Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Море Атист :P

Не си ме разбрал, очигледно е:P

Јасно и гласно мал милион пути сум кажал - не дискутирам од социолошки аспект. Сум за апсолутна социјализација. Сум за брак како граѓанска придобивка.
Овој дел воопшто не е спорен и така и реков.
Зошто велиш да оставам лобија кои се составен дел од ова прашање.
Зошто се што се коси со вашата апсолутна вистина претставува теорија на заговор?

Каде е лицемерието?

Оти јас сум лицемерен кој си го кажува ставот и меѓудругото го разгледува и оној контрастав, а вие кои сте апсолутно убедени дека вашиот став е вистинит не сте лицемери?
Да, не сте лицемери, вие сте верници во наштелувани вистини.
Ти ми зборуваш за наштелувана вистина, а пласираш некои си твои наштелувани вистини. Демек некакво си лоби во 1973та........ итн...Ете тука го гледам лицемерието (не само твое, да не ме сфатиш погрешно). Каде е мојата наштеливана вистина? Дали е вистина дека на листата на болести до таа 1973та без патологија и без никакви медицински наод е ставена на листа на болести? Ова е мојата наштелувана вистина? Или искривен “аргумент“ со кој треба демек да се анатемиса ЛГБТ популацијата?

Овој дел воопшто не е спорен и така и реков.

Ти ми зборуваш за наштелувана вистина, а пласираш некои си твои наштелувани вистини. Демек некакво си лоби во 1973та........ итн...Ете тука го гледам лицемерието (не само твое, да не ме сфатиш погрешно). Каде е мојата наштеливана вистина? Дали е вистина дека на листата на болести до таа 1973та без патологија и без никакви медицински наод е ставена на листа на болести? Ова е мојата наштелувана вистина? Или искривен “аргумент“ со кој треба демек да се анатемиса ЛГБТ популацијата?

Батка во болдот е вистината:PПонекогаш и во виното де, особено црвеното, ама овој пут е во болдот.

Листа на болести цивилизираниот свет како таква запишана на хартија ја познава околу еден век.

Претходно си знаеле луѓето што е болештина и немале потреба од евиденција.

Илјадници години наназад го имале статусот кој што го имааат и сега.

Единствената промена е парчето хартија каде пар психолози БЕЗ НИТУ ЕДЕН МЕДЕЦИНСКИ ДОКАЗ, КАКО ПОЛИТИЧКА ОДЛУКА ставаат потпис дека не е болест.

Голема работа. Тоа не го промени ставот на огромното мнозинство, оној вродениот нели, а тоа е одбојноста кон истполовиот секс.
И ниту еден закон тоа не може да го промeни, капираш.

Наштелуваната вистина е во заклучокот донесен во таа 1973 година врз база на едно големо ништо, а подоцна истиот тој заклучок е употребен како АПСОЛУТНA ВИСТИНА И НЕСОБОРЛИВ АРГУМЕНТ во дискусијата за ЛГБТ популацијата.

Тоа се вика ДОГМА во религијата. А ти како сакаш наречи го тој заклучок. Твое право си е.
Јас ќе си ја викам догма и понатаму, наштелувана вистина и ќе ве сметам за несериозни најблаго речено, бидејќи не сакате да ја видите и другата страна на паричката, па после да ја отфрлите 100%.

п.с. Никој не вели дека треба да се анатемис ЛГБТ популацијата. Напротив.
Не мора секој пост да ви завршува како оној од спротивната страна и посакува лошо на ЛГБТ популацијата.
ТОа не е точно. Само ви нуди повеќе простор во чистењето на вашата совест за прифаќањето на една догма, и ништо повеќе.

Батка во болдот е вистината:PПонекогаш и во виното де, особено црвеното, ама овој пут е во болдот.

Листа на болести цивилизираниот свет како таква запишана на хартија ја познава околу еден век.

Претходно си знаеле луѓето што е болештина и немале потреба од евиденција.

Илјадници години наназад го имале статусот кој што го имааат и сега.

