Breaking Bad

Fr0ST

Hail The King!
Член од
15 јуни 2012
Мислења
60
Поени од реакции
92
Стварно пред да ја снимаат серијава ги учеле како да куваат crystal meth

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Имале хемичар специјалиста и усвари се што се кувало што прикажуваат во серијата е баш постапката за праење кристал мет.
А усвари плавиот што го користат во серија било нешто као бомбони и си грицкале сите од време на време од него, збореше баш Хајзенберг на некое интервју.:)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Значи, во серијата се вклучени вистински хемичари кои им го објасниле процесот али не целосно. Сите постапки кои ги прават се точни но никогаш не е целосно, а и нема да биде. Всушност, актерите не прават ништо, туку само трошат материјали. И на крај, тоа што демек е meth се уствари бомбони.

D

dystopian

Гостин
Заразив уште еден колега со серијава. Три сезони за една недела. Уоп... уоп... опа гангнам стајл!
Јас летоска заразив другар што мрази серии и единствена серија што ја има изгледано до крај е Lost. Едвај го натерав да и даде шанса на ББ. Се сеќавам ми рече "ај добро, аман, ќе изгледам една-две па ќе легнам да спијам...". Кога се пуштив утредента на фб уште беше онлајн, ми пиша дека е до втора сезона. :pos:

Ги изгледа сите четири сезони за помалку од недела дена и после скоро секој ден ме прашуваше кога излегува нова епизода од петта сезона.

Breaking Bad FTW :D

Fr0ST

Hail The King!
Член од
15 јуни 2012
Мислења
60
Поени од реакции
92
Јас заразив 3ца колеги од факс ме гледаат само следам некои работи во врска со серијата на пауза им раскажувам за некој сцени шо сум ја гледал епизодата мината вечер и сите добро која е таа серија ке му кажам BB...сите ај ке ја видиме утре дента идеме на факс и ми раскажуваат тие дека ногу била добра сеа скоро се сите до 3та сезона ги симнувам 4 и 5та HDTV на сите има да му ја раздавам како ботнет ке се ширам со серијава :D :D: D

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.998
Поени од реакции
12.656
И јас се заразив со серијава изгледа, 2 сезони за 1 недела и едвај чекам вечер да ја пуштам третата. Феноменална приказна, ќе го одсакам Декстер...
Благодарност од браќата на скајп тие ми ја предложија исто и six feet ама таа ќе почека изгледа и осеќам дека ќе биде добра :)

Kajgana Shop

На врв Bottom