Ете како Грција вика благодарам (update: Mepкeл во Aтина)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ми текна да си слушам некои стари песни низ јутуб и онака да видам шо коментари има... случајно налетав на money money money од ABBA - топ коментарот ме пресмеа -
I'm sending this song for greek goverment
п.с и после ова што и го направија на меркел не ми се верува да има некоја промена на односот германија - грција. меркел сепак е свесна дека грцве се лути поради поради парите што МОРА да ги враќаат и мислам дека сосема очекувани беа вакви реакции

A

AnFem

Гостин
:rolleyes:
Добро им стои униформава на Грциве, туку да, тие се неонацисти
Кога веќе генерализираме и оформуваме мислење поради група на луѓе... Тие се освестен народ, народ кој се побунил многу пати, а успеал дури и во владината зграда да влезе и да, да ги натера дамите и господата од власта да бегаат низ задни врати како глувци од брод пред потонување. Тој народ после смртта на едно дете направи масовни протести и демонстрации, кои ги повторува секоја година, нешто што македончето никогаш немало газ да го направи. Во Македонија не се уби едно дете, туку неколку. На кој начин си го браните народот и пред се’ себеси?

Овие луѓе што протестираат погоре идеолошки да беа било каква форма на нацизам, немаше саркастично да парадираат облечени овака. Овие луѓе ПРОТЕСТИРААТ, збор кој тебе и уште на милион форумски дркаџии како тебе им е непознат.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Eve sto peele grckite komandosi koga demonstrirale na denot na posetata na Merkel:

http://rt.com/news/anti-merkel-greece-army-113/

.
Комедија, додека самите имаат нацистичка партија во Владата која салутира идентично како нацистите, се дрзнале на Меркел да и пеат: "Together, together, Nazis get out!":icon_lol:

Ова само кај Џупциве може да се сретне.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Кога веќе генерализираме и оформуваме мислење поради група на луѓе... Тие се освестен народ, народ кој се побунил многу пати, а успеал дури и во владината зградОвие луѓе што протестираат погоре идеолошки да беа било каква форма на нацизам, немаше саркастично да парадираат облечени овака. Овие луѓе ПРОТЕСТИРААТ, збор кој тебе и уште на милион форумски дркаџии како тебе им е непознат.
Имаш случаи на нацизам во Атинската држава, од нејзиното оформување 1822/1830 кои се зачестени во 20тиот век. Да, обично тие убивале Македонци затоа што зборувале по дома на македонци. Плочите од гробовите на Македонците се менувани со грчки имиња со цел бришење на кирилицата. Истите тие Грци прогонуваа македонци од грција во граѓанската војна. Истите тие Грци малтретираат македонски камионџии заради ознаките на возилата. истите тие грци ти даваат ливче наместо печат во пасош. Истите тие грци ти лепат лепенка со БЈРМ. Да, имаат топки да направат протести заради убиство на дете, тоа им се восхитувам, но за мене тие се подолу од Ѓупци. Имаат неонацистичка партија во парламет, а нивната држава е членка на ЕУ, која е родена врз урнатините причинети од нацизмот.
Па ти види......

A

AnFem

Гостин
Имаш случаи на нацизам во Атинската држава, од нејзиното оформување 1822/1830 кои се зачестени во 20тиот век. Да, обично тие убивале Македонци затоа што зборувале по дома на македонци. Плочите од гробовите на Македонците се менувани со грчки имиња со цел бришење на кирилицата. Истите тие Грци прогонуваа македонци од грција во граѓанската војна. Истите тие Грци малтретираат македонски камионџии заради ознаките на возилата. истите тие грци ти даваат ливче наместо печат во пасош. Истите тие грци ти лепат лепенка со БЈРМ. Да, имаат топки да направат протести заради убиство на дете, тоа им се восхитувам, но за мене тие се подолу од Ѓупци. Имаат неонацистичка партија во парламет, а нивната држава е членка на ЕУ, која е родена врз урнатините причинети од нацизмот.
Па ти види......
Истите тие грци? Баш истите? Не биди смешен!
Дај ми точна бројка колку нацисти грци познаваш, па јас ќе ти кажам точна бројка на луѓе што ги познавам, кои имаат спротивни размислувања на нивните и не те гледаат по националност.