Единствената промена е парчето хартија каде пар психолози БЕЗ НИТУ ЕДЕН МЕДЕЦИНСКИ ДОКАЗ, КАКО ПОЛИТИЧКА ОДЛУКА ставаат потпис дека не е болест.

Голема работа. Тоа не го промени ставот на огромното мнозинство, оној вродениот нели, а тоа е одбојноста кон истполовиот секс.
И ниту еден закон тоа не може да го промeни, капираш.

Наштелуваната вистина е во заклучокот донесен во таа 1973 година врз база на едно големо ништо, а подоцна истиот тој заклучок е употребен како АПСОЛУТНA ВИСТИНА И НЕСОБОРЛИВ АРГУМЕНТ во дискусијата за ЛГБТ популацијата.

Тоа се вика ДОГМА во религијата. А ти како сакаш наречи го тој заклучок. Твое право си е.
Јас ќе си ја викам догма и понатаму, наштелувана вистина и ќе ве сметам за несериозни најблаго речено, бидејќи не сакате да ја видите и другата страна на паричката, па после да ја отфрлите 100%.

п.с. Никој не вели дека треба да се анатемис ЛГБТ популацијата. Напротив.
Не мора секој пост да ви завршува како оној од спротивната страна и посакува лошо на ЛГБТ популацијата.
ТОа не е точно. Само ви нуди повеќе простор во чистењето на вашата совест за прифаќањето на една догма, и ништо повеќе.
Е батка, батка....
Ти реков настрана лобијата и догми и конспираси теории. Но ти си запнал за нив. ОК да зборуваме за нив.
Лобијата (знаеш чии) до пред еден век (твои зборови, а ќе да е и порано) пред се без патологија и без медицински доказ, ја ставиле на таа листа. Догматски прифаќаш (иако си против догмите, кој те знае, барем така велиш) дека таму и требало да остане, не согледувајќи ја другата страна од паричката, а од друга страна обвинуваш како други не ја гледале другата страна. Каде ти заглави гледајќи догматски кон едната страна на паричката? Да Догма Доналде, Догма над сите догми. И тоа од најлошите која ти ја критикуваш, библиската (или црковната како ти е помило) да има влијание на медицината. Сеуште ли таа треба да кажува што е болест а што не? Ако одевме по нејзиното, немаше да постојат ни абортуси ни ин-витро оплодувања.

И велиш никој не ја анатемисува? :cuc: Камо да е така. Многумина го прават баш тоа, анатемисувајќи ги, користејќи ги догмите, користејки го твојов таканаречен аргумент дека некогаш, пред и да бидат родени, била на некаква си листа на болести.

П.С. Настрана анемозитетот на на одредели луѓе кон таа заедница, тоа не е предмет на дискусијава, секогаш ќе ги има, па дури и во земји каде закони за геј бракови, и за посвојување од истите си постојат.

Според Јанкулоска, бракот е дефиниран единствено меѓу маж и жена преку природни закони. Зошто, министерке тоа не е случај и со, да речеме, моржовите?
Интересно е како во рок од една недела приказната доби сосема нова димензија. Хомофобиците стана загрозена раса која стравува од притисоци, напади и закани од хомосексуалците и либералите. Сметам дека е дојдено време да изгласаат закон против сексуална дискриминација. За да си се заштитат себеси. :)

Моржот не влегува во брак колку што знам. Затоа е бесполезно да се бара оправдание во природата за нешто кое не е природно. Бракот е вештачка творба, создаден (во контекст на темава) главно ради придобивка, она што го кажа Бети Буп.
Дали пингвини мажјаци се санкале или мажи делфини меѓусебно мастурбирале се застарени и веќе побиени аргументи кои не држат здрава логика. Пингвинот не гради домови за стари лица, нема болници и гинеколошки клиники...се борат за доминација во јатото.

Penguins have gay 'flings' because they are lonely - but end up in a heterosexual couple
Penguins do not form long-term homosexual relationships despite same-sex flirting, a new study has found.
Scientists who studied a colony of King Penguins discovered that even though more than 25 per cent of the males displayed in same-sex pairs only two birds bonded permanently.
Even those two penguins were later seen caring for eggs as part of a heterosexual pair.
Experts believe that the penguins might indulge in some same-sex flirting because they are 'lonely' due to a lack of female penguins in the colony.
The dark side of Flipper: He's sexual predator of the seas who resorts to rape to get his way
They look friendly and gentle enough. But dolphins also have a dark side, a study has revealed.
When they want to get their way, they resort to ‘rape’.
An international team of researchers spent six years studying the behaviour of 120 bluenose dolphins in Shark Bay, Western Australia.
апдејт на податоците, се надевам догматиците ќе ги земат предвид овие официјални податоци наместо 7-10-те % од 90-тите години​
UK's homosexual population size revealed: Just 1.5% of Britons say they are gay, lesbian or bisexual
Just one in 100 people in the UK say they are gay or lesbian, the first ever survey of British sexual identity has revealed.
A further one in every 200 people are bisexual, according to the data published by the Office for National Statistics (ONS).
за тврдењето за хомосексуалноста од памтивек наваму
The only gay in the Stone Age village: Scientists find Czech long houses - and one male skeleton buried as if he was a woman
Archeologists who uncovered the first homosexual caveman have discovered the prehistoric village where he was 'the only gay' man.
The male skeleton - believed to be nearly 6,000 years old - was found buried in the same way that Neolithic communities buried women, suggesting he was a different sexuality.
Now the same team of experts have discovered what they believe was his home village near Prague in the Czech Republic.
Another member of the archaeological team, Katerina Semradova, said that colleagues had uncovered an earlier case dating from the Mesolithic period where a female warrior was buried as a man. She added that Siberian shamans, or witch doctors, were also buried in this way but with richer funeral accessories appropriate to their elevated position in society.​
‘This later discovery was neither of those. We believe this is one of the earliest cases of what could be described as a transvestite or third-gender grave in the Czech Republic.’
From history and ethnology, we know that people from this period took funeral rites very seriously so it is highly unlikely that this positioning was a mistake,’ said lead researcher Kamila Remisova Vesinova.

Моржот не влегува во брак колку што знам. Затоа е бесполезно да се бара оправдание во природата за нешто кое не е природно. Бракот е вештачка творба, создаден (во контекст на темава) главно ради придобивка, она што го кажа Бети Буп.

Доколку некој хомосексулец го каже болдираново, тогаш тој смета дека „хетеросексуалниот однос е најпримитивниот и сите хетеросексуалци треба да се запалат“. Според министерката, а и многу нејзини истомисленици, бракот е природна појава, како дожд или снег.

Според Јанкулоска, бракот е дефиниран единствено меѓу маж и жена преку природни закони. Зошто, министерке тоа не е случај и со, да речеме, моржовите?:)

Зошто правиш споредба помеѓу човек и животно?

Отсега ќе те сметам на ниво на куче,ок... :свиркам:

Доколку некој хомосексулец го каже болдираново, тогаш тој смета дека „хетеросексуалниот однос е најпримитивниот и сите хетеросексуалци треба да се запалат“. Според министерката, а и многу нејзини истомисленици, бракот е природна појава, како дожд или снег.
Бракот озаконет со правен документ не е создаден во природата, вака е појасно. Моржот не влегува во брак во црква, делфините не се венчаваат во матично...човекот го уредил пред се заради своите потомци, се знае зошто, во какви уредувања живее човекот.

Зошто правиш споредба помеѓу човек и животно?

Отсега ќе те сметам на ниво на куче,ок... :свиркам:

Еве вака. Доколку бракот беше природна појава ќе се сретнеше и кај други видови. Но, бидејќи не е, туку е социјална појава, се сретнува само кај човекот кој е најсовршено суштество. Јасно е сега?

Можеби затоа што и човекот е животно? :eek:

Ок.
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 15:25 ---
Еве вака. Доколку бракот беше природна појава ќе се сретнеше и кај други видови. Но, бидејќи не е, туку е социјална појава, се сретнува само кај човекот кој е најсовршено суштество. Јасно е сега?

Не,сеуште се прашувам како може да ми правиш споредба животно со човек....

Значи хомосексуалноста за каква збориме не е својствена кај животните, ниту бракот, ниту оплодувањето и потомците како краен продукт на 2 живи створа...или се работи за доминација, омаловажување или за територии или за мањак женки. Затоа покрај најновите научни сознанија, демоде е веќе да се повикуваме на делфини и пингвини.

Ок.
Не,сеуште се прашувам како може да ми правиш споредба животно со човек....
Види, ова веќе не е мој проблем што не можеш да разбереш. Да нацртам ако не?
Час по природа: Природата е таму каде припаѓаме и опфаќа се што не опкружува. Во неа постојат определени правила на игра кои ги викаме закони. Тие закони важат за сите учесници во природата, вклучувајќи го човекот, зајчето, мравката, марулата итн. Доколку законите не важат за некој елемент, тогаш тој елемент е изолиран и не припаѓа тука.
Применето ова со бракот како природна појава, мора да постои кај сите елементи на природата. Може да не сака моржот да склучи брак, но секогаш природата му ја остава отворена понудата да стапи во брак..

Види, ова веќе не е мој проблем што не можеш да разбереш. Да нацртам ако не?
Час по природа: Природата е таму каде припаѓаме и опфаќа се што не опкружува. Во неа постојат определени правила на игра кои ги викаме закони. Тие закони важат за сите учесници во природата, вклучувајќи го човекот, зајчето, мравката, марулата итн. Доколку законите не важат за некој елемент, тогаш тој елемент е изолиран и не припаѓа тука.
Применето ова со бракот како природна појава, мора да постои кај сите елементи на природата. Може да не сака моржот да склучи брак, но секогаш природата му ја остава отворена понудата да стапи во брак..

Не мора да црташ.
Да му е*ам мајкаму то стара, толку ли не можеш да сфатиш се,па се базираш на законите пропишани во оваа држава?
-Има закони каде што ќе се запали македонско знаме ќе има строги казни,па го палеја албанците и никој не ги казни.Но да не отворам тема за тоа каде што не треба само ти давав споредба.
Мора да сфатиш дека природно како што треба да биди е ЖЕНА + МАЖ=ДЕТЕ,а тоа го прави С Е М Е Ј С Т В О Т О!

Смешно ми е споредба кога се прави човек со животно,особено со морж.:pos:
Најпрвин ние размислуваме,планираме,зборуваме,вршиме некое дејство (свесно,несвесно го прават само ненормалните луѓе.)
Животните во дивината се убиваат меѓу себе ланец на исхрана па никој не приведил животно... А кај нас за секое прекршено дело се оди во затвор. (убиство на човек или канибализам!).

Не мора да црташ.
Да му е*ам мајкаму то стара, толку ли не можеш да сфатиш се,па се базираш на законите пропишани во оваа држава?
-Има закони каде што ќе се запали македонско знаме ќе има строги казни,па го палеја албанците и никој не ги казни.Но да не отворам тема за тоа каде што не треба само ти давав споредба.
Мора да сфатиш дека природно како што треба да биди е ЖЕНА + МАЖ=ДЕТЕ,а тоа го прави С Е М Е Ј С Т В О Т О!

Смешно ми е споредба кога се прави човек со животно,особено со морж.:pos:
Најпрвин ние размислуваме,планираме,зборуваме,вршиме некое дејство (свесно,несвесно го прават само ненормалните луѓе.)
Животните во дивината се убиваат меѓу себе ланец на исхрана па никој не приведил животно... А кај нас за секое прекршено дело се оди во затвор. (убиство на човек или канибализам!).

Бегаш од поентата. Не го разбираш концептот на природен закон и социјален закон. Бракот е социјална појава. Човекот го измислил за да си го олесни заедничкиот живот со партнерот. Не влегува во брак оти природата го притиска поради законот за бракови. Постојат еден куп регулативи и закони кои дополнително покажуваат дека бракот е социјална појава, а не природна.
А споредбата со животни игнорирај ја. Можеш наместо морж да ставиш растение, пример ананас. И ананасот е дел од природата и не стапува во брак. :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom