Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се потекнува од бога, и девијантното. Зошто бога ни ги прати девијациите?
ЛЕАНДРААААА!!

Прашува за БОГ и девијациите!!!

Не сум јас виновен.

Бог не ги пратил девијациите и девијантностите.
Бог е милост, добродетел.
Девијантностите се болест. Да не тестираат и скушаат во нашиот пат кон возвишение.
Затоа и Бог е лекот за нив.

После, јас сум крив за Бог на темава, пих. :);)

ЛЕАНДРААААА!!

Прашува за БОГ и девијациите!!!

Не сум јас виновен.

Бог не ги пратил девијациите и девијантностите.
Бог е милост, добродетел.
Девијантностите се болест. Да не тестираат и скушаат во нашиот пат кон возвишение.
Затоа и Бог е лекот за нив.

После, јас сум крив за Бог на темава, пих. :);)

Како може бог да не ги пратил? Марихуаната, коката(кокаин), компирот(вотка), јачменот(пиво), хашишот, генетските предиспозиции итн. Или тие не се божја креација?

Како може бог да не ги пратил? Марихуаната, коката(кокаин), компирот(вотка), јачменот(пиво), хашишот, генетските предиспозиции итн. Или тие не се божја креација?
And ur point is?

немам ништо против хомосексуални бракови, ниту против хомосексуалци, лезбејки и други сексуални ориентации кои се различни од нас ,,различните", нека си се сакаат луѓето :) нели љубовта не познава граници, возраст, пол, марсовци земјани... а што се однесува до тоа дали хомосексуалните двојки треба да имаат деца.. да, нека имаат, но докулку сами си ги направат :)

269839_10151237992694879_2051890526_n.jpg

Овие се болни, дефинитивно.

Овие се болни, дефинитивно.

Овие лузериве кампања прават против хомосексуалците или мене ми се чини :pos:
Гледам денес на шител тв група невладини организации реагирале за изјавите на невладините за поддршка на маргинализирини групи, исто како протест и контра протест. Вели следниве невладини реагираа:
1. Здружение за заштита на столот
2 Здружение Ратко
3. Здружение за измислување топла вода
4. Здружение на синдикати на Македонија (wtf здружение на синдикати?)
5....
6....
...
20. Здружение за мува во лет

Стварно се со блага ретардарција овие медиуми.

Со најголема ретардација ќе биде секој припадник на ЛГБТ популацијата што ќе излезе и ќе гласа за актуелниве партии, откако и двете гласно се изјаснија против истополови бракови.

За Вечер, ова е четврт или петти број по ред како што ефтино го забавуваат народот, пренасочувајќи им го вниманието од вистинските проблеми.

Мразам да се сложувам со Најчевска, ама во случајов е апсолутно во право:

Mirjana Najchevska Исфгрустрирана банда на кецароши не може да го разбере концептот на човекови права, нема шанси да го разбере правото и е далеку од можноста да разбере што е тоа цивилизациско достигнување во развојот на слободата. Се додека на власт ни доа ѓаат кецарошчиња излезени од градинка (не е важно на која политичка опција и припаѓаат и се додека ние дозволуваме државата да ни ја водат луѓе со гладни очи, ненашетани и нена е.... се до тогаш Македонија ќе назадува на скалилата на цивилизацискиот развој.
Како може да очекувам луѓе со ограничени ментални капацитети да ја разберат спиралата на цивилизацискиот развој во која се доаѓа на претходниот момент само на повисоко ниво? Како да се отвори било каква филозофска расправа кога едноставно нема со кого ни кафански муабет да се води. Како да се оди напред со слепци и нивни следбеници?
Масата луѓе никогаш не носела напредок туку елитата која е профатена од масата. Кај нас нема ниту маса спремна за одење напред ниту елита која може да води.Жална и тажна Македонија.

Јас кака хејтер на педерлациве,не ги бранам ама веќе и овие од владава претераа...
Што толку се насочијакон педериве,па сеисешто извртуваат?
Разбирам дека нема да им дадат право на брак па камоли на посвојување,но смешно е ова да ги етикетираат и како педофили...

Јас кака хејтер на педерлациве,не ги бранам ама веќе и овие од владава претераа...
Што толку се насочијакон педериве,па сеисешто извртуваат?
Разбирам дека нема да им дадат право на брак па камоли на посвојување,но смешно е ова да ги етикетираат и како педофили...
Дој дада да те бакне у чело паметно оно, мислев ќе ме разочараш :X3:

ЛГБТ популацијата во Македонија треба да ги бојкотира изборите како и цел нормален народ кој остана да живее овде. Ова веќе преминува во кампања за ретардирана нација.

Не ми се верува што читам у Вечер! :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Абе... што читам ја у Вечер? :вонзем:
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 21:02 ---
Знае ли некој кој рекол дека браковите се примитивни заедници?

:X3:

ЛГБТ популацијата во Македонија треба да ги бојкотира изборите како и цел нормален народ кој остана да живее овде. Ова веќе преминува во кампања за ретардирана нација.

Aко педерите и останатите ретардирани створења ги бојкотираат изборите, нема да се осети.

Ама ако сите слободоумни либерали кои пијат мартини и го гледаат изгрејсонцето, посакувајќи ворлд пис, слобода за Лазе Радески и права за гејовините, е тогаш ќе биде жустро. Да не речам, нема да има концензус.

Има простоќи што ќе гласаат на избориве... why oh why.. и познавам таков... :place:

Со најголема ретардација ќе биде секој припадник на ЛГБТ популацијата што ќе излезе и ќе гласа за актуелниве партии, откако и двете гласно се изјаснија против истополови бракови.
Која е втората, каде и кога?

Читам и никаде не можам да најдам дека СДСМ се против истополови бракови... Any help?
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 22:08 ---
Видете како лажат од Курир:
-Се шокирав кога го слушнав ова од него. Сметав дека е мудар човек. Не знам што му стана, тоа што го кажа беше грдо, рече Делано, градоначалникот на Париз (во врска со предлогот за легализација на хомосексуалните бракови од страна на Оланд).
http://kurir.mk/svet/vesti/88273-Krajot-na-Francija-Se-ukinuvaat-zborovite-majka-i-tatko
Она што од Курир заборавиле да проверат пред да се обидат да манипулираат, е дека Делано се изјасни за хомосексуалец уште во 1998 :LOL: http://en.wikipedia.org/wiki/Bertrand_Delanoë#Personal_life

Всушност коментарот на Делано се однесува на бискупот погоре, кој рекол дека тоа ќе води до инцест и полигамија, но од Курир не наведуваат кого тој коментира, туку манипулираат и изјавата на парискиот градоначалник ја даваат у контекст на противење на решението на Оланд:
The mayor of Paris, Bertrand Delanoe, one of France’s few openly gay politicians, has strongly criticised the Archbishop of Lyon, Cardinal Philippe Barbarin for claiming that same-sex unions lead to polygamy and incest. “It is truly shocking and surprising that a man such as the cardinal whom I consider to be a wise man should say something like this,” Delanoe said.” I don’t know what happened to him, he suddenly changed his tune and what he said was really unpleasant.”http://vaticaninsider.lastampa.it/e...o/same-sex-union-marriage-france-paris-18214/
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 22:23 ---
Предизборни манипулации: „Меѓународниот ден на женското дете“ го претворија во ден за превенција на истополови бракови

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom