Како да се купат филмовии и емисии со намена за емитување на телевизија?

• Креатор на темата Креатор на темата makfux
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 ноември 2009
Мислења
101
Поени од реакции
31

Дали некој знае како, каде и колку би чинело да се купи една сезона на пример од америчкиве серии и да ја емитуваш на сопствен тв канал. Како купуваат серии Сител, МТВ итн.?

Знам дека SVRSA се застапници на неколку студија од америка можеш прво таму да прашаш.
http://www.svrsa.mk/index.php?optio...edonia&catid=41:2009-05-01-11-01-05&Itemid=65

Исто и мене ме интересирало отсекогаш ова, но на странава за филмов Lost in translations (од кутура го пишав така) е 200 ден. не ми се верува до волку да е евтино.

Исто и мене ме интересирало отсекогаш ова, но на странава за филмов Lost in translations (од кутура го пишав така) е 200 ден. не ми се верува до волку да е евтино.
Тоа е да купиш DVD кај нив, технички само кај нив можеш да купиш "оригинал" филмови, т.е. легални филмови. За права сигурно дека нема да ги стават на ценовник на веб страната. Треба да ги контактираш нив и да ги прашаш. Они ќе ти кажат серијата што ја бараш дали некој друг ги има правата во мак, и колку чини итн итн.

Во линкот имаш меил од сите луѓе таму, прати им еден и прашај ги како иде процедурата за филм или некоја одредена серија.

Еве Ви линк кој е се' одговорен за авторски права во Македонија, имате и за серии/филмови (бр.2, бр.4 и бр.6), за спортски настани, но и за телевизии: http://www.srd.org.mk/images/stories/Imateli_na_prava1.pdf

ps: незнам кога последен пат го абдејтувале, но ...

Дали некој знае како, каде и колку би чинело да се купи една сезона на пример од америчкиве серии и да ја емитуваш на сопствен тв канал. Како купуваат серии Сител, МТВ итн.?
A што ќе ти тоа ? Да не си газда ти на телевизија или планираш телевизија да купуваш?

Фала за одговорите.
Да, телевизија имам, ама вработениве не ми се разбираат од ваквата проблематика :ROFLMAO:

Фала за одговорите.
Да, телевизија имам, ама вработениве не ми се разбираат од ваквата проблематика :ROFLMAO:
:pos:

Ај да не испадне ти се смеам на маката да те утешам,не може бетер од АБ канал да завршиш :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom