Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Во утрешниот број на Вечер: Децата посвоетни од хомосексуалци се жртви на педофилија. Тоа го покажуваат, подвлекувам, светските истражувања.
269839_10151237992694879_2051890526_n.jpg

Дефинитивно ова веќе не е бранење на став туку директен обид за вршење хајка против хомосекулците. Се изнесува ноторна лага која се коси со цела новинарска етика се со цел да му се сервира на народот една дезинформација со која би се зацврстила омразата кон геј луѓето. Народот треба да нема ниту грам памет за да го преџвака и ова. Дно - дна. Ги надминаа и моите очекувања.

Драги читатели, а сега - вистината. 90% од злоставуваните деца се злоставувани од црковни лица. Good night and good luck.

Навистина се заинтересирав како ќе го одбранат тешкиот наслов на насловната страна.

Употребуваат студија на Mark Regnerus. Прочитајте тука за методологијата и зошто е негирана http://mobile.slate.com/articles/he..._parenthood_bad_or_is_gay_marriage_good_.html

Ова го прави насловот целосно непоткрепен со релевантни информации и чиста лага. Не само што оваа студија е негирана, туку и ова тврдење никаде го нема.

Знам дека ним воопшто не им е гајле и ова прашање е отворено само за да се сврти внимание, ама зошто се толку жестоки и од каде таа фрустрација кога поголемиот дел од народот е на нивна страна.

А сме прочитале нешто вистинито, па сега уште да се чудиме?
Тие не знаат да преведат, со ГТ преведуваат, а не пак да проверат информација.
Страшно, аматери подобро ќе си ја завршат работата, него глупациве кои работат како ,,новинари,,.

Изгледа кога татко ми ми зборел за искривеноста на хомосексуалноста јас сум бил под седативи некакви. Шуќур, мислев дека на зезање беа тие работи тогаш. А сега, ко сум пораснал и веќе сум сексуално активен хомич, нема назад. :S
Господ нека ти ги чуват децава да не завршат ко мене.
... I see the light! I SEEEE THE LIGHT!
Море, дај еден пример кајшо педер шо самоволно сакал да се "излечи" ја видол светлината и станал хетеро прибидејќи желбата му била голема, па после излегувај со вакви ставови. На интернетот секој свашта пишува.
Еве факт. Знам бар 2ца мои геј другари шо биле на психијатар под влијание на нивните. И да можеа да се сменат, ќе се сменеа. Шо толку не сфаќате дека не е тоа помодарство па да самиот од сопствеа желба одлучиш дека ти од друг ден ќе сакаш друг пол.
Како и да е тоа е најголемиот пораз што може да го доживее еден родител. Оди пробај да си го стоплиш во некое пиче, може нема повеќе да сакаш да го пикаш во гомна, или да го пикаат во твоите.
И да, иди слободно на запад, таму нема глупави и прости конзервативци како нас, ќе си правите паради и слободно ќе си се шетате по улица раче за раче влакнесто. Само понастарана од нас и нашите деца, не не вознемирувајте. Ние сакаме да си живееме семеен традиционален живот.
И престанете со тие невладини организации, преку кои убеден сум дека и ти преку нив си пропаднат во ова што си. Невладини од типот на Хера нема уште долго да постојат, веруј ми. Собирате деца на 14-15 годишна возраст и им перете мозок, демек заштита од Хив, сексуална едукација, ова она, а у ствари ги упикувате во нешто сосема друго. Познавам родители што веќе сватиле кој ги навел нивните деца на педерлук, крв ќе падне за брзо време, верувај, јас не се заканувам, туку сакам да ти кажам дека веќе "фатен е зајакот". Работите се испаднати на виделина.

Како и да е тоа е најголемиот пораз што може да го доживее еден родител. Оди пробај да си го стоплиш во некое пиче, може нема повеќе да сакаш да го пикаш во гомна, или да го пикаат во твоите.
И да, иди слободно на запад, таму нема глупави и прости конзервативци како нас, ќе си правите паради и слободно ќе си се шетате по улица раче за раче влакнесто. Само понастарана од нас и нашите деца, не не вознемирувајте. Ние сакаме да си живееме семеен традиционален живот.
И престанете со тие невладини организации, преку кои убеден сум дека и ти преку нив си пропаднат во ова што си. Невладини од типот на Хера нема уште долго да постојат, веруј ми. Собирате деца на 14-15 годишна возраст и им перете мозок, демек заштита од Хив, сексуална едукација, ова она, а у ствари ги упикувате во нешто сосема друго. Познавам родители што веќе сватиле кој ги навел нивните деца на педерлук, крв ќе падне за брзо време, верувај, јас не се заканувам, туку сакам да ти кажам дека веќе "фатен е зајакот". Работите се испаднати на виделина.

Живеј си кој ти брани?
Еве на пример јас сум сосема хетеросексуална, па ти гарантирам дека нема да живеам никад ,,традиционален,, семеен живот ;)
А немам намера да се мрднам од земјава :)

Ајде, ајде, машала. И оваа тема како тргнала за 3 месеци сигурно ќе начука 500 страници. :pos:

Дно - дна. Ги надминаа и моите очекувања.
да, јасно е дека ова од навидум обичен напис (со извртени слики на насловна) веќе преминува во навидум отворена хајка против хомосексуализмот. Да сме деца па да се лажеме дека не е координирано пишувањето вакви статии three in a row. Од причина што повеќето овде дури и поборници на слободниот избор начелно се согласуваат дека далеку е денот кога нешто реално ќе се промени, мислам дека можеле да ги потрошат трите насловни на посуштински проблеми за Македонија. Не да не се суштински за лгбт, но според развојот на ситуацијата, тие во моментов го немаат иницирано овој проблем, ниту одговорот на министаро.
Ете офтопик на пример, нефункционирање на државата во половина Скопје (пр. од Мавровка до Радишани) или низ Македонија (дозвола од оџите за сеча на шума) или оголување на шумите за потребите на странски држави...нејс, секој има свои приоритети, дали оваа тема е приоритет на Вечер...камо како Спиро вака да тропнеше на маса министерот за образование за школите или за спомениците оној за култура.
еве еден напис во Утрински по повод серијата статии во Вечер со осврт на политичката злоупотреба на гласовите на лгбт низ светот

Зошто сега се отвора расправа за истополовите бракови кога никој не го бара тоа, а Македонија очекува датум за преговори за влез во ЕУ

Но, прашањето што се наметнува е зошто сега се отвора прашањето за легализација на истополовите бракови кога ниту ЛГТБ-заедницата не го бара тоа, а земјава очекува позитивен расплет околу почнувањето преговори за членство во Европската унија, каде што ставот за ова прашање е сосема различен од оној во Македонија? Дали претстојните локални избори и додворувањето на гласачите може, барем краткорочно, да ја загрози европската перспектива на земјата?
За разлика од Балканот, гласовите на хомосексуалците се интересна точка во политичките кампањи низ светот. Во претстојната битка за американски претседател, декларираниот христијанин Барак Обама изјави дека „сфатил оти на истополовите парови треба да им се даде можност да стапат во брак“, обидувајќи се да поентира врз соперникот Мит Ромни, кој има сосема спротивно сфаќање од неговото.

Христијанин глумел дека е геј и сфатил: Тешко е!

Дваесет и шестгодишниот Американец, Тимоти Курек „излегол од плакарот“ и на своето семејство му признал дека не е геј иако дури година дена глумел дека е со цел да ги преживее искуствата на декларираните хомосексуалци, пишува Huffington Post.
6a00d8341c730253ef017c3277a57b970b-800wi.jpg

Идејата ја добил пред четири години кога неговата пријателка им признала на родителите дека е лезбејка. Ја отфрлиле, а тој ја тешел.

- Се чувствував како некој да ме удрил. Плачеше на моите раце и наместо да и дадам поддршка, размислував како да ја преобратам, изјави Тимоти. Одлучив да „станам“ геј. На сите им кажав дека сум геј - на семејството, пријателите, познаниците. Морав да разберам како е тоа и започнав социолошки експеримент, вели Тимоти.
ht_Timothy-Kurek_kb_121010_1.jpg

Младиот Американец добил работа во геј кафуле, излегувал по геј барови, па дури и се приклучил кон gay softball лигата, иако се идентификува како чист христијанин. Единствени кои знаеле за неговиот потфат биле тетка му, еден близок пријател и уште еден геј пријател кој глумел дека му е дечко.

После објавата, како што тврди Тимоти, 95 отсто од неговите пријатели престанале да разговараат до него, а експериментот најтешко го поднела неговата мајка. Таа во својот дневник напишала дека би била посреќна доколку лекарот и соопштил дека боледува од рак, отколку нејзиниот син да е геј. Сепак со текот на времето ја прифатила определбата на Тимоти.
Timothy-Kurek-0041.jpg

- Тоа што го доживеав не е ништо во споредба со тоа низ кое минуваат луѓето кои навистина се геј. Тие не можат како мене, после шест или повеќе месеци да станат тоа што биле. Навистина е тешко јавно да се признае дека сте геј, вели Курек.

Христијанин глумел дека е геј и сфатил: Тешко е!

Дваесет и шестгодишниот Американец, Тимоти Курек „излегол од плакарот“ и на своето семејство му признал дека не е геј иако дури година дена глумел дека е со цел да ги преживее искуствата на декларираните хомосексуалци, пишува Huffington Post.
6a00d8341c730253ef017c3277a57b970b-800wi.jpg

Идејата ја добил пред четири години кога неговата пријателка им признала на родителите дека е лезбејка. Ја отфрлиле, а тој ја тешел.

- Се чувствував како некој да ме удрил. Плачеше на моите раце и наместо да и дадам поддршка, размислував како да ја преобратам, изјави Тимоти. Одлучив да „станам“ геј. На сите им кажав дека сум геј - на семејството, пријателите, познаниците. Морав да разберам како е тоа и започнав социолошки експеримент, вели Тимоти.
ht_Timothy-Kurek_kb_121010_1.jpg

Младиот Американец добил работа во геј кафуле, излегувал по геј барови, па дури и се приклучил кон gay softball лигата, иако се идентификува како чист христијанин. Единствени кои знаеле за неговиот потфат биле тетка му, еден близок пријател и уште еден геј пријател кој глумел дека му е дечко.

После објавата, како што тврди Тимоти, 95 отсто од неговите пријатели престанале да разговараат до него, а експериментот најтешко го поднела неговата мајка. Таа во својот дневник напишала дека би била посреќна доколку лекарот и соопштил дека боледува од рак, отколку нејзиниот син да е геј. Сепак со текот на времето ја прифатила определбата на Тимоти.
Timothy-Kurek-0041.jpg

- Тоа што го доживеав не е ништо во споредба со тоа низ кое минуваат луѓето кои навистина се геј. Тие не можат како мене, после шест или повеќе месеци да станат тоа што биле. Навистина е тешко јавно да се признае дека сте геј, вели Курек.

A be ovoj se prezival KURek i glumel gejonja. :D:D:D

Zatoa se krijat za virtuelni likovi ovie nasive tuka.
Deka ako im e tesko na gejonj u JUESEJ, jasno i ocigledno e deka e potesko tuka.

Branko e geeeeeeeeeeeej po profesija!!!!

Околу поразов, твој став. Добро израснат хомич за мене е боље од кур шо се дига и влага у пичка. Дека поразов на родителот тргнува од тоа дали куров на синот се дига на едното или другото. Или зашо ми кутрата ќерка не се влажни на колбас.

Уште да ми кажеше од кај тоа ме поврза мене у невладини организации. Ја со Хера освен шо можам да го кажам целосното име на кратенкава, друга работа сум немал, ниту пак сум имал интерес да имам. А дека го фатиле зајакот. Oh, you found the root to all evil. Сега трк да ги гоните сите шо шират либерални ставови. Шо побрзо сите ги истребите, тоа подобро. Тек после да видите шо ќе ве снајде ко ќе останете популација со просечно 50 години.

Знаеш кој мене ме наведе да бидам хомич? Машки задници, тела, курој. Поврзување со машки, емоции и такоџе. И одлучив еден ден да контактирам машко, и после некое време и да имам сексуален однос. Далеку пред да признам на било кого за да тие би можеле да ме наведат. Сеа те молам просветли ме и кажи ми дека интернетот ко медиум ме расипал шо сум успеал да прочитам дека gay is ok, па побрзо пројави иницијатива и интернетов да биде цензуриран, и закон за геј зборење да се казнува, дека тоа ми е един лек шо ми преостанал...

Сам си знаеш, ако си педер, ѓаолот те навел, покрај невниманието, недоволното едуцирање и љубов од родителите (и неможноста да го изладиш/стоплиш во шунде навреме и совреме).
Ај сеа рипни дека тае и мама те сакале, играчки ти купувале, не постои ѓаол, пички на трфртиќ ти се местеле....
Болест е болест баце и треба да се лечи место да се продолжува агонијата на телото и духот.

Сurationis, non est conjugium!

Ти си една од оние причини што треба да биде изградена временска машина, Терминаторот да се врати назад во времето пред твоите да те создадат и да им даде кондом.

Ако продолжат со жалопојките ќе почнам и стварно да ги жалам.
Ама за да дојдеме до тој степен треба прво да прочитам дека дискриминацијата е на реална база, во смисла дека некој од нив се соочува со неможност да плати сметка за струја, неможност да нахрани сопствено дете, да му овозможи здравствена услуга, или да остане пред вратат на некоја институција кога треба да оствари некое право бидејќи е no name личност и никој нема потреба од него... и низа други реални егзистенцијални проблеми со кој се соочуваат многу луѓе, конкретно во нашава држава, а сепак не мафтаат со никакви транспаренти на кој пишува како во сопствената држава се дискриминирани на база на сиромаштија и немоќност.

Ако продолжат со жалопојките ќе почнам и стварно да ги жалам.
Ама за да дојдеме до тој степен треба прво да прочитам дека дискриминацијата е на реална база, во смисла дека некој од нив се соочува со неможност да плати сметка за струја, неможност да нахрани сопствено дете, да му овозможи здравствена услуга, или да остане пред вратат на некоја институција кога треба да оствари некое право бидејќи е no name личност и никој нема потреба од него... и низа други реални егзистенцијални проблеми со кој се соочуваат многу луѓе, конкретно во нашава држава, а сепак не мафтаат со никакви транспаренти на кој пишува како во сопствената држава се дискриминирани на база на сиромаштија и немоќност.

Ќе прочиташ драга кога ќе имаат можност да дојдат до овие врати. Без тој правен документ дека заедничкиот создаден имот припаѓа на двајцата он неможе да тропне на вратите на институциите и да бара пример пензија од партнерот. Неможе да отиде во болница и да потпише во име на својот сакан. Просторот од институциите кои ти ги споменуваш имаат еден празен простор, сликовито:
Нема правен документ за заедница ------празен простор----------нема ред пред институција.
Толку е едноставно.

Се потекнува од бога, и девијантното. Зошто бога ни ги прати девијациите?
Ако веќе морам да одговорам, а не би требало, Бог не ти праќа девијанство, тој ти праќа право на избор дали ќе бидеш ваков или онаков. (да беше Тој девијантен и ненормален немаше од реброто да создаде жена, ќе создадеше маж)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom