Масони

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Ме интересира која е вистинската цел на масоните?
Не сум масон за да ја знам вистинската цел на масоните.
Кое е твоето мислење?
" Да се живее во светот без да се биде свесен за неговото значење е исто како да се талка низ огромна библиотека без да се допрат книгите"

- A за оние нерегуларните, мислам дека целта им се парите и само парите.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
И поголемиот број на масони не знаат која им е вистинската цел.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
И поголемиот број на масони не знаат која им е вистинската цел.
Ајде бе. Ти ова како истакнат член на масонеријата, кажуваш како тоа твоите браќа се како муви без глави. Или ?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Ајде бе. Ти ова како истакнат член на масонеријата, кажуваш како тоа твоите браќа се како муви без глави. Или ?
Не. Ама кажи ми дали на масоните кој се нови во организацијата знаат всушност која е целта на вистинските масони

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Не. Ама кажи ми дали на масоните кој се нови во организацијата знаат всушност која е целта на вистинските масони
Упати го прашањето кај соодветна личност.
Според мене, не. Но таму се за да научат, нели ?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Да научат ако почнат да придонесуваат за организацијата, а не како некои "масони" кои ги има на форумов, кои се зачленети една недела во организацијата и веднаш ни сеат памет за тоа што било масонство... Е таквите како што ги има на форумов никогаш нема да ја знаат вистинската цел на масоните.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
0
Prasaj go glavniot na masonite on najdobro moze da ti odgovori :) :) :)
Не сакам да знам која им е целта на масоните туку да видам како размислува народот, и како се претставуваат тие за народот
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 20:09 ---
Prasaj go glavniot na masonite on najdobro moze da ti odgovori :) :) :)
И од каде знаеш дека има главен.. можно е да има и главни

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Да научат ако почнат да придонесуваат за организацијата, а не како некои "масони" кои ги има на форумов, кои се зачленети една недела во организацијата и веднаш ни сеат памет за тоа што било масонство... Е таквите како што ги има на форумов никогаш нема да ја знаат вистинската цел на масоните.
На форумов нема масони кои се зачленети една недела.
Но... заради самиот аргумент, да претпоставиме дека еден член е само недела дена во братството. Истиот тој член има десеткратно повеќе знаење за масонеријата од тебе, кој не си член, затоа што тој може да ги има истите информации и знаење кои ти ги имаш како "не-член", а плус да ја има информацијата и знаењето кои му се предоставуваат како член (па макар и само една недела).
Како што гледаш - доста апсурден аргумент.

Член од
24 мај 2007
Мислења
78
Поени од реакции
7
Kingdavid - се разбира дека не(y). Одамна си го имаме муабетот со тебе, никогаш до сега не си омаловажил никого во ниту една дискусија.

Кого поддржувам, не те разбрав...? Единствено му дадов совет да не биде арогантен...

До сега немам негативно искуство. Сум имал доста разговори и со свештениците и со владиката (не на тема масонерија - генерално, за религија итн.), никогаш никој не ми пререкол нешто во врска со масонеријата (носам значка и прстен, така што знаат). Што мислат лично - не би знаел да ти кажам.
Биди ми поздравен.
Не мислат ништо,масонеријата е веке длабоко навлезена во во сите религии ширум светот ,се` се одвива спрема нивниот план,православните цркви,насекаде по светот избегаа од каноните,запечатени на 7-от вселеснки собор.И пази ,КралуДавид ,пази кој е (God),а кој е,вистинскиот Бог творецот кој на народите им се претставил преку светото тројство,сето ова зближување на религиите,кое последно време го милува и нашата МПЦ, е страшна работа,ама така и ќе биде,зошто малку ќе бидат оние кои нема да го признаат оној кој ќе се зацари во соломоновиот храм.Треба многу да се пзи!

Член од
25 април 2012
Мислења
443
Поени од реакции
580
Види друже, има многу приказни, некој верува во тие приказни некој не. Имам читано нешто во врска со човековата генетика и некаде има објаснето демек човековата генетика се состои од дванаесет човечки примероци и плус една рептилоидна форма на човек. Тој вид на ,,човек“ има недостаток на човечки хормони и за да ја задржи формата на човек мора да прима човечки хормони и крв, во спротивно би почнал физички да се менува. Овој процес на формирање на модерните луѓе започнал со распадот на Атлантида и Лемурија како цивилизации кои биле многу напредни пред се технолошки. Тие рептили се дојдени од некоја галаксија (не ми текнува на името) и се Драко суштества.
Главната поента е дека човековите раси како такви исто така се создадени мноогу одамна, и тоа од некој творец кој имал технологија и си играл со генетиката.
Има многу да се пишува на оваа тема која е неприфатлива за модерната наука, и ако денешните научници сами ја побија Дарвиновата теорија.
Сите ние како луѓе имаме дел од таа рептилска генеза, во некои земји е поизразита во однос на други. Ако некој човек има над 30 % од таа генетика, кај него не се добро развиени човековите емоции, и таквите луѓе немаат грижа на совест и за нив народски се користи термин ,,ладнокрвен“, рептилите како животни немаат грејно тело, температурата во нивние тела варира па од таму е тој термин.... итн .
Многу опширна тема за дискусија, незнам дали и има нешто точно во ова, но интересна за тепање време.

C

cige

Гостин
Види друже, има многу приказни, некој верува во тие приказни некој не. Имам читано нешто во врска со човековата генетика и некаде има објаснето демек човековата генетика се состои од дванаесет човечки примероци и плус една рептилоидна форма на човек. Тој вид на ,,човек“ има недостаток на човечки хормони и за да ја задржи формата на човек мора да прима човечки хормони и крв, во спротивно би почнал физички да се менува. Овој процес на формирање на модерните луѓе започнал со распадот на Атлантида и Лемурија како цивилизации кои биле многу напредни пред се технолошки. Тие рептили се дојдени од некоја галаксија (не ми текнува на името) и се Драко суштества.
Главната поента е дека човековите раси како такви исто така се создадени мноогу одамна, и тоа од некој творец кој имал технологија и си играл со генетиката.
Има многу да се пишува на оваа тема која е неприфатлива за модерната наука, и ако денешните научници сами ја побија Дарвиновата теорија.
Сите ние како луѓе имаме дел од таа рептилска генеза, во некои земји е поизразита во однос на други. Ако некој човек има над 30 % од таа генетика, кај него не се добро развиени човековите емоции, и таквите луѓе немаат грижа на совест и за нив народски се користи термин ,,ладнокрвен“, рептилите како животни немаат грејно тело, температурата во нивние тела варира па од таму е тој термин.... итн .
Многу опширна тема за дискусија, незнам дали и има нешто точно во ова, но интересна за тепање време.
Јас од некои имам слушнато дека рептилите биле анти-масони, а од други дека тие биле во повисок степен од масоните на хиерархиската скала. Исто така имам видено и слика од Бил Клинтон каде што му е анализирана анатомијата на лицето и тврдат дека тој е рептил. Незнам дали сликата е монтираната ама имаше зумирани делови од неговите црти на лицето и стварно личеа како црти од влечуга.

Kajgana Shop

На врв Bottom