Поентата е во тоа што јас сум цврсто уверена дека бројката што ќе ја кажам јас ќе биде поголема, така да...

Друга работа, јас и ти имаме различно мислење во врска со ова, а и двајцата сме имагинарни припадници на иста нација по некаков имагинарен документ, измислен од страна на обичен смртник. Е сега, ако не’ анкетираат мене и тебе што мислиме во врска со ова прашање, даваме различен одговор... Дали анкетата ќе биде исправна ако се земе во обзир само мојот или само твојот одговор?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Дај ми точна бројка колку нацисти грци познаваш, па јас ќе ти кажам точна бројка на луѓе што ги познавам, кои имаат спротивни размислувања на нивните и не те гледаат по националност.

Поентата е во тоа што јас сум цврсто уверена дека бројката што ќе ја кажам јас ќе биде поголема, така да...

Друга работа, јас и ти имаме различно мислење во врска со ова, а и двајцата сме имагинарни припадници на иста нација по некаков имагинарен документ, измислен од страна на обичен смртник. Е сега, ако не’ анкетираат мене и тебе што мислиме во врска со ова прашање, даваме различен одговор... Дали анкетата ќе биде исправна ако се земе во обзир само мојот или само твојот одговор?
Во Грција освен СИРИЗА сите останати партии имаат фашизоиден однос кон нас ... и шо прајме сеа :) ?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032

Не познавам нацисти грци, зашто ако би запознал и кога би ја дознале мојата национална припадност, че ме честеа узо, а јас алкохол не пијам.
Моите роднини од грција (пораншени Македонци) мене не ме викаат Македонец, туку Бобан Влавот.. Тиа ако си имагинарна припадничка на нација твое право, јас не сум имагинарен припадник на нација. Ти објасна МетМкд, кога во прашање е Македонија, сите политички партии имаат став по тоа. Политичките партии се народот, т.е тој ги формира и поддржува.
Кој зборува за партии? Каде е тука гласот на народот?
Народот гласа, значи сам си ги одбира...Никој не им е крив што си одбрале таму некои, исто како што нас не треба да ни биде криво за Коле, Бане и Компанија

A

AnFem

Гостин
Народот гласа, значи сам си ги одбира...Никој не им е крив што си одбрале таму некои, исто како што нас не треба да ни биде криво за Коле, Бане и Компанија
Народот изгласа за Златна Зора? Јас досега немам ниту еднаш гасано, ама сепак мојот непостоечки глас отишол во нечие кутивче. Дај бе немојте овакви лаички работи, не сме од вчера!

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Кој зборува за партии? Каде е тука гласот на народот?
.. Па партиите го преставуваат народот т.е. има и неутрални луѓе секако ама еве на минатите избори гласаа 76-7% од Народот ... па сеа ти види одкојшто 500 000 луѓе гласале за Златна зора ... не викам дека треба грците да ги мразиме таман работа на одмор си идеме кај нив :D ама кај нив голем процент не мрази а 80% не не признаваат како Македонци

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Народот изгласа за Златна Зора? Јас досега немам ниту еднаш гасано, ама сепак мојот непостоечки глас отишол во нечие кутивче. Дај бе немојте овакви лаички работи, не сме од вчера!
не изгласа народот, туку Црвените Кмери. Дел од народот гласал за златна зора.Требало да гласаш, има избор (секогаш е погрешен) ама после не се каеш како сега дека ти заминало ливчето во нечија кутија....
факт е дека им се восхитувам за начинот на кои протестираат за некои работи, но тоа не значи дека ги сакам како народ.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Село гори „бабава„ се рекламира :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom