ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Кој предмет?
Историја на правото.
И ќе може ли некој да ми ги објасни тие Хардварски и Чикашки правила за цитирање ?
Ја ги читав ама ништо не сфатив.
Пример сеа за есејот кога ќе го пишувам тоа што сум го прочитал од книгата со други зборови ќе го кажам и пак ќе треба да наведам дека од таму и таму сум го земал тоа ?
Значи ич не ги разбирам овие правила...

Историја на правото.
И ќе може ли некој да ми ги објасни тие Хардварски и Чикашки правила за цитирање ?
Ја ги читав ама ништо не сфатив.
Пример сеа за есејот кога ќе го пишувам тоа што сум го прочитал од книгата со други зборови ќе го кажам и пак ќе треба да наведам дека од таму и таму сум го земал тоа ?
Значи ич не ги разбирам овие правила...
Ние по историја не правевме такви чуда, во секој случај, пиши и на Ина која е многу фина (види рима :) ) ке ти помогне без проблем. Ако пак ти е за утре, тоа што го прочита напиши го некако што се вика со свои зборови и на крај дај твое мислење/гледиште.
Инаку за што ти е темата? Кажа дека е од книга-ако е од книга значи тоа така било од порано и така е сега, ти не можеш да измислиш топла вода за есејот/семинарската.

Во секој случај ако ви рекла ЕСЕЈ не би требало да е повеќе од 2 страни на компјутер напишани. Значи ништо страшно, не се секирај-крај краева нема ни да ви ги прочитаат оти 600 студенти се, цела недела ке треба да потроши.

Ние по историја не правевме такви чуда, во секој случај, пиши и на Ина која е многу фина (види рима :) ) ке ти помогне без проблем. Ако пак ти е за утре, тоа што го прочита напиши го некако што се вика со свои зборови и на крај дај твое мислење/гледиште.
Инаку за што ти е темата? Кажа дека е од книга-ако е од книга значи тоа така било од порано и така е сега, ти не можеш да измислиш топла вода за есејот/семинарската.

Во секој случај ако ви рекла ЕСЕЈ не би требало да е повеќе од 2 страни на компјутер напишани. Значи ништо страшно, не се секирај-крај краева нема ни да ви ги прочитаат оти 600 студенти се, цела недела ке треба да потроши.
Абе ние имаме од професорот упатство за пишување, ама мене не ми е некако јасно. Башка тие правилата за цитирање ме испобунија...
Ај имам време уште една недела, ќе видам ќе напишам нешто па ќе се консултирам со колегите.
Фала у секој случај :)

Абе ние имаме од професорот упатство за пишување, ама мене не ми е некако јасно. Башка тие правилата за цитирање ме испобунија...
Ај имам време уште една недела, ќе видам ќе напишам нешто па ќе се консултирам со колегите.
Фала у секој случај :)
Чикашките правила на Мишо :D мој совет не се мучи да го праиш тоа..поише од 2 евентуално 3 бода нема да добиеш....пошо полесно ти е да тропаш по некоја глупост на секое предавање..и така да собираш бодови

Чикашките правила на Мишо :D мој совет не се мучи да го праиш тоа..поише од 2 евентуално 3 бода нема да добиеш....пошо полесно ти е да тропаш по некоја глупост на секое предавање..и така да собираш бодови
Абе и 1 бод да добијам, пак е подобро од ич. А и ако напишам барем ќе видам колку ме бива за пишување и ќе глеам да се поправам ако сум лош, зошто од кај да знам, може утре ќе ми притреба ова...
Значи ем се битни бодовите, ама битно ми е и искуството во пишување на вакви есеи.

Абе и 1 бод да добијам, пак е подобро од ич. А и ако напишам барем ќе видам колку ме бива за пишување и ќе глеам да се поправам ако сум лош, зошто од кај да знам, може утре ќе ми притреба ова...
Значи ем се битни бодовите, ама битно ми е и искуството во пишување на вакви есеи.

Твое си е тоа..ја не ти кажав да не напишеш..:) али трудот ќе ти биде бедно вреднуван според мене....тоа беше поентата...да не се разочараш ко ќе ти каже дека имаш 2 бода..а си се мучел една недела :)

Ова систематскиов жива превара...
Таман се израдував ќе ми измерат тежина и висина и ништо...

Imase li guzva? Za kolku vreme zavrsi? Se plaka li nesto?
Ја рано отидов денес околу 8:30 веќе бев таму и најмногу се чека на шалтер, таму чекав 40 минути и после другото за 5 минути завршив. Е сеа утре дека е пензионерски ден незнам дали ќе има гужва (ако си ти за утре).
Иначе ништо не се плаќа.

Ќе може ли некој да ми ја каже постапката за запишување на мастер студиите и кои документи се потребни?

ima nekoj delovno pravo master tuka? bil nekoj denes na prvoto predavanje? so se desavase? bilo sto impresii i informacii?

Дали некој може да ми каже дали е задолжително да се пријави мастер преку електронското досие или пак може и без тоа само со поднесување на документите на ектс шалтерот на студенски?
благодарам однапред

Дали помина уписот на 3, 5 смесетар и Е2? Јас не гледам соопштение на страната или оддамна поминало?

ima nekoj delovno pravo master tuka? bil nekoj denes na prvoto predavanje? so se desavase? bilo sto impresii i informacii?
Си почнавме во понеделникот,има секој ден предавања освен петок од 4 до 9.
До сега никој не не држшеше поише од 7ипол ама ќе видиме за понатака.
Сега за сега е океј, има бајаги луѓе на предавања.
Почни да доаѓаш, нема да е лошо.

Здравоо :) Имам едно прашање , за мастер студииве директно одиш на испит, или има колоквиуми.
фала позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom