- Член од
- 5 август 2007
- Мислења
- 3.604
- Поени од реакции
- 2.646
Мори шупелкопадна аргументот у вода, ''шлап'' направи...?![]()

I QUIT!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мори шупелкопадна аргументот у вода, ''шлап'' направи...?![]()
паднаа аргументите па почна со навреди, ништо не ти остана? Се гледа дека си исти како твојот колега ''Meнхантер нема врска со Х.Лектор серијалот како што Бетмен од 1989 нема врска со трилогијата на Нолан'' a Б. Бигинс му стои горе у анкета...Мори шупелкоНе мора да се врзани сите филмови меѓусебе. Продукцијава, во случајов Warner Bros, се решила да направи prequel на еден од филмовите кои ги правела порано на тема Batman <3
I QUIT!![]()
Ako aлудираш на тоа дека се во иста продукција како првите 4 Бетмен дела и трилогиата на Нолан...Прометеус трилогијата се случува пред Елиен и тоа ќе образува 1 серијал на крај.
Ако се се навреди од една обична, да не речам „другарска“ и не злонамерна заебанција, стварно не знам шо да речам.паднаа аргументите па почна со навреди, ништо не ти остана? Се гледа дека си исти како твојот колега ''Meнхантер нема врска со Х.Лектор серијалот како што Бетмен од 1989 нема врска со трилогијата на Нолан'' a Б. Бигинс му стои горе у анкета...
Одбери веќе еднаш на чија страна си, овој пост иде у мој прилог![]()
wot Брат, мешаш поими. Едно е актерска екипа, друго е продукција. Prequel терминов не го разбирај дека важи само кај филмови.
Sherlock и Sherlock исто е? Во ред, сега ќе ми речиш, мешаш филм со серијал. Ама ако одиме по твојов аргумент, нели станува за истиот лик и карактер.Abe ne me citas ti izgleda, celo vreme verglam deka Manhunter moze da se smeta kako prequel.
Nasiot konflikt bese okolu toa dali vredelo da se pravi Red Dragon, you hipster you.
Akterska ekipa spomnav za komparacija, apsurdno mi bese produkcijata definira dali eden film ke bide prequel, sequel ili ne. XMen ili Batman ili bilokoj primer superheroi postojat odamna kako stripovi, znaci prikaznata e tamu, raskazana, cela, kompletna. Sega druga produkcija ako resi da ja obraboti temata XMen kade wolwerine e star i ja vodi on skolata so novi neprijateli, ili kako i da e vo stripot, nema da se racuna kako del od XMen? Onaka druga produkcija. Kako stand-alone film ke go racunate?
лол ја таа листа ја видов отпосле а не пред тоа,Deckoto sto go butnal manhunter vo lista e vinoven, vidi kako te spobrka.![]()
Ili ne trolas ili stvarno si imas problem.
- betmen, prometeus, star trek... se prikveli. Po definicija, zatoa sto prikvel ne e sto ke ti tekne tebe ili mene. Snimeni se za da opisat dejstvo sto slucuvalo pred drug film. Ne igra uloga sto ne se del od predhoden serijal i ne e problem sto si formiraat svoi serijali. Gi ima vo site listi za prikveli, ne gi izmisliv jas.
- batman 1989 ne e del od dark knight zatoa ne moze da mu bide prv del na dark knight rises. Isto taka, ne moze da mu bide prikvel zatoa sto e snimen pred nego, a treba da e snimen po nego. Pak, ova e spored definicija koja e ednostavna i opstoprifatena, ne ja izmisliv jas.
Mesas babi i zabi, ne ti e se jasni terminite i si gi tolkuvas proizvolno. Ti kazav, najdi edna lista na prikveli sto ne e spored ovie kriteriumi i ke pravime muabet. Deckoto sto go butnal manhunter vo lista e vinoven, vidi kako te spobrka.![]()
приквел е филм кој е снимен после друг филм, опишувајќи го дејството кое му предходело на другиот филм.
Ако направиш листа по друга дефиниција нема да се вика листа на приквели туку нешто сосема друго, грубо речено. Ако правиш листа на приквели, тоа е тоа. Има филмови кои јас (и само јас) ги викам алтернативен приквел, во кои спаѓа prometheus