Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не претеруваме. :) Силнa е, една од најсилните либерални лоби групи, ама далеку, светлосни години далеку од најмоќнa.
Е ајде објасни му го тоа:)
Ако беше најсилно до сега сите ќе коленичевте да се извинувате, а не уште да навредувате :D

Да не претеруваме. :) Силнa е, една од најсилните либерални лоби групи, ама далеку, светлосни години далеку од најмоќнa.

Е ајде објасни му го тоа:)
Ако беше најсилно до сега сите ќе коленичевте да се извинувате, а не уште да навредувате :D

Моќно во рамките на тоа што сака да го добие.

Доволно финансии пред се, и инфилтрирани луѓе на вистински места.

Земете прочитајте мајку му што вели другата страна за сето ова, оставав и линкови за фамозната 1973 година и начинот на кој што ја издејствуваа јаловата победа.

Доволно финансиски моќно да истера секакви кампањи на ТВ по западот, и организирање на јавни геј паради.

Е сега тука помага и индолентоноста на спротивната страна и секако преќутното премолчување и оставање на работите да одат како што одат.

Да се разбереме, и тоа е во ред. Секој се бори за својата кауза на начини како што знае и умее.

Меѓутоа од она што јас имам добиено впечаток цврсто стојам на ставот дека геј лобито со своите потези од 1973 наваму, повеќе и штети на геј заедницата отколку што и помага.

Инструментот наречен јавно спамирање и геј паради се повеќе штетни отколку корисни.

Доколку ЛГБТ заедницата останеше под "капата болести" досега ќе беа етаблирани пергектно во општеството, и прифатени далеку повеќе и од поголем број луѓе ширум светот.

Доколку ЛГБТ заедницата останеше под "капата болести" досега ќе беа етаблирани пергектно во општеството, и прифатени далеку повеќе и од поголем број луѓе ширум светот.

Под болести нека останат тие што се болни.
Геј лобито ако беше јако во онаа мерка во која зобураваш ти денес ќе немаше општество без вметнат закон и посвојување на деца. Секој испад како Белград ќе беше најстрого санкциониран. Но не е. Тоа е реалноста погледни подобро.

Под болести нека останат тие што се болни.
Геј лобито ако беше јако во онаа мерка во која зобураваш ти денес ќе немаше општество без вметнат закон и посвојување на деца. Секој испад како Белград ќе беше најстрого санкциониран. Но не е. Тоа е реалноста погледни подобро.

Види то е твој став и го почитувам:)

Испадот во Белград е сосема друга приказна.

Не е во ред да се тепаат луѓе. Но, не е во ред ни геј парада според мене. Ај сеа ние да си праиме хетеро-парада.

Ако беа под таа капа, ќе немаше потреба од закони кои на сила ќе им носат убаина.

Самите хетеросексуалци ќе го избалансираа својот став кон ЛГБТ популација.

Тоа е психологија на толпата, која по ова прашање, апсолутно сум сигурен дека ќе реагираше далеку попозитивно ако си останеа под таа капа.

Види то е твој став и го почитувам:)

Испадот во Белград е сосема друга приказна.

Не е во ред да се тепаат луѓе. Но, не е во ред ни геј парада според мене. Ај сеа ние да си праиме хетеро-парада.

Ако беа под таа капа, ќе немаше потреба од закони кои на сила ќе им носат убаина.

Самите хетеросексуалци ќе го избалансираа својот став кон ЛГБТ популација.

Тоа е психологија на толпата, која по ова прашање, апсолутно сум сигурен дека ќе реагираше далеку попозитивно ако си останеа под таа капа.

И ова е твој став и јас го почитувам. Али апсолутно не се согласувам.

И пак баби и жаби мешање :tapp: . Тој некој пред мноогу време интелектуално ги попречувал жените, а не од девијантни појави.

Ај уште еднаш пишете дека мешам баби и жаби, пошто ако нешто си го повториш доволен број пати, станува вистина, нели :tapp:
Збориме за ускратени права и тоа е тоа. Правата секогаш ги ускратуваат оние со слепи верувања и оние кои имаат лична корист од обратната ситуација. Во која категорија спаѓаш ти?

Моќно во рамките на тоа што сака да го добие.

Доволно финансии пред се, и инфилтрирани луѓе на вистински места.

Земете прочитајте мајку му што вели другата страна за сето ова, оставав и линкови за фамозната 1973 година и начинот на кој што ја издејствуваа јаловата победа.

Доволно финансиски моќно да истера секакви кампањи на ТВ по западот, и организирање на јавни геј паради.

Е сега тука помага и индолентоноста на спротивната страна и секако преќутното премолчување и оставање на работите да одат како што одат.

Да се разбереме, и тоа е во ред. Секој се бори за својата кауза на начини како што знае и умее.
За ова се согласувам. Се доволно моќни да фрлат пари каде што треба за некои работи да пројдат. Кога либерални влади се на власт. Ама далеку од доволно моќни за да издејствуваат нешто повеќе од јалова победа. Спротивната страна премолчува и е индолендна, бидејќи реално оваа битка е неважна. Додека првата екипа на либералите се гњави со геј права, конзервативците водат држави, а оваа битка ја оставаат за собирање на искуство на младиот кадар. :)

И ова е твој став и јас го почитувам. Али апсолутно не се согласувам.

Не е битно дали се согласуваме :)

Битно е што секој може да го изрази својот став.

За вакви прашања нема јасна граница и апсолутна точност.

Лошо е кога некој ќе замисли дека неговиот став претставува сполутна вистина, било да е позитивен или негативен. А посотјат и такви персони.

И во два спротвставени става, имаш барем мал дел вистина во едниот.

Интересен следниов момент.

Кога пред низа месеци решив да пишувам на оваа тема, која дотогаш воопшто не ме тангирала во реалноста, а богами ни сега, и да го изразам својот став околу оваа појава, очекував повеќе дискусија за споделување искуства од медицината, и сознанија од истата за оваа појава, како и отворен разговор на луѓе припадници на ЛГБТ заедницата околу нивниот секојдневен живот, па и делови од сексуалниот, како би се срушиле некои табуа и би се доближиле дел од размислувањата.

Но како фидбек се доби пред се кафанска дискусија околу социјалниот аспект на оваа популација, и взаемни навреди меѓу двете наметнато спротивставени страни, како и лупање еден единствен линк од википедија што е болест, и дека од 1973 не е болест и тоа е бре Бибилја у денешно време.
За мене секој оној што не успева да ги согледа двете страни на паричката, и се обидува да наметне 100%ен сопствен став како апсолутна вистина, не прифаќајќи да ја заврти паричката и од другата страна, е класичен верник во одредени дефиниции и наштелувани вистини.

Мое лично мислење е дека хомосексуалноста како тема и нетрпеливоста кон истата од одредени персони, како и смртно залагање за нив од другата опција, е изнудено токму од таквиот тип на дискусија - нереален, се гледа само сопствената вистина и обидот да се биде центар на внимание во таква дискусија.

Јас лично сметам дека одамна на форумов нема место за сериозна дискусија на оваа тема:)

Ме интересира потребни ли се воопшто две спротивстванеи страни со дијаметрално спротивни размислувања по ова прашање? Според мене е апсолутно непотребно.
Помина времето на инквизицијата и палењето и убивање луѓе. Заминаа и нацистите со своите идеи во историјата.
Живееме во свет кој робува на интелектот и технологијата.
Сите поврзани прашања со оваа појава без разлика дали ја смета некој за болест, ненормална или пак сосема спротивно, заслужуваат одговор и објаснување за спротивното мислење.

Класичното инаетење и фурање во филм дека едната страна е сосема во право, доведуа до ваква ситуација на форумов, каква што ја имаме во моментов. А тоа е фаќање сеир, и препукување меѓу пар луѓе на најниско ниво.

А ребаше да биде нешто сосема спротивно......

Ебеш му матер форум трпи се;) Очигледно е.

очекував повеќе дискусија за споделување искуства од медицината, и сознанија од истата за оваа појава.
Медицината? Има сознанија, има истражувања.
На пример истражувањето на швеѓаните публикувано во Nacional Academy of Sciences дека мозокот на хомосексуалецот маж е многу сличен со мозокот на хетеросексуалка жена и обратно. Мозокот и однесувањето на жена лезбејка и маж хетеросексуалец се многу слични... со кое се обидуваат најверојатно да потврдат дека гејството е наследно, не стекнато. Но според мене може да се толкува и поинаку.
Или дека според најновата студија во Британија (Integrated Household Survey), само 1.5% се лгб. Паѓа у вода 7 или 10%
Според истото истражување (да ги "израдувам" оние кои ја мразат верата, офтопик) младите британци не ја напуштаат верата...бројот на млади христијани под 25 год. е поголем неголи под 30 и нешто.
Или дека ББЦ корпорацијата на која геј лобито има силно влијание, поимите пред и по Христа (АД и БЦ) сака да ги смени во ЦЕ (common era) БЦЕ (before common era).
Има истражувања, битно е ако веќе некој сака да ги искористи како аргумент, да се разликува нарачано истражување со субјективни методи од реално истражување кое обично оди во фиока.

Медицината? Има сознанија, има истражувања.
На пример истражувањето на швеѓаните публикувано во Nacional Academy of Sciences дека мозокот на хомосексуалецот маж е многу сличен со мозокот на хетеросексуалка жена и обратно. Мозокот и однесувањето на жена лезбејка и маж хетеросексуалец се многу слични... со кое се обидуваат најверојатно да потврдат дека гејството е наследно, не стекнато. Но според мене може да се толкува и поинаку.
Или дека според најновата студија во Британија (Integrated Household Survey), само 1.5% се лгб. Паѓа у вода 7 или 10%
Според истото истражување (да ги израдувам оние кои ја мразат верата, офтопик) младите не го напуштаат христијанството...бројот на млади христијани под 25 год. е поголем неголи под 30 и нешто.
Или дека ББЦ корпорацијата на која геј лобито има силно влијание, поимите пред и по Христа (АД и БЦ) сака да ги смени во ЦЕ (common era) БЦЕ (before common era).
Има истражувања, битно е ако веќе некој сака да ги искористи како аргумент, да се разликува нарачано истражување со субјективни методи од реално истражување кое обично оди во фиока.

Е така де:)

Ама најлесно се впива онаа вистина која ти е најдостапна, и со самото тоа и единствена, ако нејќе да се потруди дотичната персона,нели? :)

Nov sum i prvo pa musko gledam tema za homoseksualni brakovi.
Jas mislam deka site homoseksualci i tie sto gi sakaat da imaat prava treba da bidat spaleni na lomaca, sto im fali sega tuka koga nikoj ne gi tepa ili brka od rabota ili nesto. Plus se losi lugje bidejki se pravat podobri od drugite a toa ne e taka. I vo crkva znaat i vo vlada znaat deka tie se losi lugje i zatoa ne im davaat da ze zimaat i da si posvojuvaat deca.

Nov sum i prvo pa musko gledam tema za homoseksualni brakovi.
Jas mislam deka site homoseksualci i tie sto gi sakaat da imaat prava treba da bidat spaleni na lomaca, sto im fali sega tuka koga nikoj ne gi tepa ili brka od rabota ili nesto. Plus se losi lugje bidejki se pravat podobri od drugite a toa ne e taka. I vo crkva znaat i vo vlada znaat deka tie se losi lugje i zatoa ne im davaat da ze zimaat i da si posvojuvaat deca.

Тебе репер ти се попите у црква и нашата ни мила влада:eek::pos::tapp::facepalm:

Е така де:)

Ама најлесно се впива онаа вистина која ти е најдостапна, и со самото тоа и единствена, ако нејќе да се потруди дотичната персона,нели? :)
Е така де....
Ама не е така.
Ај примени го болдов и за други работи кои не ни се доволно познати. Некако нема да ти оди баш.
И што со твојата “вистина“ која ја пропагираш? Малку лицемерно ми делува. Остави тоа со лобија вакви и онакви, теорија на заговори, норми, традиции...... Тука се меѓу нас. Сам се изјасни дека треба да добијат право на брак. Што е натаму потребна дискусија?
Дали хомосексуалноста ти лично или некој друг ќе го смета (неосновано и без никаков аргумент) за болест е сосем ирелевантно.

Jas da vi kazam sto se sluci koga bev mal. Kaj nas vo selo ednas eden silovase edno dete i posle deteto se frli vo bunarot ama go spasija i go odnesoa vo bolnica. Toj sto go silovase go odnesoa vo zatvor i tamu go silovaa i nego. E zosto da se silova dete koe ne moze da se brani. Sto ne dojde da silova nekoj maz so mustaki. I silovaat site takvi nenormalni i pederi i onie zenskine i deca sto siluvaat i so zivotni sto sakaat seks. Zosto ne siluvaat site ako toa e ubavo kako sto vikaat nekoj tuka. Citam i ne mozam da se iznacitam deka ima nekoj sto vika deka silovanjeto e ubavo. Mene mi rekoa deka i maz so maz e silovanje stoposto.

Е така де....
Ама не е така.
Ај примени го болдов и за други работи кои не ни се доволно познати. Некако нема да ти оди баш.
И што со твојата “вистина“ која ја пропагираш? Малку лицемерно ми делува. Остави тоа со лобија вакви и онакви, теорија на заговори, норми, традиции...... Тука се меѓу нас. Сам се изјасни дека треба да добијат право на брак. Што е натаму потребна дискусија?
Дали хомосексуалноста ти лично или некој друг ќе го смета (неосновано и без никаков аргумент) за болест е сосем ирелевантно.

Море Атист :P

Не си ме разбрал, очигледно е:P

Јасно и гласно мал милион пути сум кажал - не дискутирам од социолошки аспект. Сум за апсолутна социјализација. Сум за брак како граѓанска придобивка.

Зошто велиш да оставам лобија кои се составен дел од ова прашање.
Зошто се што се коси со вашата апсолутна вистина претставува теорија на заговор?

Каде е лицемерието?

Оти јас сум лицемерен кој си го кажува ставот и меѓудругото го разгледува и оној контрастав, а вие кои сте апсолутно убедени дека вашиот став е вистинит не сте лицемери?
Да, не сте лицемери, вие сте верници во наштелувани вистини.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom