Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мене ме цитираш во стил не ме интересира економијата и бедотијата во државава и само за хомосексуалност типкам или општо збориш?

Oд општо кон посебно.
Ме интересира све што се случува во државава, иако немам никакви чувства спрема истата.

Арно што спомна бедотија, пошто никој не ги тркала бедните, или како што е веќе напоменато, никој нема да стапи во нивна одбрана, ко што се очекува тоа за грст хомосексуалци. Се очекува и ќе биде.

Поентата е таа: хомосексуалното лоби е претерано јако. И ги штити, им помага. Интересното е тоа што многу други опресирани “заедници“ немаат (никакво) лоби, што ќе типка на компјутери, ќе вади транспаренти, ке бојкотира избори, ќе повикува селебритис на помош. Ништо нема.

За педерите, само еден calling е потребен, и плоштадот ќе врие од save the whales and gay is ok либерали.

Тоа беше поентата, ама да не навлегувам deeper; бега кон off topic.

Oд општо кон посебно.
Ме интересира све што се случува во државава, иако немам никакви чувства спрема истата.

Арно што спомна бедотија, пошто никој не ги тркала бедните, или како што е веќе напоменато, никој нема да стапи во нивна одбрана, ко што се очекува тоа за грст хомосексуалци. Се очекува и ќе биде.

Поентата е таа: хомосексуалното лоби е претерано јако. И ги штити, им помага. Интересното е тоа што многу други опресирани “заедници“ немаат (никакво) лоби, што ќе типка на компјутери, ќе вади транспаренти, ке бојкотира избори, ќе повикува селебритис на помош. Ништо нема.

За педерите, само еден calling е потребен, и плоштадот ќе врие од save the whales and gay is ok либерали.

Тоа беше поентата, ама да не навлегувам deeper; бега кон off topic.

Не си свесен колку е моќно во светски рамки:)

Тоа е најсилната политичка партија во моментов, финансиски одлично стои и ја водат безскрупулозни ликови.

Јас само велам ако се најде причината за хомосексуалноста, ќе може и да се отстрани истата.:)
Па се знаат двете причини.
Првата е дисбалансот на тестостерон во крвта на мајката, а заради стрес, споредни ефекти на некои лекарства (инсулин, антибеби пилули...) што резултира првиот потомок да биде нехетеросексуалец, и
Втората е природниот одбрамбен механизам на женското тело кон третиот, четврти, пети... машки плод, кој резултира со излачување на поголеми количини од нормалните, естрогени.

Кога ќе се превенира стресот, несаканото забременување, неизвесноста околу бракот и дали да се задржи плодот, користењето инсулин, апчињата против забременување и одбрамбениот механизам, нема повеќе да има хомосексуалци.

Или другата опција е секоја бремена жена да биде подложена на катадневна контрола на нивото на тестостерон во текот на првите месеци бременост, и да се интервенира ако е под/над оптималното ниво.

Лесна работа.

Oд општо кон посебно.

Затоа и те прашав, ако мислеше на мене тогаш недоволно си ме читал. Ако јас немам типкано за економијата и сиромаштијата тогаш незнам кој има, на форумов таков не постои.
Се ме интересира кога се зборува за доброто на сите граѓани и нивната благосостојба и фала богу во се сум учествувала и социјални мрежи и на плоштад.
Меѓу сите тие прашања е и хомосексуалноста.

Па се знаат двете причини.
Првата е дисбалансот на тестостерон во крвта на мајката, а заради стрес, споредни ефекти на некои лекарства (инсулин, антибеби пилули...) што резултира првиот потомок да биде нехетеросексуалец, и
Втората е природниот одбрамбен механизам на женското тело кон третиот, четврти, пети... машки плод, кој резултира со излачување на поголеми количини од нормалните, естрогени.

Кога ќе се превенира стресот, несаканото забременување, неизвесноста околу бракот и дали да се задржи плодот, користењето инсулин, апчињата против забременување и одбрамбениот механизам, нема повеќе да има хомосексуалци.

