Постои можност Скопје наскоро да стане доминантно албански град?!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Да ти објаснам? Нема тука што да се објаснува, само размисли дали некогаш Христијанин ке простапи така спрема Албанец, за нас тие се криви за СЕ. И не се криви Албанците, исто сме криви и ние и тие.
Живти све...
И ние и тие сме криви...
"Секогаш кривицата има и кај двете страни."

До кога ќе пишувате глупости за атер на неприкладна политичка коректност? А?

Дали и Абориџините и Британците се взаемно криви за масакрот во Австралија во XVIII и XIX в.?
Дали и Евреите и Германците, се криви за холокаустот?
Дали и Македонците и Грците се криви за геноцидот и егзодусот во Егејска Македонија?

Како можеш, покрај сувата статистика за напади врз верски и етнички различни мети, пак да кажеш - и двете страни се криви?
На пример, колку напади имаше врз неалбанци само во текот на март и февруари? колку обратни?
Колку цркви се оскрнавени и опљачкани во доминантно муслимански региони во Мк, оваа година, а колку џамии во доминантно христијански региони?

Знаеш?

Верувам дека знаеш, пошто си дошол до заклучок дека кривицата е обострана...

:tapp:

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Да ти објаснам? Нема тука што да се објаснува, само размисли дали некогаш Христијанин ке простапи така спрема Албанец, за нас тие се криви за СЕ. И не се криви Албанците, исто сме криви и ние и тие.
аман де ти со твојте глупи приказни ме потече
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 01:13 ---
http://kajgana.com/napadnati-navivachi-na-makedonskata-reprezentacija-kaj-bit-pazar
прочитај го неколку пати пошо гледам од еднаш неможеш да сватиш

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
По пописот од 2002 било вака:

Албанци - 20.49%
Роми - 4.63%
Турци - 1.70%
Босанци - 1.50%

Значи околу 28%,судејќи по трендовите,сега муслиманското население во Скопје е околу 30%
Ако ги вброиме и општините кои гравитираат кон Скопје но не спаѓаат под градот,тогаш муслиманите одат кон 35% од вкупното население.
Во 2002 биле 32%
Не ме заебавај со веселa Математика намерно со новата територијална поделба во Скопје ја приклучија општина Сарај која има 35 000 албанци само во Скопје да има над 20% Албанци . Реалната бројка на албанци во Скопје не е над 14%. Дај да ја тргнеме општина Сарај а да ја додадеме општина Илинден нема повеќе од 10% албанци да искочат во Скопје. А и еве да ја тргнеме општина Сарај само од Скопје ќе видиш дека нема повеќе од 20% муслиманско население а тука подразбирам освен албанци и турци и босанци. А општина Илинден и во инфараструктура и во близина и по све повеќе природно припаѓа во Скопје отколку Сарај. Инаку општина Илинден во последните неколку години е економски тигар во споредба во споредба со другите општини во Скопје колку погони фабрики се отворија, најмодерно средно училиште лани направија во македонија, зошто од бизнис сферата можам слободно да ти кажам какви што услови и бенефиции се нудат да се инвестира таму во ниедна општина во Скопје не се нудат. Огромен напредок има во таа општина браво алал да му е на градоначалникот. Инаку не сум од општина Илинден . Од општина Карпош сум да не ме сфати некој погрешно. и за крај еве еден клип другите општини нека учат како се развиваат локални економии
И нека дојде на крај да ми каже дека општина Сарај е понапредна и поразвиена општина од Илинден

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
аман де ти со твојте глупи приказни ме потече
--- надополнето: 14 октомври 2012 во 01:13 ---

http://kajgana.com/napadnati-navivachi-na-makedonskata-reprezentacija-kaj-bit-pazar
прочитај го неколку пати пошо гледам од еднаш неможеш да сватиш
Јас ова го имам напишано на 19 јули а ти ми велиш да прочитам информација од 13 октомври? И немам намера да вршам дискусија со толку примитивни луѓе како тебе. Ако ти се чита читај ако не ти се чита ГИТЛА, а ако толку многу те замараат моите приказни слободно игнорирај ме.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Јас ова го имам напишано на 19 јули а ти ми велиш да прочитам информација од 13 октомври? И немам намера да вршам дискусија со толку примитивни луѓе како тебе. Ако ти се чита читај ако не ти се чита ГИТЛА, а ако толку многу те замараат моите приказни слободно игнорирај ме.
ама гледам дека веке им го дуд..ш па не е важно информацијата од која дата е
а има и понови има и постри па какви сакаш можам да ти дадам ама пак ке нема фајде за продадена душа ко што си ти

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
ама гледам дека веке им го дуд..ш па не е важно информацијата од која дата е
а има и понови има и постри па какви сакаш можам да ти дадам ама пак ке нема фајде за продадена душа ко што си ти
Продадена е мајка ти сељачиште невоспитано. Не се сите како тебе неиживеани па да мора со секој албанец да се смртно мразат. Има некои што малку мислат за разлика од тебе и пробуваат да покажат на сите дека на овој свет сите сме исти!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Продадена е мајка ти сељачиште невоспитано. Не се сите како тебе неиживеани па да мора со секој албанец да се смртно мразат. Има некои што малку мислат за разлика од тебе и пробуваат да покажат на сите дека на овој свет сите сме исти!
не сме сите исти ФАКТ
ти си тешка будала што веруваш во бајки
има мал ама многу мал процет од нив што се ок
ама гледам имало и кретени ко тебе
нема тука јас да ти оправам криви рогови само немој мн да се лигавиш по форумов пошто смешен си и ако не примети на никој не му се итересни твоите исфантазирани приказни за соживот и како ти е ок со бракава наши
слободно продолжи да им го дуд..ш и не ми реплицирај веке АЈТ

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Скопски регион:

Број

%
Вкупно 571. 040 100
Македонци 367.717 64.39
Албанци 132.014 23.11
Роми 23.976 4.19
Срби 17.650 3.09
Бошњаци 12.823 2.24
Турци 12.123 2.12
други 4.737 .8

Најголема религија во регионот е православието.

http://mk.wikipedia.org/wiki/Скопскиот_регион
Во скопскиот регион моментално % на муслиманите иде кон 40%.
Скопје е Македонија во мало...и во Македонија муслиманското население моментално се движи кон 40% ако веќе не достигнало 40%.

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Скопје е Македонија во мало...и во Македонија муслиманското население моментално се движи кон 40% ако веќе не достигнало 40%.
Cista spekulacija, i provokacija - brojot na muslimani vo Skopskiot region, so se Poloski region so se kumanovski region e edvaj 40%.

Broj na naselenie vo procenti vo site tri regioni (Polog, Skopski i Kumanovski) al - 38.9%, mak 50.3, Tu. 2.7%, Ro 3.1%, Sr. 2.7%, bosn 1.2, drugi 1%

Ova ti se podatoci od Drzaven zavod za statistika.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
ЉуБчо, ти си бе???

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
ЉуБчо, ти си бе???
E он ли е не ли е у право е човекот иде кон тоа се котат пет пати повеке од нас .. и шо прајме кога една година можеби ќе стигнат и до рамномерно колку нас или можеби и мнозинство !? Ќе плачеме што не сме го послушале Љубчо на времето

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
E он ли е не ли е у право е човекот иде кон тоа се котат пет пати повеке од нас .. и шо прајме кога една година можеби ќе стигнат и до рамномерно колку нас или можеби и мнозинство !? Ќе плачеме што не сме го послушале Љубчо на времето
Па се котат бе.Еве дај и ние да се котиме.Ама ние глумиме еманципираност и модерно однесување.И после ќе плукаме по Албанците и муслиманите,а уствари сами ќе си сме криви.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Па се котат бе.Еве дај и ние да се котиме.Ама ние глумиме еманципираност и модерно однесување.И после ќе плукаме по Албанците и муслиманите,а уствари сами ќе си сме криви.
Криви сме што сакаме да поживееме пред брак ? сакаме модерен живот ? затоа сме криви :) ? или криви сме што за 15% од територијата се правевме патриоти и сега ќе си трпиме ? за Дебар којшто одсекогаш бил Албански ? и за Тетово и Гостивар којшто се во неповрат :)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Криви сме што сакаме да поживееме пред брак ? сакаме модерен живот ? затоа сме криви :) ? или криви сме што за 15% од територијата се правевме патриоти и сега ќе си трпиме ? за Дебар којшто одсекогаш бил Албански ? и за Тетово и Гостивар којшто се во неповрат :)
Е така де.Ние сакаме да си поживееме пред брак,ама други си имаат агенда и си ја тераат.За тие 15 % од територијата некој гинел,па сега ЉуБчо и такви како тебе ќе ја раздаваат.И кој ти гарантира бе дека кога ќе ги земат тие 15 % нема да се наоштрат на други 15 %???
Дебар никогаш не бил албански,а за Тетово и Гостивар види на почетоков од постов.

Kajgana Shop

На врв Bottom