Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не би рекол дека ќе изгуби многу доколку попушти во принципите. Колку што ја гласаат луѓе од што немаат друг избор, ја гласаат и глупави хомосексуалци. Јасно е дека доктрината е демохристијанска и си стои тоа. Сепак сметам дека доколу од Запад притиснат, Владата ќе биде полабава. Ама мора да го убеди народот дека е жртва на притисок. Сител/Вечер е медиумот преку кој ќе не убедуваат дека они се стрикно традиционални, ама педераната од Запад им го бутнала законот под нос и за Европска Македонија морало да попуштат. Што не направивме па и ова да не го прифатиме. :)
Владата си води политика како што објаснив погоре. Води политика каде религијата реално има големо значење во секојдневниот живот, а од религиски аспект знајме како стојат работите во однос на ова прашање. Досега има таа доволно воведено, така да влезот од прифаќање на контроверзен закон не и зависи. Иначе јас ти гарантирам дека со таков чекор многу ќе изгуби. Значи многу, знаејќи ја помислата на сите постари кои се гадат од самиот збор педер, не па да им зборуваш за брак. Ќе речат овие од умот се шекнале. Од запад не можат да се засилат толку. Опозицијата има полиберални сфаќања, па ете некој ден веројатноста за воведување на овој закон ја гледам поголема од нивна страна.

законот не му дава на никој поголеми или помали права. Ни јас ни некој геј не може да заснова брак со истополов партнер, исто и јас и било кој геј може да основа брак со особа од спротивен пол. Тука сме изедначени.

Не сум против расно мешани бракови

болдот ти е само извртување на муабетот. законот воопшто не познава друга зедница освен меѓу маж и жена. тука е дискриминацијата.

не си против расно мешани бракови? тоа е не природно друже! башка забрането! (до 1967, пред само 44 години). замисли некој црнец да се земе со ќерка ми? не давам! со безбол палка, мамата у пичка! не ти звучи познато?

Владата си води политика како што објаснив погоре. Води политика каде религијата реално има големо значење во секојдневниот живот, а од религиски аспект знајме како стојат работите во однос на ова прашање. Досега има таа доволно воведено, така да влезот од прифаќање на контроверзен закон не и зависи. Иначе јас ти гарантирам дека со таков чекор многу ќе изгуби. Значи многу, знаејќи ја помислата на сите постари кои се гадат од самиот збор педер, не па да им зборуваш за брак. Ќе речат овие од умот се шекнале. Од запад не можат да се засилат толку. Опозицијата има полиберални сфаќања, па ете некој ден веројатноста за воведување на овој закон ја гледам поголема од нивна страна.

Што значи, фотелјата е поубава од вистината и потребите.
За мене, ми одговараат овие сегашниве. Ама што се морони, морони се.
И не само во врска со ова.
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 01:23 ---
болдот ти е само извртување на муабетот. законот воопшто не познава друга зедница освен меѓу маж и жена. тука е дискриминацијата.

не си против расно мешани бракови? тоа е не природно друже! башка забрането! (до 1967, пред само 44 години). замисли некој црнец да се земе со ќерка ми? не давам! со безбол палка, мамата у пичка! не ти звучи познато?

Абе каков црнец, најголема клетва е со Албанец да се земе :D
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 01:24 ---
Колку се одвратни овие од Вечер, чудо некое...
А пази, овие побожниве лелекаат како бракот е свет, а истовремено бракот со секс го изедначуваат :D
Зборуваат за брак а слика од сексуален чин ставаат.....
Ми иде да ги пукам со каљаш.

Абе каков црнец, најголема клетва е со Албанец да се земе :D
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 01:24 ---

и тоа што викаш. боље да е лезбејка, него со Албанец...

Инцестот и педофилијата сме ги дискутирале МНОГУ пати.
Инцестот е невозможно да се спречи, зад затворени врати ... знаеш.
Проблемот кај инцестот е раѓањето на ретардирани и хендикепирани единки.
Проблемот кај педофилијата е СИЛУВАЊЕТО. Детето е силувано.
Не знам зашто го тупиш со издишани теми, како не ти е јасна разликата помеѓу доброволно и нештетно за НИКОГО, и недоброволно и штетно за некого?
не секој инцест дава ретардирани и хендикепиани деца, ризикот е поголем но исто и ризик на раѓање на деца во заедница во која еднен или двата партнери имаат историја на семејни болести (тумори, дијабетес, астма...)
Не секоја педофилија е силување, многу случаеви се на взаемна љубов на 13-14 годишни со постари - зрели особи.
Не секоја хомосексуалност е доброволна и без ризици по здравје, кај животните претежно е хомосексуално силување, најчесто страдат послаби, немоќни да се бранат и помлади единки. Ретко кое машко животно оди наоколу нудејќи го својот анус за пасивен сношај, гејојте злоупотребуваат хомосексуалноста кај животните задржувајќи се со гордост на мажјакот кој зајавал друг мажјак без да анализираат дали зајаваниот ужива и сака или е принуден. Исто така забораваат дека најчест случај на хомосексуалство кај животни е во непристапност кон женки во веме на парење, еден алфа мажјак ќе собере околу себе женки останатите ќе се муваат наоколу ржејќи и на крај природниот порив ќе го истурат врз друг мажјак но прва следна прилика ќе му се качат на женка заборавајќи ги “благоугодностите“ на машки чмар. Интересно е да се објасни и лезбејсвото кај животните. Дали постои и во колкав процент и дали лезбејките (човечки) имаат право да се повикуваат на “приородата“
али спак на кај да не заборавиме, за природата секот е единствениот начин за размножување и продолжување и одржување на видот. А за оа се потребни машко и женско Се друго се неприродности
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 01:44 ---

болдот е само доказ дека законот важи подеднакво за сите. Постојат многу хетеросексуалци кои не стапиле никогаш во брак. Тие дали се дискриминирани? Тоа е се избор, постои закон, тој важи подеднакво за сите но не е обрзувачки, сакаш ќени се сакаш разведи се сакаш никогаш не се жени. Не те приморува апсолутно на ништо.
знам за законот во америка, и законот во нацистичка германија. Тие закони забрануваа секакво мешање на раси. Секс, заедница и брак. Се тоа беше прекршок по закон кој се казнуваше. Хомосексуалноста во македонија не е прекршок. Слободно биди си геј и слободно живеј си во заеница со друг маж па макар бил и црнец или арап или индиец. Немаш поента во прикаската.

Таман работа неписмена раја да прашувам за прогресивни прашања.
Прво да се описмениме, да се научиме, па после може референдум.
Епа одлично тогаш. Тебе не те интересира што мисли мнозинството од граѓаните во државава. По истата логика мнозинството од граѓаните викаат таман работа да им дозволиме на педериве да посвојуваат деца. И лицемерни либерални профитери да прашуваме за конзервативни прашања.

Прво да ги излечиме, да ги смениме, па после може да разговараме. И, за разлика од хомосексуалците и нивните поддржувачи, на кои им е неопходна поддршката од „неписмената раја“, овие вториве никако не зависат од хомосексуалците. :D

Епа одлично тогаш. Тебе не те интересира што мисли мнозинството од граѓаните во државава. По истата логика мнозинството од граѓаните викаат таман работа да им дозволиме на педериве да посвојуваат деца. И лицемерни либерални профитери да прашуваме за конзервативни прашања.

Прво да ги излечиме, да ги смениме, па после може да разговараме. И, за разлика од хомосексуалците и нивните поддржувачи, на кои им е неопходна поддршката од „неписмената раја“, овие вториве никако не зависат од хомосексуалците. :D

Се повеќе жалам што ме воспитале и создале патриот од мене.
Погрешна земја сакам. Не треба.
Не заслужува.

Не заслужува.
Избери си друга. Бар за тоа не е проблем, ги има многу. Можеш и да си измислиш ако сакаш.

Немам баш ништо против хомосексуалците,не ми сметаат,нека стапат во брак не викам не,ама деца да посвојуваат тоа ми е некако ненормално ,едно дете да живее со татко и татко или мајка и мајка некако не иде плус ќе му го отежнат животот само...

Не заслужува.

Ne moеш да си патриот и истовремено да поддржуеш гејоњ бракој, педо, инцест, хомминц, инцхом итн.
И таа не те сака тебе. Твојот крик од очај кон татковината е грешно извикан.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
не секој инцест дава ретардирани и хендикепиани деца, ризикот е поголем но исто и ризик на раѓање на деца во заедница во која еднен или двата партнери имаат историја на семејни болести (тумори, дијабетес, астма...)
Не секоја педофилија е силување, многу случаеви се на взаемна љубов на 13-14 годишни со постари - зрели особи.
Не секоја хомосексуалност е доброволна и без ризици по здравје, кај животните претежно е хомосексуално силување, најчесто страдат послаби, немоќни да се бранат и помлади единки. Ретко кое машко животно оди наоколу нудејќи го својот анус за пасивен сношај, гејојте злоупотребуваат хомосексуалноста кај животните задржувајќи се со гордост на мажјакот кој зајавал друг мажјак без да анализираат дали зајаваниот ужива и сака или е принуден. Исто така забораваат дека најчест случај на хомосексуалство кај животни е во непристапност кон женки во веме на парење, еден алфа мажјак ќе собере околу себе женки останатите ќе се муваат наоколу ржејќи и на крај природниот порив ќе го истурат врз друг мажјак но прва следна прилика ќе му се качат на женка заборавајќи ги “благоугодностите“ на машки чмар. Интересно е да се објасни и лезбејсвото кај животните. Дали постои и во колкав процент и дали лезбејките (човечки) имаат право да се повикуваат на “приородата“
али спак на кај да не заборавиме, за природата секот е единствениот начин за размножување и продолжување и одржување на видот. А за оа се потребни машко и женско Се друго се неприродности
--- надополнето: Oct 14, 2012 11:44 PM ---

болдот е само доказ дека законот важи подеднакво за сите. Постојат многу хетеросексуалци кои не стапиле никогаш во брак. Тие дали се дискриминирани? Тоа е се избор, постои закон, тој важи подеднакво за сите но не е обрзувачки, сакаш ќени се сакаш разведи се сакаш никогаш не се жени. Не те приморува апсолутно на ништо.
знам за законот во америка, и законот во нацистичка германија. Тие закони забрануваа секакво мешање на раси. Секс, заедница и брак. Се тоа беше прекршок по закон кој се казнуваше. Хомосексуалноста во македонија не е прекршок. Слободно биди си геј и слободно живеј си во заеница со друг маж па макар бил и црнец или арап или индиец. Немаш поента во прикаската.

1. законот во македонија не дозволува педофилија. пробај ти како „постара зрела особа“ да општиш со ДЕТЕ од 13-14 год, нека те фатат и ќе видиш што ќе те снајде. age of consent во мк е 16 години.
2. ти значи имаш секс само за потребите на размножувањето? непотребен ти е тогаш потписот. што правиме со девојките што сакаат анален секс? или тоа може?
3. ти стварно не разбираш, м? јас знам дека законот не вика дека сите мораат да бидат во брак. збориме за тоа што законот не препознава друга брачна заедница освен таа меѓу маж и жена. дури и забранетите бракови поради крвно сродство секогаш се цитирани меѓу маж и жена.
4. да, и општеството во америка еволуираше и дозволи мешани бракови. а, сега и хомосексуални. не видов дека во било која земја која ги има дозволено хомосексуалните бракови нешто осебно лошо се случува и дека педери се ебат по улици или не дај боже силуваат хетеросексуалци.
5. беше до скоро. ако не е прекршок, што тогаш се пените против нивната заедница? нели е подобро, ако веќе не е прекршок, да се стави таа заедница во законски рамки? за полесно решавање на евентуални спорови?

Ne moеш да си патриот и истовремено да поддржуеш гејоњ бракој, педо, инцест, хомминц, инцхом итн.
И таа не те сака тебе. Твојот крик од очај кон татковината е грешно извикан.

Кој тоа ти рече и те излажа?

не дај боже силуваат хетеросексуалци.
Кога веќе спомена. http://sitel.com.mk/hiv-pozitivni-homoseksualci-siluvale-17-godishno-momche
Еве и од британски медиум, да не речеш дека Сител лажат: http://www.dailymail.co.uk/news/art...s-accused-raping-17-year-old-Calpe-Spain.html
5. беше до скоро. ако не е прекршок, што тогаш се пените против нивната заедница? нели е подобро, ако веќе не е прекршок, да се стави таа заедница во законски рамки? за полесно решавање на евентуални спорови?
Овде малку си помешал. Не пениме ние против нивната заедница, бидејќи таква заедница не постои. Не можеш да се буниш против нешто што не постои. Тие (и нивните поддржувачи) со години пенат дека треба да им се даде право да основаат заедници кои ќе бидат признаени законски. И стануваат досадни. Екстремно досадни.

Зошто нивната заедница не е ставена во законски рамки? Најверојатно бидејќи не е време за тоа. Кога ќе „еволуираме“ доволно, ќе ја ставиме. Ако не во оваа, во шеријатска Европа сигурно ќе биде ставена. Би се кладел во тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom