Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
:pos:

Кратко и јасно.
Одвај 5 души се собрале онака јавно да шеткаат низ улици, па уште за паради се овде.
Тогаш што се фалат дека се хомосексуалци и си бараат некојси права?
Арно рекле стари: Чути си,дупи си. (ама ова не важело изгледа за педерите) :ROFLMAO:
за гејојте е дупи си сите да знаат за и другите да станат гејој

Затоа што е против традицијата која со векови се негува на ова тло ,против моралните вредности во ова опшество ! Затоа што бракот е заедница од еден маж и една жена , преку која се се формира семејство и создава потомство . Сега јасно ти е ?!
Pa ti kazav , neka ne se vika brak neka e partnerstvo , zosto tolku da imate omraza kon niv ?
Toa ne me zagrozuva ni mene ni tebe. Toa pravo ke go imaat tie sto sakaat da go upotrebat.

Па не сме таксисти бе Чкрапјо.

Не, бетер сте :D .

Упитник: шо не го залапа, онака, језичина до желудник?

Па да серете дека јавно се сексаме? Не, имам јас усул. Али доволно е да покаже дека не сме блиски другари. Не го правам истото со блиски другари :).
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 17:46 ---
јас ти пишав и мое мислење и од социолози и психолози ама на гејојте не им одговара ништо нормално они се гејој шетаат со краставици во газзоо и секогш се во право

Кое мислење? На неедуцирана будала?

Pa ti kazav , neka ne se vika brak neka e partnerstvo , zosto tolku da imate omraza kon niv ?
Toa ne me zagrozuva ni mene ni tebe. Toa pravo ke go imaat tie sto sakaat da go upotrebat.

Немаме омраза. Никаде не рековме дека ги мразиме. Ние сметаме дека треба да им се помогне да оздрават, а ен да влошуваме со тоа што ќе се овозможи брак, заедница...

The Sun was not called a Sun until someone came and gave it a name.

Речи го брак, речи го заедништво, партнерство, исто е.
Јок. Фирма само. Но, тпогаш ќе бараат да се врати child labour за место да посвојат, да вработат.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 17:49 ---
Не, бетер сте :D .

Па да серете дека јавно се сексаме? Не, имам јас усул. Али доволно е да покаже дека не сме блиски другари. Не го правам истото со блиски другари :).
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 17:46 ---

Сексот не е лапање со језичина.
Дај сеа да не дефинираме секс, па да испаден дека не си геј, ами можеби Би, дека шлапкаш по вратој луѓе и шљифки им праиш.

Daleku od toa deka gi mrazam, ne custvuvam omraza sprema nikoj . Se soglasuvam deka moze da se dojde do nekoe kompromisno resenie, partnersto . So koe i homoseksualcite ke bidat zadovolni i konzervativnite na koi nema da im bide cepnata definicijata i svetosta na brakot . :)

Немаме омраза. Никаде не рековме дека ги мразиме. Ние сметаме дека треба да им се помогне да оздрават, а ен да влошуваме со тоа што ќе се овозможи брак, заедница...

The Sun was not called a Sun until someone came and gave it a name.

Речи го брак, речи го заедништво, партнерство, исто е.
Јок. Фирма само. Но, тпогаш ќе бараат да се врати child labour за место да посвојат, да вработат.

Znaes kolku e slozeno da zatvoris firma? :D
Stecajna postapka , spor na sud itn.
Zosto da ne bide ednostavno?No jasno mi e deka ne mozam da te razubedam :)

Кое мислење? На неедуцирана будала?
знам немаш аргументи сега ке вреѓаш , да ти кажам жал ми е за вас гејојгте болни сте треба да оздравите, јави се у Бардовци може ке те примат и ке ти помогнат ,или пак додека има уште безвизен режим земи бегај по Шведска ,Немачка и Швицарка таму играјте си со гејојете нели Македониј не ви одговара ,нема добри социолози,психолози,не ви одговара министер, традиција, црква ајт мрш

Место брак: ФИРМА, за шо сакет.
Ете, двајца се ебет, нека и се сакет, нека прат партнерство преку Фирма, па и држава да види ќар, пошо не купует кондоми дека не затруднует, преку данок за фирмарина, и друго.

е тешко е фирма да се отвори, ама шо е тешко, не е лесно :) ами тешко, па ќеифој послем ихаааа

:pos:

Кратко и јасно.
Одвај 5 души се собрале онака јавно да шеткаат низ улици, па уште за паради се овде.
Тогаш што се фалат дека се хомосексуалци и си бараат некојси права?
Арно рекле стари: Чути си,дупи си. (ама ова не важело изгледа за педерите) :ROFLMAO:

Се собрале 5 души, ама битно никој не шетал гол. Тоа е нешто што не сакате повеќе да го гледате како воопшто некогаш да се случило. :pos:
Не верувам дека е фалење да се биде хомосексуалец бидејќи сексуалнота не го прави еден човек поголем од друг. Тоа е нормална и секојдневна работа. И да е еден хомосексуалец треба да има демократско право да ги бара личните права во демократска држава. Бара закон против дискриминација по сексуална основа, а господата од Сител со своја дефиниција на дискриминција (која не вклучува говор на омраза) викаат дека немало никаква дискриминација. Згора на тоа викаат дека хомосексуалците дискриминирале. Се прашувам, по која основа овој пат?
Ние сме народ кој никогаш не се буни за своите права, па со презир гледаме на било каква иницијатива. Без разлика дали е ова или нешто друго. И да донесат закон, ќе се мрчи 2-3 дена и ќе се заборави. Да не набројувам милион примери во изминатово време кои го потврдуваат ова, за жал.

Се собрале 5 души, ама битно никој не шетал гол. Тоа е нешто што не сакате повеќе да го гледате како воопшто некогаш да се случило. :pos:
Не верувам дека е фалење да се биде хомосексуалец бидејќи сексуалнота не го прави еден човек поголем од друг. Тоа е нормална и секојдневна работа. И да е еден хомосексуалец треба да има демократско право да ги бара личните права во демократска држава. Бара закон против дискриминација по сексуална основа, а господата од Сител со своја дефиниција на дискриминција (која не вклучува говор на омраза) викаат дека немало никаква дискриминација. Згора на тоа викаат дека хомосексуалците дискриминирале. Се прашувам, по која основа овој пат?
Ние сме народ кој никогаш не се буни за своите права, па со презир гледаме на било каква иницијатива. Без разлика дали е ова или нешто друго. И да донесат закон, ќе се мрчи 2-3 дена и ќе се заборави. Да не набројувам милион примери во изминатово време кои го потврдуваат ова, за жал.

Оваков првин нема да пројде, а ако случајно некогаш и пројде, нема да има здрав и праф чоек у Македонија и нема да ја има Македонија.

Кога нештото е неприродно тогаш зошто јавно излегуваат по интервјуа,па евентуално и паради (не зборувам стрикно за кај нас) знаат дека ќе бидат осудени од страна барем од мнозинството, глеам имаат поддржувачи вака на форумов :LOL:.
Како што реков чути си,дупи си.
За кои права бе да му се даваат?
Што им е ускратено поскапи се кондомите за нив,дилдото или што?

Оваков првин нема да пројде, а ако случајно некогаш и пројде, нема да има здрав и праф чоек у Македонија и нема да ја има Македонија.
Викам јас, што се не поминало во Македонијва. За 2-3 дена нема ни да се сеќаваме.

За кои права бе да му се даваат?
За почеток закон против дискриминација по сексуална основа. Бракот е далечна тема за добар дел од Европа, а камо ли за една Македонија. На овој начин би се заштитиле хомосексулците, а исто и хетеросексуалците од навреди и напади од страна на педери (според новинарскиот тим на Сител, тоа го имало, а првото не).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom