета, за што ке се случи ако се затвори ФБ. Незнам колку проценти изјавиле дека ќе се самоубијат. Денешната младина најголемиот дел од времето го троши на ФБ
Давидовата звезда е симбол кој се користи и во христијанството и во јудеизмот, од каде сега дека била симбол на Илуминатите? Тој ред одамна не постои, неговата идеологија е инкорпорирана во други постоечки редови, и секоја поврзаност со светски глобални заговори останува шпекулација интересна и примамлива, но сепак шпекулација.
Можеби кога ќе ја прочиташ посочената литература, ќе истражиш непристрасно и ќе дознаеш што всушност биле фамозните Илуминати од пред три века, можеби дури тогаш самиот ќе констатираш дали тоа има или нема поврзаност со разните теории на заговор. Се дотогаш, додека авторитет ти се клипчиња од јутјуб, тешко да имаш свое сопствено мислење.