Илуминати

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Е не можам да ти кажам кој систем е тоа. Би сакал да ти покажам како не знаеш, но сепак, не можам да ти докажам а да не кажам нешто што не треба.
Знаеш, тајни. :sneaky:
Сигурно си открил по нет кој на кој, што, кога и како во врска со системите, знам јас :pos: Анунаки, нефилим, Еа, Енлил, Изида итн итн :LOL:
Абе робовите секако ќе служат, илуминатите на врвот!
Тоа е...
Ајде имај убав ден... доста е со илуминатите, надвор сепак има сонце.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
:LOL: :facepalm:
Ахам, да... го погоди, илуминати се и овие!
Се е илуминати... :)

П.С. Јас кога велам дека тие се тајни и не постојат, ти ми делиш видеа да гледам. Не бива така.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
:LOL: :facepalm:
Ахам, да... го погоди, илуминати се и овие!
Се е илуминати... :)

П.С. Јас кога велам дека тие се тајни и не постојат, ти ми делиш видеа да гледам. Не бива така.
Упиши го ова у винамп и уживај (y)
Нема дискусија очигледно..

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Член од
4 февруари 2012
Мислења
142
Поени од реакции
51
http://www.youtube.com/watch?v=HRyVCgcNMT0

Ме интересира дали ова е креирано од некоја тајна организација или е случајност?
Исто така на картите илуминати, каде што има карта како се уриваат кулите близначки е случајност?

Кој ги урна кулите близначки?
Celta na nivnata igra ili vladeenje e da se prestavi so nekoj znak na patot kako sto se filmovi, kartite illuminati, video igri itn. Sekoj niven plan koj treba da se realizira vo idnina se naoga vo minatoto vo nekoj film ili sl... No sepak i toa ne moze da se predvidi odnapred tuku odposle kako sto bese so kulite i sega najnovo so olimpijadata sto nisto ne se sluci. Naj nova igra e monetarnata politika koja treba da urne nekolku valuti vo bliska idnina.... koj znae ke vidime

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Celta na nivnata igra ili vladeenje e da se prestavi so nekoj znak na patot kako sto se filmovi, kartite illuminati, video igri itn. Sekoj niven plan koj treba da se realizira vo idnina se naoga vo minatoto vo nekoj film ili sl... No sepak i toa ne moze da se predvidi odnapred tuku odposle kako sto bese so kulite i sega najnovo so olimpijadata sto nisto ne se sluci. Naj nova igra e monetarnata politika koja treba da urne nekolku valuti vo bliska idnina.... koj znae ke vidime
Ама која организација ги струши зградите близначки... Нели илуминатите не постојат, а масоните немаат такви цели..:)
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 17:49 ---
Да правеа добо, немаше да бидат тајни тие организации.ќ
Тоа што го претставуваат официјалните масонски ложи си нема врска со Масонството. Сакаат вистинската цел да ја скирјат зад марионетите кои на нас ни се познати како масони.
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 17:58 ---
jas ne bi gi narekol zaveri neko celi koji sakaat da gi ostvarat .kako da recime edna partija vo edna drzava si dava programa koja saka da ja realizira vo rok od 4 godini ,taka mislam deka i tiedeluvaat
.
Дали симболот на дуксерот на Mark Zuckerberg кој наликува на давидова ѕвезда е случајност? Ако веќе не постои организацијата илуминати зошто баш Facebook, кој има контрола на скоро цел свет ги гористи симболите на Илуминати?

W

Werther

Гостин
A дали постојат некои прописи или некои ритуали кои треба да ги исполнуваш или да ги извршуваш за да те примат во тајното друштво или постои некои сосем трет начин за избирање на нови членови?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
A дали постојат некои прописи или некои ритуали кои треба да ги исполнуваш или да ги извшуваш за да те примат во тајното друштво или постои некои сосем трет начин за избирање на нови членови?
Од каде да знам јас. Не припаѓам на ниту една организација, а не ни сакам.

W

Werther

Гостин
Претпоставив дека имаш толку години по степенот на интелигенција. Сигурно сакаш да се зачлениш во такво друшто, а си никој и ништо за нив.
Леле тебе Сабина да не те викаат чим си волку видовит знаеш кој сум,колку години имам,колкав ми е степенот на интелегенција итн. едноставно научи да почитуваш дрско ми одговори дрско ти вратив,а ти поставив наједноставно прашање ако го знаеш одговори ми,а ако не го знаеш едноставно е не ме цитирај.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Леле тебе Сабина да не те викаат чим си волку видовит знаеш кој сум,колку години имам,колкав ми е степенот на интелегенција итн. едноставно научи да почитуваш дрско ми одговори дрско ти вратив,а ти поставив наједноставно прашање ако го знаеш одговори ми,а ако не го знаеш едноставно е не ме цитирај.
Добро во право си. А сега кажими за што ти служи таа информација, како може да се зачлени во некоја тајна организација?

W

Werther

Гостин
Добро во право си. А сега кажими за што ти служи таа информација, како може да се зачлени во некоја тајна организација?
Е така и јас сакам дискусијата да биде на ниво,а не да се расправаме за глупости и да навредуваш.Прашав на темава дали некои знае како се станува член,чисто колку да имам основни познавања за илуминатите сакав исто да те прашам дали кандидатот за влез во друштвото треба да има било каква поврзаност со нив пред да стане член,дали треба да има висок степен на образование(магистратура,докторат итн.),дали има правило околу религијата или било какви други стандарди да исполнува,дали има Илуминати на територијата на Балканот?И немам јас такви амбиции за влез во такви друштва имам само една информација дека нивниот пронаоѓач е Германец поточно од Баварија за името не ми текнува.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прашав на темава дали некои знае како се станува член,чисто колку да имам основни познавања за илуминатите сакав исто да те прашам дали кандидатот за влез во друштвото треба да има било каква поврзаност со нив пред да стане член,дали треба да има висок степен на образование(магистратура,докторат итн.),дали има правило околу религијата или било какви други стандарди да исполнува,дали има Илуминати на територијата на Балканот?И немам јас такви амбиции за влез во такви друштва имам само една информација дека нивниот пронаоѓач е Германец поточно од Баварија за името не ми текнува.
Стварно не ве разбирам....дискутирате за наводно постоечко - тајно друштво, а сакате да дознаете како се станува член, каде се лоцирани и слично.....сето ова на форум?!
Па ако може на форум да дознаете се за Илуминатите, на кој начин тие се тајната, опасна и зла организација која го поробила човештвото?

Илуминатите биле баварска организација, основана од Адам Вајшоп (Adam Weishaupt: 1748 - 1811)
Професор по Канонско право на универзитетот во Инголштат, Баварија.
Неуспехот на Илуминатите и прогонот на Вајшоп од Баварија во 1784 година се должи на жестокото еклезијалистичко прогонување, комбинирано со неспособноста на повеќето негови ученици.
По прогонот, Вајшоп остатокот од животот го поминува како гостин на Војводата од Gotha, каде ги има напишано: "Слика на Илуминатите" (1786), "Комплетна историја на прогонувањето на Илуминатите во Баварија" (1786), "Апологијана Илуминатите" (1786) и "Подобрен систем на Илуминатите" (1787).

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Стварно не ве разбирам....дискутирате за наводно постоечко - тајно друштво, а сакате да дознаете како се станува член, каде се лоцирани и слично.....сето ова на форум?!
Па ако може на форум да дознаете се за Илуминатите, на кој начин тие се тајната, опасна и зла организација која го поробила човештвото?

Илуминатите биле баварска организација, основана од Адам Вајшоп (Adam Weishaupt: 1748 - 1811)
Професор по Канонско право на универзитетот во Инголштат, Баварија.
Неуспехот на Илуминатите и прогонот на Вајшоп од Баварија во 1784 година се должи на жестокото еклезијалистичко прогонување, комбинирано со неспособноста на повеќето негови ученици.
По прогонот, Вајшоп остатокот од животот го поминува како гостин на Војводата од Gotha, каде ги има напишано: "Слика на Илуминатите" (1786), "Комплетна историја на прогонувањето на Илуминатите во Баварија" (1786), "Апологијана Илуминатите" (1786) и "Подобрен систем на Илуминатите" (1787).
Јас му одговорив за членство во масоните.. А ова прашање го поставив неколку пати и не добив одговор. Дали давидовата ѕвезда на дуксерот на Mark Zuckerberg, која е симбол на илуминатите случајно се исцртала со прекрстување на неколку линии?

http://www.youtube.com/watch?v=A6YNp6Ltin8

Ако нема никаква врска со илуминати, тогаш зошто Mark Zuckerberg е толку нервозен и одбива да го соблече дуксерот. А за Facebook, може да се каже дека контролира поголем дел од светот.
Ги има сите наши информации. Има напраено анкета, за што ке се случи ако се затвори ФБ. Незнам колку проценти изјавиле дека ќе се самоубијат. Денешната младина најголемиот дел од времето го троши на ФБ

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Постојат прописи и зависи од Редот за третиот начин за бирање дали си добар кандидат или не...
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 22:32 ---
Да се каже дека Давидовата ѕвезда е симбол на илуминатите, е исто како да кажеш дека кукастиот крст е нацистички симбол.
Ајде фати се со студирање на темите за кои толку дрско се осмелуваш да судиш во своето незнаење, и совет: не се заморувај со теории на заговори.
Биди паметен.

Kajgana Shop

На врв Bottom