Или другата опција е секоја бремена жена да биде подложена на катадневна контрола на нивото на тестостерон во текот на првите месеци бременост, и да се интервенира ако е под/над оптималното ниво.

Лесна работа.

Види ова го дискутиравме одмана на другана тема, што леандра ја заклучи.

Јас истотака ја прифаќам плаузибилноста на ставот за хормоналниот дисбаланс кај мајката и дека е веќе сосема извесно дека ориентацијата е одреден уште пред дасе роди.

Никогаш и не сум тврдел спротивно, нели?

Втората причина е сеуште дискутабилна во медицината, но тоа и не е важна толку.

Превенцијата на стресот, и останатото е капка во морето. И то се слагам дека го намалува ризикот.

Е сеа болдот.

Знаеш ли зошто не се прави таа контрола, и од кои причини не би се интервенирало со тестостерон?

Не е лесна работа. Да беше лесна, ќе ги излечеа до сега, уште во фаза на фетус.

Знаеш ли зошто не се прави таа контрола, и од кои причини не би се интервенирало со тестостерон?

Не е лесна работа. Да беше лесна, ќе ги излечеа до сега, уште во фаза на фетус.
„Лесна работа“ е саркастично кажано.
Повеќе тестостерон врз плодот ќе резултира со насилна и психички затупена личност, а дали е тоа причината што не се интервенира, не знам.
Нелегални експерименти во Русија и САД се вршени по ВСВ.

Така, така. За грст педерана во Македонија што се осеќа неудобно пошо фрчеле коментари низ форуми, треба да се активира се и сешто во Македонија што има влијание, ко селебритите на пример. Да им се помогне, да се запре со ова. Да застанат во нивна одбрана. Време е.

А за една класа работничка што е ебавана од создавањето на примитивните орди, до денеска, нема перфектен тајминг, ниту пак некој прсти искршил по влијателните социјални мрежи за да искоментира во нивна одбрана.
Ништо ич.

И после не било педерското лоби најсилно во светот.

Ма, касниш ти.....
Тоа е демоде веќе 200 години. Сеа се во мода правата на педерите.
Шо има интересно кај работниците...

Се ова има благородна цел. Кога ќе се врати просечен човек дома после 14 саата работа за која е неосигуран и за која добива саатнина колку тркачки кучиња, нема да мисли дека животот му е срање, туку ќе биде задоволен што некаде таму, во внатрешноста на наша лјепа има еден педер кој е среќен.

„Лесна работа“ е саркастично кажано.
Повеќе тестостерон врз плодот ќе резултира со насилна и психички затупена личност, а дали е тоа причината што не се интервенира, не знам.
Нелегални експерименти во Русија и САД се вршени по ВСВ.

Не само врз психата, туку и поради физички карактеристики.

Ќе го сопре хормонот за раст, го стимулира тироксинот.

Ќе предизвика еден куп други проблеми, а треба да се користи врз база на претпоставка.

Али тоа е поентата, медицината работи на изнаоѓање решение за оваа појава.

Дали ќе го викаш лек, терапија, отстранување итн....небитно е.

Али тоа е поентата, медицината работи на изнаоѓање решение за оваа појава.

Дали ќе го викаш лек, терапија, отстранување итн....небитно е.
Да?!
Не сум знаел.
И што ќе решава медицината кај појава која за последица има форма на мозок сосема исправен и функционален? Што ќе лечи? Ќе врши хируршки интервенции и пресадување на мал мозок од стрејт на геј? Замена на 512MB RAM со 4GB пошто некој повеќе неќе XP, ами осумка?

Во ситуација на ваква стапка на прираст на светската популација, некој се бави со тражење лек за хомосексуалноста?
Напредните држави забранија лекување и поттикнување на лекување.
Може има уште некој Франкештајн што сонува за нобелова за медицина, ама...

Човекот кој му го сруши митот на Let 3 дека Коче е едини геј у Македонијава.
http://www.slobodnaevropa.mk/media/video/24458872.html
Не велам дека Коче е единствен геј во МК, ако зачиташ постовите велам дека во МК има неколку јавно декларирани гејој и неколку аанонимни по форуми. Како шо тргна работата на секои 2-3 години на површина испливува по еден нов геј така да за 5-6 века ќе ги има 200-300!

Да, тоа се менува со тек на време.
Нема Леандра. Едино со закон, притисок, казни што е директно спротивно на поимот за слобода на ставови и лично мислење. Како што да речеме не се сменил ставот кон еден занает, проституцијата (не е слична, не ме обвинувајте веднаш, но е историски скоро најстара), така ни со ова. Еднаш му постирав на Шкорпијата проценти (не од википедија, прилично се субјективни во однос на некои ставови) за не-поддршката на хомосексуалноста, посебно браковите низ светот. Ние се споредуваме со неколку држави од Европа што е грешка. Некои од тие држави немаат ни затвори (Исланд). Но дури и кај нив во Европа бракот е озаконет во само неколку држави. Во светот % на поддршка е прилично низок, посебно во ваков вид држави. И по 2, 3 4000 години. Се насе интернет вели дека само 250 милиони луѓе (4% од вкупното) живеат во држави каде бракот е озаконет.
Ако се донесе закон под притисок на лгбт лобито и здруженијата кои се прилично богати и јаки, тогаш ок, но тоа е дискриминација на слободниот избор во што граѓанинот ќе верува и што ќе прифати, Орвел, далеку од ставот за слобода на избор во секое општествено поле.
--- надополнето: 18 октомври 2012 во 01:07 ---
Според овие информации во светот само 11 држави имаат целосно легализирано брак
http://globalpublicsquare.blogs.cnn.com/2012/05/10/same-sex-marriage-around-the-world/
Три држави кои го одобруваат бракот регионално. Од околу 200 држави во светот.

Да?!
Не сум знаел.
И што ќе решава медицината кај појава која за последица има форма на мозок сосема исправен и функционален? Што ќе лечи? Ќе врши хируршки интервенции и пресадување на мал мозок од стрејт на геј? Замена на 512MB RAM со 4GB пошто некој повеќе неќе XP, ами осумка?

Во ситуација на ваква стапка на прираст на светската популација, некој се бави со тражење лек за хомосексуалноста?
Напредните држави забранија лекување и поттикнување на лекување.
Може има уште некој Франкештајн што сонува за нобелова за медицина, ама...

Ма дај што ми изнакажа:P

Се читаш бе себе си ли? Ја си мислев пак демек нешто посериозно одговараш.

Претпоставија дека уште у утробата на мајката поради стрес се опрашуе со појќе тестостерон и готово завршена е работава, а?

Што има врска прирастот на населението со оваа појава и откритијата околу неа?

Не бара никој лек, ама само така си ја испитуваат појават акако настанува, колку да се знае де:facepalm:

Баба ми покојна велеше, најлошо е синко коа чоек при очи се праи слеп.

Веројатно, пред многу мнооогу време, некој како тебе ваква или слична изјава дал за правото на образование или правото на глас на жените - шо бе, ќе учеле! Мрш таму на река алишта да переш, ќе ми учиш тука, неблагодарнице низаедна - па еве, добија права. Така да, не летај со муабетиве - времињата, а многу побитно ставовите се менуваат. Све ќе си биде бе!
И пак баби и жаби мешање :tapp: . Тој некој пред мноогу време интелектуално ги попречувал жените, а не од девијантни појави.

Не си свесен колку е моќно во светски рамки:)

Тоа е најсилната политичка партија во моментов, финансиски одлично стои и ја водат безскрупулозни ликови.
Да не претеруваме. :) Силнa е, една од најсилните либерални лоби групи, ама далеку, светлосни години далеку од најмоќнa.

Лесна работа.

Ова е најдобра опција. Ако има ризик за попедерување на фетусот, одма абортус.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom