Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Така размислуваш сега можеби другачие би размислувал ако имаш деца којшто треба да ги нараниш и ако се наоѓаш во безизлезна ситуација(не дај боже) ..
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 15:15 ---

Сигурна си ? а тоа што можеш легално да работиш насекаде во Европа ? а мислам дека и САД ? o_O мислиш дека има улога или не
Јас имам деца а немам бугарски пасош,а децата ниту ми се гладни и жедни ниту голи и боси.Не ми е јасно што толку напињаш за бугарски пасош?Ако посредуваш, си има огласи бе не тупи на форуми.И со Македонски пасош можеш да работиш кој те излажа дека не може.А за УСА и со МКД и со БГ пасош ти треба виза!
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 20:26 ---
Da,nedelava,bev na intervju,pominav,dobiv brojce,i so Gospod napred,posle Nova Godina,ke go imam
Со среќа нека ти е.Среќен пат и еден бугар помалце.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Јас имам деца а немам бугарски пасош,а децата ниту ми се гладни и жедни ниту голи и боси.Не ми е јасно што толку напињаш за бугарски пасош?Ако посредуваш, си има огласи бе не тупи на форуми.И со Македонски пасош можеш да работиш кој те излажа дека не може.А за УСА и со МКД и со БГ пасош ти треба виза!
Ете ти сега проблем .... ајде да почнеме со време
1. Не реков дека со Македонски пасош ќе бидеш по автоматизам гладен и бос
2. Не се напињам има тема и одговарам на луѓе у заблуда
3. Нити посредувам нити поседувам
4. Со Македонски пасош имаш триста процедури и ако те викаат од таму а со Бугарски можеш исто како во твоја држава да бараш работа низ цела Европа :)
5. И да има поволности не се будали луѓето , кога неможеш да се снајдеш во твојата држава (патем подлежна на терор и рекет подолго време веке) каде реално е тешко ќе се снаоѓаш како можеш

V

viktora

Гостин
Со +1 пасош кој вреди повеќе од Македонскиот верувај дека тешко да останеш гладен. Со тој ист пасош си рамноправен жител на европска унија. 50% од реалната плата е 2000% поглема од тукашнава Македонска плата.
На времето Југословенскиот пасош беше на цена и сите се тепаа да го имаат, зошто за да станат југословени или да им се подобри животот?
Со македонски пасош кој умрел од глад до сега?Како што реков и со МК пасош можеш да работиш во ЕУ што толку те буни.Другар отиде за Малта почна да работи,немаше неполн месец газдата му поднесе барање за годишна работна виза и ја доби .Веќе 7 месеци е тамо.

K

King_Stone

Гостин
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 20:26 ---

Со среќа нека ти е.Среќен пат и еден бугар помалце.
Ќе дојде и твојот ред,сега нека помине гужвата,стварно има многу што по цен ден чекаме пред министерството,а така било секојдневно.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
135
како прво 220% не е посредник, не дека го знам кој е, немој да мислиш оти посредниците дремат на фб на кајгана и барат муштери, се лажиш, појди источна македонија да видиш шо се работи организирано ги носат со коли со што не луге, на не некој да дреми на кајгана и да бара муштери ;) друга работа немаш појма колку македонци со бугарски пасоши возат шведска данска, тој што знај знај, немора да ти објаснувам, лично познавам луге што си останаја таму да живеат. 3та работа да, можи и со македонски пасош да работиш, ама со работна дозвола, на која шансите да ти дај работа некој ти се 0.ништо, мислиш дека некој ке ти гарантира да те запосли во ЕУ ни чуен ни виден, ти се молам? се лажиш, а за разлика со бугарски не ти треба работна дозвола

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Со македонски пасош кој умрел од глад до сега?Како што реков и со МК пасош можеш да работиш во ЕУ што толку те буни.Другар отиде за Малта почна да работи,немаше неполн месец газдата му поднесе барање за годишна работна виза и ја доби .Веќе 7 месеци е тамо.
Колку невработени има во МК? Дали знаеш како се снаоѓаат за да преживеат? Како што рече за другарти и за останатите со мк пасош, тоа е шака луѓе кои можат да се избројат на прсти. Ако тебе ти е убаво така или имаш розеви очила или добро си се удала.

п.с. Зошто другарти фатил уџум во Малта? Зошто не сака да живее во оваа наша богата држава?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
ДРУГАРТИ РАБОТИ СО ФАКУЛТЕТ И ВЕРОЈАТНО КАКО ПРОГРАМЕР НЕ КАКО ЧОВЕК БЕЗ ФАКУЛТЕТ !!! АМАН

V

viktora

Гостин
Ќе дојде и твојот ред,сега нека помине гужвата,стварно има многу што по цен ден чекаме пред министерството,а така било секојдневно.
Па недај боже ама ако решам да вадам втор пасош биди сигурен нема да биде бугарски.Исти ѓавол ти е да со МК да со БГ пасош секогаш ќе бидеш граѓанин од втор ред.Резервирано работа ќе имач во комунална хигиена,угостителство или граѓевина.Асална работа не ти даваат.Патем самиот ќе се дознаеш,блгарското пасапортче под мишка и кога ќе отидиш во ЕУ че ти текне на моите зборови.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Па недај боже ама ако решам да вадам втор пасош биди сигурен нема да биде бугарски.Исти ѓавол ти е да со МК да со БГ пасош секогаш ќе бидеш граѓанин од втор ред.Резервирано работа ќе имач во комунална хигиена,угостителство или граѓевина.Асална работа не ти даваат.Патем самиот ќе се дознаеш,блгарското пасапортче под мишка и кога ќе отидиш во ЕУ че ти текне на моите зборови.
Имам пријател што работи во Google во Германија, сигурно не чисти таму. Нормално со бугарски пасош.

K

King_Stone

Гостин
Примеров ти е лош,и кај мене братучедка замина со семејството во Австрија и таму работат со македонски пасош,ама свекор и е жител таму,и им гарантира,кога ке станат државјани,и македонскиот пасош нема да им треба. Ама тоа се исклучоци

V

viktora

Гостин
како прво 220% не е посредник, не дека го знам кој е, немој да мислиш оти посредниците дремат на фб на кајгана и барат муштери, се лажиш, појди источна македонија да видиш шо се работи организирано ги носат со коли со што не луге, на не некој да дреми на кајгана и да бара муштери ;) друга работа немаш појма колку македонци со бугарски пасоши возат шведска данска, тој што знај знај, немора да ти објаснувам, лично познавам луге што си останаја таму да живеат. 3та работа да, можи и со македонски пасош да работиш, ама со работна дозвола, на која шансите да ти дај работа некој ти се 0.ништо, мислиш дека некој ке ти гарантира да те запосли во ЕУ ни чуен ни виден, ти се молам? се лажиш, а за разлика со бугарски не ти треба работна дозвола
Да бе ама јас слушнав со шлепери ги носеле,еве и од западна потрчаа натамо.Второ работиш недела две на пробно(никој не пријавува од прв ден па кој сака од каде сака да е,мора да го провери) па ако се покажеш самата фирма ти аплицира.

K

King_Stone

Гостин
Зависи за што сме квалификувани,и американски да имам пасош,нема да ме стават менаџер

V

viktora

Гостин
Колку невработени има во МК? Дали знаеш како се снаоѓаат за да преживеат? Како што рече за другарти и за останатите со мк пасош, тоа е шака луѓе кои можат да се избројат на прсти. Ако тебе ти е убаво така или имаш розеви очила или добро си се удала.

п.с. Зошто другарти фатил уџум во Малта? Зошто не сака да живее во оваа наша богата држава?
Грешка, не се шака.И другарми заминал да спечали некоја пара а не дека несака да живее во оваа МОЈА(ти си имаш друга)држава.
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 20:59 ---
ДРУГАРТИ РАБОТИ СО ФАКУЛТЕТ И ВЕРОЈАТНО КАКО ПРОГРАМЕР НЕ КАКО ЧОВЕК БЕЗ ФАКУЛТЕТ !!! АМАН
Во ресторан.
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 21:02 ---
Примеров ти е лош,и кај мене братучедка замина со семејството во Австрија и таму работат со македонски пасош,ама свекор и е жител таму,и им гарантира,кога ке станат државјани,и македонскиот пасош нема да им треба. Ама тоа се исклучоци
Значи ако сакаш можеш да се снајдеш и без бугарски пасош така?
--- надополнето: 19 октомври 2012 во 21:04 ---
Имам пријател што работи во Google во Германија, сигурно не чисти таму. Нормално со бугарски пасош.
Од 1 мил бугари кои ја напуштиле БГ дали 10% имаат работа по струка.Другарти имал среќа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom