Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ja ima vo prirodata , znaci nikoj ne gi naucil pingvinite na " pomodarstvo" , postoi vo prirodata i toa e fakt. A toa sto nekoj ocenuva dali e normalno ili ne e toa e gledano od negova percepcija .:)

Аха.

Ја има во природата - тоа е факт.

Е сеа да видиме на која страна тежи.:)

Велиш дека се е до перцепцијата.

Околу 6 милијарди луѓе имаат перцепција дека не е нормално.

Шо да им праиме на овие луѓе? Нив ги утнала ли природата? Или тие другите?

Ja ima vo prirodata , znaci nikoj ne gi naucil pingvinite na " pomodarstvo" , postoi vo prirodata i toa e fakt. A toa sto nekoj ocenuva dali e normalno ili ne e toa e gledano od negova percepcija .:)
имаше низ нетов видеа од бонобо мајмуни (според научниците, као најблиски еволутивно до човекот). Да, постои хомосексуален секс. Инаку кај нив постои и педофилија и инцест односно секој со секого има односи. Колективна распољотка башка голем дел од нивното мени е мајмунско месо...тешко човекот би сакал да живее во таков систем на уредување :)

Ова партијава ништо ново не кажува освен што иницира нов циклус едни исти муабети.

Ти набројував што НЕ сум пробала, не сум била љубопитна. Нели се` пробувал човекот, што е природно? Што се збуни сега?

Ааа тоа не си го пробала.:P

Sorry.

Зошто не си пробала дрога до сега? Пак за другото е глупо да коментирам

Дај да видам каде е дадена таа изјава неколку пати ја среќавам во темава. Во курир? Дај ми линк да видам кој го изјавил ова, па ќе одговорам.
...Она што посебно загрижува во оваа изјава на Министерот е дека истата потсетува на застапување за некои од примитивните форми на семејство, но уште пострашно, наликува на застрашувачкиот модел на семејство и репродукција во служба на расно чиста нација. За ова постојат сведоштва во мрачните архиви на европската цивилизација. ...
Коалицијата ’Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници,
И Мрежа за заштита од дискриминација
Дали изјавата на ЛГБТ заедницата - "бракот на хетеросексуалците е најпримитивна работа" претставува класична навреда за секоја личност која не припаѓа на таа возвишена, дискриминирана и од Бога дадена заедница?
Изјавата не само што може да се сфати како навредлива за нуклеарната фамилија туку е и сосема неточна ако се примени за модерниот брак.

Браковите кои ги знаеме денеска не се примитивни туку се модерна социјална конструкција. Примитивна и природна заедница ќе беше ако бракот имаше фиксирана, природна цел. Дека модерниот брак не е тоа, многу добро покажаа погоре во дискусијата за дефинициите за брак, семејство и фамилија.
Познати се не само заедници кои постоеле туку и биле правно регулирани, а не биле брак со цел за нуклеарно семејство. Еве само во Библијата има неколку форми на брак кои не се со цел „примитивно“ нуклеарно семејство:
biblical-marriage.jpg

После ова ќе поставам прашање, дали истополовиот брак (предлагам така да ја преименувате темата бидејќи тоа е прифатениот израз) ќе резултира со семејство?

Аха.

Ја има во природата - тоа е факт.

Е сеа да видиме на која страна тежи.:)

Велиш дека се е до перцепцијата.

Околу 6 милијарди луѓе имаат перцепција дека не е нормално.

Шо да им праиме на овие луѓе? Нив ги утнала ли природата? Или тие другите?

Kaj gi izbroja ? :)

Nikogo ne utnala prirodata , samo prirodata napravila razlicni vidovi , vo toa e bogatstvoto .

Не сакаш да ти одговорам. :icon_lol:

Па поарно немој. Ко шо те осеќам со слободоумни, либерални, прогресивни идеи, немој.

Разбирам дека според вас не постојат нормални работи. Се е тоа релативно. Така велат либераливе. „Алоо пеер, не биди заостанат пеер, шо е тоа нУрмално денес, се е релативно пер“.

Истите тие завршуваат факултет, здравје на магистерски одат, ќе аплицираат за работа, ќе се стремат за фамилија, ќе и помагаат на свекрвата да не го мети дворот сама, ке оди на свадби, крштевки, родендени, ако останат пари и во Аликанте на одмор, децата ке ги запише во најреномирано школо (здрави живи) и тн.

Ама ништо од тоа не мора, се е релативно пеер. Може и капинки да збирам во планина и да живеам во пештера, тоа не е ненормално, никој не може да ме брани. Само јас одбирам да бидам нормален.
Но, ќе филозофирам на теми кои немаат допирна точка со мојата либерала, па тука ке ги вадам моите либерални ставови, да видат колку сум напредно ljudsko bice.

Дур го пијам моето утринско кафе, и му ги спремам извештаите на шефот. И си се смешкам, оти ништо не е нормално, се е релативно.

Од страна пак, некој ако ме праша дали деца родени со деформитет (на пример) се нормална појава, ќе речам.. и тоа е релативно

Или не. Зависи.

бла бла bla.

Nikogo ne utnala prirodata , samo prirodata napravila razlicni vidovi , vo toa e bogatstvoto .

Различен вид ли сме со хомосексуалците и нивните поддржувачи:eek:

У пм, не знаев :(

Ако е така у реду, се слагам.;)

Sorry.

Мики, не сум била љубопитна. Има луѓе што пробуваат и конзумираат. Различни од мене, а сепак не ги правам ненормални. Што ти е поентата?

Богатството е во разликата.

Е сега, колку карати се педериве? А дали имаат вредност педофиливе и дендрофиливе? И тие се различни бе. И нормални се.
Рече некој дека објектофилите на пример се ненормални?
Арам да му е.

имаше низ нетов видеа од бонобо мајмуни (според научниците, као најблиски еволутивно до човекот). Да, постои хомосексуален секс. Инаку кај нив постои и педофилија и инцест односно секој со секого има односи. Колективна распољотка башка голем дел од нивното мени е мајмунско месо...тешко човекот би сакал да живее во таков систем на уредување :)

Ова партијава ништо ново не кажува освен што иницира нов циклус едни исти муабети.

Isto kako bonobo ima i Fritzl , znaci da razgranicime :)
Bogatstvoto e vo razlicnostite.

Sorry.

Затоа што веројатно не е cool во денешно време.
Оти нели учеа во шеесеттите години на минатиот век дека е сосем нормално и cool оргијашење, дргоирање и слично.

Нормалнo е Славко Штимац и Јагодинка

A ненормално е I love you Philip Morris (линк не ставам до гадости од тој тип)

Богатството е во разликата.

Е сега, колку карати се педериве? А дали имаат вредност педофиливе и дендрофиливе? И тие се различни бе. И нормални се.
Рече некој дека објектофилите на пример се ненормални?
Арам да му е.

Ovde zboruvame za homoseksualnost , ne mesaj so drugite pojavi koi se devijantni . A za razlicnosta kazav od koj aspekt razgleduvana .

Isto kako bonobo ima i Fritzl , znaci da razgranicime :)
Bogatstvoto e vo razlicnostite.
фрицл е според човечките норми насилник, криминалец, девијантен...сите би го запалиле. Од друга страна во животот на тие мајмуни педофилија, хомосексуалност и инцест се нешто вообичаено, дел од нивниот живот и нормален однос.

г​

Изјавата не само што може да се сфати како навредлива за нуклеарната фамилија туку е и сосема неточна ако се примени за модерниот брак.

Браковите кои ги знаеме денеска не се примитивни туку се модерна социјална конструкција. Примитивна и природна заедница ќе беше ако бракот имаше фиксирана, природна цел. Дека модерниот брак не е тоа, многу добро покажаа погоре во дискусијата за дефинициите за брак, семејство и фамилија.
Познати се не само заедници кои постоеле туку и биле правно регулирани, а не биле брак со цел за нуклеарно семејство. Еве само во Библијата има неколку форми на брак кои не се со цел „примитивно“ нуклеарно семејство:

После ова ќе поставам прашање, дали истополовиот брак (предлагам така да ја преименувате темата бидејќи тоа е прифатениот израз) ќе резултира со семејство?
Тука јас забележав, само момент на полигамија, не на она другоно, гејоњ.

фрицл е според човечките норми насилник, криминалец, девијантен...сите би го запалиле. Од друга страна во животот на тие мајмуни педофилија, хомосексуалност и инцест се нешто вообичаено, дел од нивниот живот и нормален однос.
Site majmuni go praktikuvaat toa ? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom