Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Sega FK Pelister igra so Sileks vo gosti?So mislite koj se sansite,koj igraci ke nedostasuvaat na toj natprevar?dali ke se odi na gostuvanje i tn...?

Абе луѓе скроз одлепивте од темата !!!
Темата е ФК Пелистер, тука се збора за случувањата на фудбалскиот клуб, не тука да терате муабети кој се вон темата, до сега да се збораше ова во друг фан клуб ќе немаше 1 мислење кое не е на дозволено место, ајде модераторот нека си ја заврши работата !!!

Sega FK Pelister igra so Sileks vo gosti?So mislite koj se sansite,koj igraci ke nedostasuvaat na toj natprevar?dali ke se odi na gostuvanje i tn...?

Искрено мислам дека ќе биди многу тежок натпревар за нас! Како што се напомена во погорните постови на Силекс му гори под нозе и мора да оди на позитивен резултат, додека Пелистер несмее да загуби зошто автоматски се загрозува самиот себеси на табелата! Јас би бил задоволен и со едно реми ама победа си е победа!:)

Искрено мислам дека ќе биди многу тежок натпревар за нас! Како што се напомена во погорните постови на Силекс му гори под нозе и мора да оди на позитивен резултат, додека Пелистер несмее да загуби зошто автоматски се загрозува самиот себеси на табелата! Јас би бил задоволен и со едно реми ама победа си е победа!:)
да не биди само како и на Тетекс да бидиме единствени бодој шо ќе му дајме
ако не сме комплетни мислам ќе изгубиме

да не биди само како и на Тетекс да бидиме единствени бодој шо ќе му дајме
ако не сме комплетни мислам ќе изгубиме

Искрено и јас се плашам од тоа, а и важни два бода изгубивме од Дрита, со што останавме да тапкаме в место

Искрено и јас се плашам од тоа, а и важни два бода изгубивме од Дрита, со што останавме да тапкаме в место
To bese losoto so izgubivme 2 dragoceni boda,a publikata i sportskata javnost ocekuvase triumf na Pelister...Naivni 2 boda,ama to e to!Sileks ne e stabilen tolku ama ne se znaj...Igraci ima povredeni koi ke otsusustvuaat podolgo ili?

Верувај дека нема да биде така ;)
Воопшто не ми се допаѓа што се во државава се централизира во Скопје. Океј е што државни институции се наоѓаат во главен град, што е нормално како главен град да имаме највеќе културни, уметнички, трговски, па и спортски центри, ама тоа што денар не се вложува во другите градови воопшто не го оправдувам.
Мене ми е преку курац од градежниот хаос во Скопје и секој друг би се согласил со тоа. Највеќе што мрзам се гужви, а гужвите тука се прават поради тоа што сите доаѓаат да работат и живеат во Скопје. А доаѓате тука зошто не ви се инвестира ништо во вашите градови.
Немам ништо против жителите на другите градови, напротив ги разбирам, али преку глава ми е од хаосот што се прави поради тоа што сите се населуваат во Скопје расди подобри услови, нешто за кое се криви политичарите.

Друга работа, криви сте и самите вие што бирате неспособни политичари.
Зошто од Струмица никој не се буни? Затоа што се работи нешто, цело време нешто се реновира. Луѓето си се враќаат да живеат таму. Кавадарци има повеќе работни места од Скопје :D
Едноставно самите градоначалници треба да се залагаат за градовите, на крај краева Скопје не личеше на ништо дур не им текна на градончалниците да го средуваат (настана глупите споменици).
Карпош и Аеродром се средени благодарение на нивните градоначалници. Кисела Вода е крш, затоа што градоначалниците се имбецили.

Океј е главниот град да биде седиште на повеќето на министерствата и органите на управата ама бива СЕ СЕ СЕ да биди кај вас? Ете сами се жалите на гла ви се враќа тоа што се набутавте во ск. Бива седиштето на Елем да биди во ск кога кај нас над 70% се произведува струјата ? Бива министерствто за земјоделие да биди во ск наместо Прилеп или Струмица? и така натаму. И кој не се жалат бе струмичани? ОД ко дојде Заев на власт државата денар нема инвестирано во Струмица! Патот со радовиш - струмица уште го градат незнам колку години веќе. Вистина е градоначалниците имаат голема улога ама не се клучниот фактор. Општините имаат малку финансии и се што можат да сменат е да направат некоја улица и училиште да сменат дограма и фасада, толку.
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 20:07 ---
Види, неможе ти како да пееш да се врати 63 во Скопје пошто таа 63 татко ми едвај жива глава спасил во земјотресот и многу луѓе загинале, тоа е навреда и ја сфаќам лично. Го пишуваш Скопје со мала буква и бараш од нас разбирање и почит не оди тоа така.
Битола и битолско пропаѓаат заради политичарите од тој регион, подберете ги на време додека не го растуриле и тоа што е преостанато, што сум ти јас крив што ќе работам цел живот во фабрика или татко ми кој работи цел живот во фабрика, кој ти го уништува достоинството од наша страна бре каква одлука можам да донесам јас или моите блиски и да влијае на твојот живот?.
И со тоа независна Битола, како ќе се оддржува економски, воено, демографски, политички? Па пак ќе изберете некој катиљ политичари кои ќе си го гледаат само ќарот, и на крај ќе барате самата Битола и битолско да се подели на општини и реони кои ќе функционираат независно меѓусебе, па после маала и на крај секоја куќа ќе прогласи независност.
Размисли што трескаш колку несериозно изгледаш и дали има основа тоа што го збориш, да не се само фрустрации.
Еве ти предлог, имам голема почит према битолчани како еснафи луѓе, фати си се за работа, земи си жениче и не се расправај без поента со комитиве (јас ова го пишувам како скопјанец не како комита( за Металург сум иначе :))).
Не ја истурај нервозата и фрустрациите врз цел град и огромно население кога 99% од истите не ги интересираат овие ваши препукувања на навивачка линија.

Сите провокации се излезени или одговор на провокации од скопјаните или комитите, јас нереков дека обичниот граѓанин во скопје е крив за се, ама токму тој обичниот граѓанин кога ке му се даде власт се претвара во звер за провинцијата, и ич не ги есапи другите.Не е ова пример само со една владеачка гарнитура од 1950 па наваму е истата приказна, а последниве години кулминира. Ке опстани независна битола, имаме економски ресурси имаме поле огроно имаме вода имаме јаглен, ке ви продаваме вас струја и жито и од вас ке живееме после ние :D, а битолските политичари се друга приказна тие исто сносат иста кривица ама кој и да дојди мора да му баци рака на скопјанецот за да биди нешто и да биди послушник и треба да чека да се смилува скопјанецот за да фрли нешто и за нас. Така било и со бранко и со љубчо и со грујо еве. Реалноста е таа и вистината. Демантирај ме ако можиш ама тоа е тоа и затоа е се ова незадоволство и омраза и ривалство и се, што на се ова вие се ситите ( не зборам ти ама грото од скопјаните ) и провоцирате и се така натака. Кога ке се решат оввие проблеми тогаш ривалството ке остане само спротско. Факт е дека денес градовите се мразат до ниво на најобичен граѓанин и безразлика на пол и возраст, а особено е изразено кај Битолчани нормално заради сиве овие причини. Така да Кој ве еба сите шо не мразите и што не окупирате, да живее Пелистер и независна Битола.

100% ќе тепаме се разбира ако биде се како што треба со судиите шанси имаме големи оти пред се сме подбар тим од нив и се разбира мора да се извадат за нерешениот резултата со дрита
Нјаверојатно ќе ни фали само капитенот врапчето и а.вељановски(црвен картон0 кој ќе ја одаработува суспензијата додека чотката и лапачот тренираат и би требало да играат можеби не во првиот состав оти имаат повреди но ако треба и прва постава ќе бидат тоа зависи од тренерот исто така се враќа томе ...
За гостување се уште е рано прво да се реши со смешната казна од страна на ффм=мафија па ќе видиме и крај краева не знам дали е паметно да одиме кратово каде 100% нема да ни биде дозволен влез на стадион а од друга страна штета ќе биде да пропуштиме гостување таман влеговме во серија :D

ps.по мое по арно да одиме кежуал не најавено со неколку коли но за тоа зависи од финасиите
--- надополнето: 12 октомври 2012 во 20:08 ---
Море, со самото тоа што те погоди вистината очигледно, и што вреѓаш низ целиот твој пост, а воопшто немаш поента. Не ти личи на годините, сигурно си некое ергенче исфрустрирано од некој Скопјанец, што ти ја ебел потенцијалната женска.
И не ми мрси, не сум од Скопје.
Не е начин ради пандурите да го демолирате стадионот, затоа што утре ќе дојдете пак на него да ја гледате македонска репрезентација.
--- надополнето: 11 октомври 2012 во 16:28 ---

.

Абе мрсул уште не те банираа ?Па ова го нема никаде :tapp:
Мочко за која поента збораш па како да не криши столчина кога ебр мава по тбе со што ќе се браниш ти да си на наше место ?Главното прашање е кој го предизвика инцидентот на стадион а да ти појаснам оти изгледа не беше ти таму тоа беше копиљот препавен наводно во редар кој крадеше бајрак а тука полицијата регаираше оштро само према нас без причина
Зошто не споменеш дека комити фрлаа со бакљи на атлетската паетка каде ја оштетија а вие за столчината па се скршија за само одбран и тоа 10 сигурно ен повеќе што значи по 1000 денари да е столче казната би требало да биде по мала од 1500 евра која е беспредметна оти вардар одговара за безбедноста на стадионт само тие имаат одговорност и ебр=мвр и никој друг а најмалку е крив Пелистер па да биде казнет
Зошто никој не споменува дека со влезот на терен требаше да биде прекинат натпреварот по сите правила на ффм или да се регистириа со службен 0-3 или да се испразнат трибините како кај нас пред три години со силекс кога влеговме на терен
Зошто никој ен спомена едка ебр тепаше се живо и диво и не местеја на сите пунктови да бидиме каменувани и истовремено тепани од ебр
Зошто никој ен спомена дека нас не казнја со два натпревари без публика за една флена паричка кон судијата а тука беше класичен прекин на натпреварот и следуваше иста казна како и за нас ,па ова го нема ниту во зимбабве ФФМ+мафија Илчо Педер Пелистер оле ...
За ергенче како погоеде вистина жити се ,еден скопјанец а жена ја зеде таа што ми изиграваше ....(погледај потпис)
За тоа дека не си од скопје не бино исто како да си од таму со овај акцентот и одиш на натпревари на вардар=миравци=вардар1947=ад.вардар и патем да те прашам за кој си ти за вардар или за челзи ?оти паметам кога се активираше ан форумто имаше друг ник и автар сега гледам си сменал си станал комита :facepalm:
За репрезентацијата нема шанси да одјдиме да ги бодриме ние се во бојкот на реперезентацијата неколку години и сега со случувањата во ффм уште по малку има шанси да дојдиме да ги бодриме !Да ти појаснам дека сме во бојкто од многу причини но најважните се поради фаворизирање на некој други групи за карти и најмногу поради фактот што никогаш нашите репрезентативци не отпаздравуваа на исток каде ние секогаш бевме сместени и се разбира поради ффм и предтходно поради хари а сега илчо и за крај дека едно 150 години нема репрезентацијата дојдено во Битола да настапува и ова зборам за пријателска или било кавав утакмица значи пред 15 години беа У-19 и пред 17 години беа еднаш У-21 а меѓу време играа по некој села и еби втер фаворизирани стадиони за азлика од кај нас каде не се стави еден камен на стадион од хер-трик програмата
ps.Само Пелистер само Битола !

^

За Вардар ботче навивам од дете, така да одјеби. И не ме цитирај ебате комплексашот мизерен.

^

За Вардар ботче навивам од дете, така да одјеби. И не ме цитирај ебате комплексашот мизерен.
Како навиваш од мал бе ?Нели не си од скопје ?Па како тогаш навиваше на тв кога даваа резултатите од првенството или на радио слушаше пренос сигурно не те носеја на секоја натпревар од дома да навиваш од мал за вардар од провинција а гледам во кошарка си за мзт и за било кој друг тим што игра во европа :eek:
Одјеби и други навреди ќе си користиш по дома со родителите се разбира ако мене ме сметаш за свој родител тогаш тие простено можеш така да ми се обраќаш
За коплексот не знам што да ти речам освен дека си за жалење па ти не скама со спамирање на темата наша една цела недела и си лечиш коплекси тука а мене ми велиш за коплекси :tapp:За тоа дечко пали паиките од темата оти оваа теа не е за девојчина и мал деца туку само за Битолчани и Чкембари !

ps.@Комита Ултрас daj be baniraj go ovaj prolivot i meguvreme da te prasam smeeme li da go kosrisime terminot imeto miravci za vasiot klub na nasata tema ?Oti gledam kaj vas na temata namesto Pelister pak nekoj pisale pogresno ime ....

ckembari%20vo%20skopje%20golema.jpg

Пелистер бара укинување на казната: Вардар е единствен виновник за инцидентите на дербито
Екипа Прва лига
14.10.2012 17:15

По добивањето на казната од 1.500 евра поради однесувањето на своите навивачи на дерби пресметката против Вардар на „Филип Втори“, од раководството на Пелистер денеска побараа преиспитување на одлуката на Дисциплинската комисија на ФФМ затоа што според нив единствен виновник за инцидентите е слабиот организатор на натпреварот, ФК Вардар.

ЕКИПА ви го пренесува комплетното соопштение кое денеска до нашата редакција го испратија од ФК Пелистер:

Со оглед на тоа што натпреварот од 8 коло на Првата фудбалска лига меѓу Вардар и Пелистер не се емитуваше ниту како директен пренос, ниту одложено како снимка, македонската јавност по изрекувањето на казните од ФФМ веројатно сега смета дека двата клуба се подеднакво одговорни за случувањата. Такви заклучоци можат да се донесат ако ги прочитате одлуките на Дисциплинската комисија.

Во името на управата на ФК Пелистер, фудбалерите и стручниот штаб и армијата на навивачи, симпатизери, вљубеници во зелената боја во нашата земја и странство, во името на сите оние кои овие 10 дена по мечот не контактираа за објаснувања што се случуваше во Скопје и која е причината за овој третман на Пелистер при изрекувањето на санкциите, чувствуваме потреба уште еднаш официјално да се обратиме. Самото покренување дисциплинска постапка против Пелистер сметаме дека е дополнителна провокација по натпреварот. Уште еднаш потенцираме дека двете навивачки групи на националната арена „Филип втори„ беа оддалечени толку многу (од источната до западната трибина) што до директен или индиректен контакт можеше да дојде само со пропусти во организацијата. ФФМ одговорите за пропустите треба да ги побара на друго место, а не кај ФК Пелистер.

Прашањата кои и ден-денес не се одговорени, па и ние не можеме да им објасниме на нашите навивачи, симпатизери многу работи поврзани со натпреварот во Скопје.
- Зошто мал милион луѓе од обезбедувањето го обезбедуваа сегментот со навивачи на Пелистер кои беа многу помалку бројни од домашните навивачи. А наспроти тоа зошто само дваесетина луѓе ја обезбедуваа трибината со навивачите на Вардар и не успееа да го спречат „стампедото„ од навивачи кои влегоа в терен и небранети од никого се упатија кон противничката навивачка група.
- Што ќе се случеше ако некој од резервните фудбалери на Пелистер или на Вардар (без разлика што в терен влетаа вардарови навивачи) настрадаше од некој неодговорен гледач. Зарем е нормално млади момчиња да бегаат в соблекувална, преплашени од глетката. Премногу едноставно се премолчува овој дел од инцидентот кој можеше да остави сериозни последици.
- Потенцираме дека инвазијата на теренот е исклучиво од навивачи на Вардар и ако некој навивач на Пелистер влетал в терен тоа е поради одземениот навивачки реквизит од „извршувачот на редот и мирот„ на стадионот, директно назначен на тоа место од организаторот. Токму овој потег сметаме дека беше главната провокација за целиот инцидент.
- ФК Пелистер инсистираше натпреварот нормално да продолжи, иако можеше да го напушти тревникот и да побара службена победа, заради загрозена безбедност. Но победите и титулите на „зелена маса„ не се дел од навиките на нашиот клуб, напротив тоа е „оружјето„ на некои други наши клубови.
- ФК Пелистер бара заедно со членови на Дисциплинската комисија на ФФМ и со претставници на ФК Вардар да се прегледа уште еднаш видео снимката и повторно да се преиспитаат одлуките донесени по натпреварот.

Го осудивме оној неодговорен гледач (кој не припаѓа на Чкембарите, а е симпатизер на Пелистер) кој со паричка го погоди помошникот судија на мечот Пелистер - Шкендија. Меѓу другото сведоци сме дека такви ситуации има скоро во секое коло, а за сите „плати„ само ФК Пелистер. Жестоко се противиме за сите видови насилство без разлика од кого дошле. А со ваква организација на средбите и вакви дисциплински мерки, бараме да бидат јавно и транспарентно изнесени мотивите за казната, во спротивно со вака тенките санкции ќе сметаме дека самите ваши санкции упатени и кон тие кои заслужуваат и тие кои не заслужуваат, иницираат и го поттикнуваат насилството.

ФК Пелистер ветува дека ќе направи се како и во сите официјални мечеви под „Тумбе кафе„ така и во наредниот Куп натпревар на 07.11.2012 со Вардар се да биде најдобар ред. Дури и сме убедени дека мечевите во Битола се пример во каков амбиент треба да се играат мечевите во нашата земја. Затоа ги повикуваме нашите ривали од ФК Вардар, нивните навивачи, функционерите на ФФМ (дури и репрезентативците доколку мечот се играше во прво закажаниот термин) да се уверат во организацијата на средбите во Битола. Ако третманот кон сите клубови е ист, тогаш се надеваме дека ќе ги добиеме одговорите и мотивите за казните кои се изречени кон двата клуба во „вечното дерби„. ФК Пелистер и навивачката група „Чкембари„ не се само фудбалски клуб и навивачка група, туку култура на живеење и чувствувавме потреба да го изнесеме нашиот став и да го заштитиме гореспоменатиот бренд.
Борд на директори на ФК Пелистер
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=12003

Се што напишале од управата е во ред и се си е коректно и на место...
Сега останува да видиме како ќе реагираат од ФФМ на овој извештај, многу тешко дека ќе ни ја поништат казната, но останува да видиме...

Како навиваш од мал бе ?Нели не си од скопје ?Па како тогаш навиваше на тв кога даваа резултатите од првенството или на радио слушаше пренос сигурно не те носеја на секоја натпревар од дома да навиваш од мал за вардар од провинција а гледам во кошарка си за мзт и за било кој друг тим што игра во европа :eek:
Одјеби и други навреди ќе си користиш по дома со родителите се разбира ако мене ме сметаш за свој родител тогаш тие простено можеш така да ми се обраќаш
За коплексот не знам што да ти речам освен дека си за жалење па ти не скама со спамирање на темата наша една цела недела и си лечиш коплекси тука а мене ми велиш за коплекси :tapp:За тоа дечко пали паиките од темата оти оваа теа не е за девојчина и мал деца туку само за Битолчани и Чкембари !

ps.@Комита Ултрас daj be baniraj go ovaj prolivot i meguvreme da te prasam smeeme li da go kosrisime terminot imeto miravci za vasiot klub na nasata tema ?Oti gledam kaj vas na temata namesto Pelister pak nekoj pisale pogresno ime ....

Не сум и од Лондон па навивам за Челзи. Ебате неписмениот.

Се што напишале од управата е во ред и се си е коректно и на место...
Сега останува да видиме како ќе реагираат од ФФМ на овој извештај, многу тешко дека ќе ни ја поништат казната, но останува да видиме...
Ова е само сопштение за јавноста а дополнително ќе треба да се прати жалба до ФФМ=Мафија сепак за тоа ќе решат во клубот оти таа кошта од 200 или 300 евра да не биде залудно тие пари да се дадат
Не сум и од Лондон па навивам за Челзи. Ебате неписмениот.
Смешен си дечко гледам си пишал дека и за МЗТ си навивал кога ќе игра со странци демек ги подржуваш сите Македонски екипи ама приритет тие вардар и челзи :pos:

552201_10151078592320636_1428797806_n.jpg

--- надополнето: 15 октомври 2012 во 17:33 ---
http://zoran-misevski.blogspot.com/2012/10/blog-post_14.html

Џабе соопштенија,џабе плачење...
Ништо нема да биди,ги боли увото...одлуката е донесена,пресечено е...
Си го кладе газот Илче во фотељата на здравје бричењето,ќе не ебават сега,допрва ќе патиме од овие..ова е само за загревање....
Ќе го бараме Хари..:нинџ:
За УМ на сите тие Чкембари кои беа дури до Скопје да протестираат да се донеси некој САЛАМ ЧОЕК... на место Хари..
Ете го чоеко...сега на здравје бричењето....:confused:
Дури не мафтат политичките партии како сакаат нема спорт,да ни биди јасно на сите..
Дури преовладуваат.. личните интереси(поврзани со партијата,било која) .нема да има спорт....
Па после ќе кукаме нема спорт,нема пари во Битола,е па нема,нема ни да има...
Гледајте шо напрај Торцида...
384280_273195346134205_32380041_n.jpg

Готови беа Хајдук,класичен стечај,се испраја пред општина Торцидашите и нема мрдање,виде не виде тој мафијашот(градоначалник)....даде и кредит и се...
Секој ден одеа на протести и на крај бидна...
Со народот нема играње,сите се плашат од народот...ама кај нас уште сме затуцани да ги сфатиме овие работи...свест нула,мотив никаков,сите се плашат од партијата...а за зборање сите први се...
Да се испраевме вака пред Двојче уште пред 7,8 години немаше Пелистер да дреми толку години во втора лига....и да не ебаваат некои педерчиња како Ванчо,Круме....Петко,Трајко...ете сега Илче.....
И после спорт сакаме,сакаме европска Битола.......е па арно ни прат....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom