Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Зашто тролаш брат...после кога ве рендам плачите кај модераторот...Ѓурџо ти си Џифџиев ебемте.
Зашто тролаш брат...после кога ве рендам плачите кај модераторот...Ѓурџо ти си Џифџиев ебемте.
Го најдовме лекот за Ѓурџо, се вика Луки.Абе филозоф ли си, или не си, не знам.. само си питаах.
Само оште не ми јасно зашо требе да цитираш некојси алтернативен поп, да ти каже дали имаш душа или немаш.
Abe mnogu raboti ne ti se jasni izgleda...ne e samo toa.Абе филозоф ли си, или не си, не знам.. само си питаах.
Само оште не ми јасно зашо требе да цитираш некојси алтернативен поп, да ти каже дали имаш душа или немаш.
Е сега, одма почнуваш у контра-напад со навреди. Не така. Така на Делитело да му пишеш, оти очигледно сте си мокар сон еден на друг.Abe mnogu raboti ne ti se jasni izgleda...ne e samo toa.
Ѓурџо, посран си.досега супер ми е да сам ној.
пппс. Ако го цитираш Џурџиев, цитирај ги барем и Едгар Кејси и Иан Стивенсон. Да биде приказната комплетна.
ппппс. Нејќам да се карам, навредувам, обезвреднувам, само размислувам на глас.
Абе брат.Е сега, одма почнуваш у контра-напад со навреди. Не така. Така на Делитело да му пишеш, оти очигледно сте си мокар сон еден на друг.
Малку е нелогично да цитираш некаков алтернативен поп со не толку јасна слика за неговата работа како главен извор за да одговореш на прашањето дали некој човек има душа или нема душа.
Да, човеко си се е занимавал со духовни работи, пробувал да разбуде духовното у трети лица, ама да биде централна личност шо знаа дали душата спие, дали е разбудена, дали има, дали нема е малку несериозно.
пс. Не се палам на големи и комплицирани зборове за самопромоција, со постојана доза на шарлатанизам, и слични други методи шо го ми го возвишуват и хранат духовното его. Не сам Џурџиев...
ппс. Не пробувај да ми ги разјаснуваш, досега супер ми е да сам ној.
пппс. Ако го цитираш Џурџиев, цитирај ги барем и Едгар Кејси и Иан Стивенсон. Да биде приказната комплетна.
ппппс. Нејќам да се карам, навредувам, обезвреднувам, само размислувам на глас.
Не спомнувам никаде газове, и гомна, и дека требе да се стават, па не мора да бидеш толку нападен со вулгарности. Само покажува на какво ниво ја носеш дискусијата. Не е вкусно, не за друго.Абе брат.
Велиш дека ти е супер да си ној!
Епа што бараш на темава?...остани си ној.
Никој не дојде на сила да те тера да ја вадиш главата од гомна, сам си го навираш газот кај не му е местото.
немам цитирано никого до сега, па ни Г. , затоа прочитај малку, информирај се, дигни ја главата од песокот...па ќе праиме муабет.
Со ноеви не разменувам мислења.
Ама ти си на темава за да ми даваш совети и за да ми кажеш што да пишувам а што не?Не спомнувам никаде газове, и гомна, и дека требе да се стават, па не мора да бидеш толку нападен со вулгарности. Само покажува на какво ниво ја носеш дискусијата. Не е вкусно, не за друго.
Друго нешто шо е очигледно, оти маленка недоверба и разгледувајне на некојси алтернативен поп, праве те нервозен и те тера да пишеш такви вулгарности.
Шо терам на темата? Не е твоја приватна сопственост, имот, твоја интелектуална сопственост, ексклузивен клуб на Џурџиеф фанове, да одлучуваш кој, шо, и како пише на неа. Јас си имам мислење, питах не тешто посериозно, ти ми иронизираш, изведуваш, и суптилно наговараш оти сам бил прост и сам имал ногу нејасни работи. Зашо толко дефанзивно/офанзивно и на врх срце.
Неам намера да те учам, научувам, просветлувам, или да викам дека си грешка. Голем си, знааш да читаш и пишеш, сам ќе си ја најдеш сопствената вистина и логика. Само ми е малко интересно, цело време говореш за некаков Г. а викаш не си го цитирал. Да не си го парафразирал? Или тава е различно од цитирајне?
Јас сам бил ној, ќе продужам да бидам ној, и ќе си умрам ној.... Ама како и секоја друга чафка* сам претерано љубопитен... Ако не знааш за љубопитноста на чафките*, ако имаш можност, набљудувај еден булук кокошки, па ќе видеш шо ти говорам љубопитноста...
Или ако имаш можност, држи главата на јагненце шо ќе го колат.. ќе ти се разјаснат ногу работи.
чафка = птица
А ти мислиш дека имаш...мисловен поим.Џурџевак, имаш ли бе ти душа?
Или тебе полесно у дупе, него у гла ти влага.
Јас тебе те прашав, гнидолецА ти мислиш дека имаш...мисловен поим.
Знаеч да читаш?Јас тебе те прашав, гнидолец
Само ја потврдуваш мојата теорија...имаш ситни душички.Луки рече дека е ној, арно.
Ама ти ќе да си магаре бе Ѓурџ, саде рикаш бесполезно и не знајш ништо да кажиш конкретно, ами саде збориш и саде прашања поставуваш на прашања и ко на мос сетики булееш и тропоташ.
Биди барем чафка. Или гајгур.